Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsozso9

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CSIVICSUVI 172. TUBIGYÁR 2015.06.21 21:59:05
Elég szörnyű hét áll mögöttem, nincs is kedvem elmesélni – de hát a vendégkönyvben már megígértem a beszámolót, meg a történelmi hűség is úgy kívánja, hogy nyomuk maradjon a teljesen értelmetlen erőfeszítéseimnek. Irreális volt az egész, mint valami rossz álom.   A…..
Zsozso9 2015.06.29 18:01:15
Szia! Képzeld, megvan az új kalitka! :) Igaz, nem azt vettük meg ,amit te javasoltál.. tudom,hogy nagyon mérges leszel rám hogy "azért se" úgy csináltuk/csináltam,ahogy te javasoltad... Ugyanis ,apukám meg az eladó is mondta,hogy ha nagyobbat szeretnénk az eddiginél, akkor egy másikat ad inkább. (Meg ugyan lehet kapni a Szilvi kalitkát tálcával is, de a kisállatboltban nem volt tálcája,meg a mi etetőinken nincs akasztó,nem tudtuk volna a kalitka falára akasztani) Méretei: Hossz 36 cm, Magasság 50 cm, szélesség 27 cm. Lehet,hogy azt mondod, ilyen nagyot nem kellett volna... A kalitkát kitakarítottam (nem bent,a teraszon-bár ez senkit sem érdekel) ,a tálcát, az alját, az ülőrudakat, a hintát na meg a régi játékokat ,és a régi kalitkát is ugyanúgy mint az újat. Az ülőrudak egyenlőre gyáriak,mert a régibe méretre volt vágva, és ugye, ez sokkal nagyobb. (majd holnap vagy a héten vágunk szintén fűzfaágakat) Képeket találsz az új kalitkáról a szotyi.zsozso9.fotoalbum.hu oldalon. (Nem dátum szerint rakja a képeket,úgyhogy lesz amit a régiek között találsz) A képek alá feliratot,megjegyzést is írtam. Egyébént ez a kalitka olyan nagy,hogy ha meggondoljuk magunkat, tök mindegy,hogy a partner fiú vagy lány lesz/lenne, elférnének boldogan :) Na most pedig jöjjön a válaszom. Pitypanglevelet a kisállatkereskedésbe láttam, hogy ott is azt kapják... kezdőként meg persze hogy adtam neki... utána elolvastam könyvben is,hogy adható->csak a levele. avirága tényleg mérgező. Csakis a levelét adtam neki.. A salátától és a pitypangtól nem lett semmi baja-még mindig él is virul. Többet nem adok neki. Az almás tojást még mindig nem próbáltam ki, majd ha legközelebb főtt tojást eszünk vacsorára,majd egyet elteszek Szotyinak is. Persze majd írok,hogyan fogadta.. :) A képregényt megnéztem, Csipi tényleg egy sárga boszi... :D
CSIVICSUVI 171. AMI KÉSIK... 2015.06.15 23:52:00
... az ugyebár (szerencsés esetben) nem múlik. Nálunk tényleg kell némi szerencse az új játékok elfogadásához, mert van ám Csuvi Uraságnak olyan ajándéka is (szintén egy háromszög alakú hinta, de nem saját kreálmányom, hanem bolti példány), amit még a hazajövetelének első…..
