Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orvosirnok (törölt)

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Palotás László - Gyüliszex [mirror] Gabi feltette az utolsó részt is, és a korábban adott jóváhagyásával most mi is közzétennénk Palotás László Gyüliszex - avagy a mindennapok Jehova Tanúi között című művét, amely egy önvallomás és hihetetlen részletességgel enged…..
Orvosirnok (törölt) 2013.07.20 01:23:26
@sefatias: "Azért hiszem hogy ők isten népe, mert eddig 20 éven keresztül hittem benne. de nem azért mert mondták, hanem mert én magam győződtem meg róla. De ahogy korábban máshol írtam, ha nem ők, akkor mutassátok meg nekem hogy kik. Nem vagyok túl okos ember, bár igen sokat tanultam, és olvastam, de nem találtam olyan egyházat, amely megfelelne az elvárásaimnak "

Ezzel egyet értek. De akkor miért is nem tartozol oda? Hogy lehet, hogy azt mondod, hogy nincs ott Isten szelleme, de mégis ők Isten népe?
Igen, a legnagyobb baj az, hogy hihetetlen ellentmondások vannak.
Egyébként te jársz még az összejövetelekre? Rendszeresen?
Noha ez egy elég hosszú elkülönülő levél, amelyet hamarosan be fogok nyújtani a helyi vének testületének, gondosan kifejti, hogy miért nem hiszek már abban, hogy ez az egyetlen igazság a földön napjainkban. A levelem nem bizonyos emberekkel szembeni nézeteltérésen vagy egyedi…..
1996-ban keresztelkedtem meg, mint Jehova Tanúja. 16 év után úgy döntöttem, hogy nem fogok tovább részt venni a Tanúk tevékenységében. Hogy miért döntöttem így? Elsősorban a nagymértékű képmutatás miatt, amit tapasztaltam. Íme egy történet, amit vénként éltem át az egyik…..
Orvosirnok (törölt) 2013.07.19 23:23:02
@bigpast: "A Lehoczky egy beképzelt majom volt mindig is! Beszélni nem tud, ökög, mint egy birka..

A Kardos a nőgyűlöletével...
A Jakab a tudálékos körmondataival...
A Rammer a mutogatógép.
A Skokan az adócsaló..
A Kelemen a sörivó..
A Rashka az alkalmazott...
A Bakos a kvízmester..."

Ezek szerint egy körzetben voltunk... :-)
Egyébként nekem Lehoczky Zsolt és Kardos Imre voltak a tanítóim az úttörő iskolán. Én nagyon bírtam mindkettőt! Akkoriban még Zsolt is folyton mosolygott és Kardos is. Bennem kedves emlékek vannak róluk. :-) Skokan Martinnak az akcentusa maradt csak meg, és az ijedt arckifejezése.
Nekem a régiek, Kardos, Rammer, Lehoczy voltak a kedvenc KÖF-im. Az újabb, fiatalosabb felhozatal számomra kicsit másabb.
Lehetne még: "Nem látogatom többet a hitehagyott weboldalakat!" ..
Orvosirnok (törölt) 2013.07.17 19:57:32
@Egy_nick: "pontosabban kiszelektálódjon az az új embertípus, akinek csak az engedelmesség számít. A Tervek szerint ez lesz az Új Világrend minden parancsot végrehajtó és soha nem kérdezősködő ÉLCSAPATA?" Én ezt magamon tapasztaltam. És tudod akkor voltam boldog Tanú, ha nem kérdeztem semmit,nem érdekelt a háttér, csak tettem amit tenni kell. Mert ha elkezdtem gondolkodni, beleláttam dolgokba, jöttek a kérdések, és akkor már jöttek a kételyek is. A boldog tudatlanság. :-) Miközben szerezzünk pontos ismeretet... Érdekes...
Egyébként igaz, mostanság sok összejövetelt kihagytam, de szerintem mostanában nagyon sok a változtatás. Én már követni sem tudom... Tényleg mindig ott kell(ene) lenni, mert "aki kimarad, az lemarad".
Orvosirnok (törölt) 2013.07.18 14:09:09
@karalabe4: "A szeretetlenség és magány érzése benned van, amit a környezeted csak felerősít. "
Ez lehet, de ha valóban így lenne, akkor a világban nem érezném jól magam... Engem a feszült műmosoly zavar a gyülekezetben, ami úgyérzem felém jön. A világban őszintébbek (?) az emberek. Mert ha valakit utálnak, utálhatják szabadon, ha meg valakit szeretnek, azt nagy valószínűséggel úgy is gondolják, hiszen, nem kötelező! De a gyül.-ben "kötelező" a szeretet, csak éppen nem érzik át és őszintén nem tudják felém ezt kinyilvánítani. Pedig megtanultam, hogy kérdezni, kérdezni, kérdezni. Mindenki szeret magáról beszélni (én is :-))) ), és egy jó kezdet, ha személyes érdeklődést mutatunk. De valahogy hiába az erőfeszítéseim.