Zsozso9 2015.06.25 14:47:00
Köszönöm! :) Hát én még csak hatodikos voltam, az az igazság. (Ilyenkor még kítűnő az ember.. a problémák csak hetedikben kezdődnek...:D) Nem, nem a művészeti iskolába járok, van egy másik ,ami református, én ott tanulok. Én nem titkoltam semmit, csak egyszerűen nem szoktunk beszélni ilyenekről. Aztán: Hogy Szotyi mit szokott csinálni? Dobálni még nem dobál, de igyekszik olyan helyre ülni, hogy a gazdit legjobban idegesítse. Például, végigszalad a billentyűzeten, vagy ha rajzolok, pont arra a részre ül rá, ahol eddig rajzoltam. Persze, nem ugrál odébb, egyszerűen ráül a rajzomra és néz. Eközben pedig megengedi,hogy simogassuk (apukám szokta, én csak ritkán) . :) Egyébként úgy döntöttem, Szotyi mégis csak egyedül lesz. Egyedüli madárkának vettem, és időközben arra is rájöttem,hogy nem csak a gazdi döntésén múlik,hogy társas, vagy nem társas madár lesz. Olvastam olyan történeteket, hogy véresre csípkedte az új madarat a régi,de olyat is, hogy elpusztult szegény. (Persze, ezek mind úgy kezdődtek hogy a felelőtlen gazdi rögtön,vásárlás után összezárta a madarakat) De olyanról is hallottam, hogy 4 évig egyedül élt papagáj befogadta az új tojót maga mellé. (szintén hullámos) De netről nem lehet tudni, mi igaz, mi nem, meg elvileg a hímek barátkozósabbak egymással. Belegondoltam magam Szotyi testébe...már majdnem két hónapja él egyedül, nem hinném hogy annyira örülne ha az ő "személyes területére" bemerészkedne más madár.
Zsozso9 2015.06.25 14:48:04
Bizony, megint ünnepelünk :ma három éves az én édes pici gazfickóm, a Szépséges Kékséges. *   Igazában már se nem pici, se nem gazfickó Ő Urasága : méreteire nézve eléggé elefánt a hullámos kategóriában, a hisztis és rakoncátlan, önfejű kismadárból pedig…..
Zsozso9 2015.06.11 17:57:32
CSIVICSUVI 168. VIZECSKE 2015.06.01 23:38:00
Jaj, de nehezemre esik most a saját picikéimről írni, mikor a galambkákkal van tele a fejem, miattuk tör a frász éjjel-nappal, szinte szó szerint a rosszullétig. Pedig hát butaság, hisz érdemben nemigen tehetek értük semmit, a sehova sem vezető aggódáson kívül. Meg Tubiapuban is…..
Zsozso9 2015.06.03 19:29:59
Hát,már nincs annyit bezárva, tegnap és ma is ki volt engedve két órát. Hazajöttem suliból, az volt az első dolgom, hogy kinyissam a kalitka ajtaját. :) (persze nem úgy van hogy ő már rögtön száll is ki..vár mindig).Meg a szobához is szokik már. Első repülésnél mindenhova leszállt ahova tudott:padló, ágy... Második röptetésnél csak a karnison ült. Utóbbi két napban repkedett, utána a karnisra szállt. Megint repkedett, visszaszállt. Pihent. Na ma meg a szekrény tetejére is elindult felfedezőútra..:D Ja, és egyre könnyebb visszarkni. Rágcsálás: Nem tudom te milyen tojásos rudat szoktál nekik venni, de mi vitakraftot vettünk,ami olyan hogy "rágófára" vannak rásütve a magok. És mivel lefogyott róla a kaja és akkor is rágcsálta, bent hagytam neki. (amíg nem volt bent a tojásos rúd addig az ülőrúdját, a fűzfaágat is rágcsálta.) Kalitkáról még az eladót is megkérdeztem,hogy mekkora, meg a polcon egymás mellett volt a két kalitka (egy olyan ami nekem van, meg az a bizonyos SZILVIA kalitka) .A SZILVIA kalitka sokkal nagyobb, mint az enyém(vagyis olyan mint az enyém csak pl a tálcája más színű. Szóval Remélem érted.) Az ajtaja is középen van, kifelé nyílik. Szerintem ez az a kalitka ,amit javasoltál. Facebookon benne vagyok több hulis csoportban, mindegyikben vannak hirdetések: "kézhez szokott fiatal hullámosok eladók!" "fiatal hullámosok eladók". A csőrük vége még fekete! És még az áruk is olcsó.. Sőt mintha láttam volna ingyen elvihetőt is? (Nem biztos). De ezek mind hol vannak? Vecsés ,Gyál, Üllő... Hát nem a legközelebbi városok Csáthoz. Egy az,hogy ezek mind megveszem. De utána kellene pénz még a madárhomokra, ami kéthetenként elfogy, itt meg még a másfél kilós is 500 ft... Jó ,tudom vehetnénk netről is x kilót, kitartana sokáig.
CSIVICSUVI 167. SZORGOS PÜNKÖSD 2015.05.26 23:38:00
Jól megszenvedték szegény kis drágaságaim a pünkösdi hétvégének mind a három napját ! Szombaton kalitkát zuhanyoztam, vasárnap mászókát, hétfőn meg ágakat – de nem csak úgy futtában, hanem lepakolva és lemosdatva mindent, ami a szekrény ablak felőli oldalának tetején…..
CSIVICSUVI 166. VIHAR 2015.05.21 23:09:00
Jaj, ha látnátok, amit én láttam, pár perccel ezelőtt ! Biztos megszakadna a szívetek – az enyém legalábbis folyton megszakadni készül, már tegnap este óta. Tisztára tudathasadás, mert semmit se imádok úgy, mint az esőt (az se baj, ha vihar), és tegnap ilyenkor már a gutaütés…..
Zsozso9 2015.05.26 19:57:32
@csivicsuvi: A photoscape már régóta fent van a gépemen, kb 2 éve használom. A képet ahogy mondtad ,élesítettem és világosítottam rajta. Nem tudom mennyire látszik, de ha egymás mellé raknám a két képet akkor könnyen észre lehet venni a különbséget. Az, hogy a többi fát már megmetszettük, annyit jelent ,hogy március elején megmetszettük, beraktuk a fészerbe, ahol nagy valószínűséggel összejárkálták a patkányok.. olyat meg nem szívesen hozok be a házba, nemhogy a kalitkába Szotyinak... Nálunk is rossz idő volt nagyon, mikor ezt a bejegyzést megírtad. Itt viszont ÉJSZAKA dörgött az ég. Szotyi biztos hogy felébredt, megszólalni nem szólalt meg, lehet mert megijedt, lehet mert sötétben nem szokott csiripelni.
Azóta röptettem mégegyszer, két órát volt kint. (múlt hét pénteken) Tudom nem sok idő, de a 10 percnél jóval több. Na a kalitkába visszarakás már nehezebb volt.Mivel elég későn, ilyen 17:40-kor jött ki, két óra múlva már tényleg ideje lett volna a kalitkában lennie. (megjegyzem, hogy nem röpködött ő semmit... etettem kölessel az asztalomon, utána fölszállt a függönykarnisra, és ott volt végig)
Mivel a függönykarnist nem tudom levenni, és belerakni a kalitkájába, a fürtöshöz kellett nyúlnom.Próbáltam az ujjamra ültetni,csalogatni kajával,de nem sikerült. A karnisról csipegetett. Végül ráült a kezemre (hogy megörültem..:D) . De ahogy elkezdtem mozgatni ,szállt volna el. Próbáltam a lábai fölé tartani az ujjam hogy ne tudjon elrugaszkodni, elrepülni. A végén már az lett belőle hogy szinte le kellett fognom a lábát. De utána úgy gondolta hogy mégis eszik :) Visszaraktam a kalitkába ,rászállt az ülőrúdra. Etettem még kicsit ,aztán kivettem a kezem a kalitkából. Rájöttem hogy ez így nem mehet tovább! Mivel ilyen nehezen tudtam visszarakni,úgy döntöttem folytatom a szelídítését ,és inkább később engedem ki.
Elvileg volt egyszer egy ember aki felfogta a végtelent. Sajnos beleőrült. Nagy valószínűséggel az agyam kezdi megunni ezt a világot és öngyilkos akar lenni, mert újra és újra felmerül bennem ez a végtelen téma. Van-e egyáltalán olyan, hogy valami teljesen végtelen? Lennie kell,…..
Vettünk egy halat. Először féltem, hogy Dolly (a cicánk) leborítja, játszik vele, majd megeszi, de az elmúlt két hét tapasztalatai alapján vagy nem érdekli, vagy sikerült olyan helyre helyezni, ahol nem éri el.…..