"Ott is kezelheted ezt, ahol éppen vagy, ha úgy érzed, hogy meg tudod ezt tenni. Ha kijössz onnan, akkor is "csak" ugyanezt kell tenned, mert a problémád megmarad, csak egy másik környezetbe kerülhetsz, ahonnan másféle impulzusokat kaphatsz."

Igen, ha a probléma bennem van, bárhová mehetek, viszem magammal... Ez így igaz.

"Magam úgy tapasztalatam, hogy a JT környezetben az önismeret helyett az önvád és önmarcangolás folyik."

Igen, mert bármit csinálsz, bármi történjék is, mindig az a hibás, aki elmondja, aki szót mer emelni. És mivel ő kap a fejére, el is hiszi, hogy a hiba benne van.
A januári őrtorony cikkhez( http://www.jw.org/hu/kiadvanyok/folyoiratok/wp20130101/felni-kell-a-vilagvegetol/  ) kapcsolódó gondolataimat  szeretném én is megosztani veletek. Biztos vagyok abban, hogy az ókori múltban is, sok hamis próféta „kampányolt” Isten…..
Orvosirnok (törölt) 2013.07.17 18:39:42
@világítótest: Hát, mikor fiatal Tanú voltam, és köthettem volna egy lejáratos biztosítást nem tettem, mert úgyis mindjárt itt van a világ vége. Azóta már rég profitáltam volna belőle! Aztán mikor eljött az az idő, hogy már kaptam volna a pénzt, de nem lett ugye belőle semmi, akkor kötöttem egy LTP-t. Azóta már a lakásfelújításunk is kb. 2 éve lezajlott a LTP-ből... Még jó, hogy megkötöttem! A tovább tanulással kapcsolatban is az van, hogy valóban, az lehet a legjobb ha valaki teljes időben szolgál, de mi lesz ha később meggondolja magát és kiöregszik már a tanulásból? Muszáj lesz megélnie egy kevés/kevesebb fizetést adó munkából, mert nincs végzettsége...
Nem tudjuk mennyi idő van hátra... épp ezért talán egy köztes megoldást érdemes találni...
Egy testvérnő is feladta a gyülekezetbe járást, mert mikor még csak alsós volt a fia, azt mondták, hogy mindjárt itt a vég. Azóta már huszonéves a fiú...
Én is azt hittem, hogy nekem már az Újvilágban fog iskolába járni a gyerek. De már most lesz 3-os.
A zónafelvigyázó előadása - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS kommentekben Az előadás ITT is megtekinthető...
Orvosirnok (törölt) 2013.07.16 17:22:36
@Inspicio: Az még hagyján, hogy odaadta a cipőjét. Nagyon helyesen tette! De ezt miért kellett ekkora nyilvánosság előtt elmondani??? Nekem ez nem tetszett... Ne hencegjen senki a jó cselekvésével... És az a késes eset!!!! Lehet, hogy nem vagyok jó szellemiségű (sőt!), de ha a hátamba dobnának egy kést, azonnal a kórházba mennék kihúzás nélkül - minthogy ez a helyes eljárás (sebészet - traumatológia a m.helyem). Nem kihúzni és véres háttal elmenni az összejövetelre... Kicsit fanatikusnak tartom a testvérnőt... Már-már eszetlennek. És akik felengedték úgy őt a színpadra...? Érdekes...
Én egyébként kíváncsian mentem az előadásra, de nem nagy élményekkel tértem haza. Persze lehet, hogy csak azért, mert már nem ott van a szívem, ahol kellene...
Sziasztok!Már régóta olvasom a blogot kb. 2 éve. Sok érdekes írással találkoztam itt. Magamról azt mondanám el hogy még mindig gyakorló JT vagyok. 1,5 éve neveztek ki kisegítő szolgának de van itt egy nagyon érdekes dolog. Én már évek óta olyan dolgokat gyakorlok ami miatt már…..
Orvosirnok (törölt) 2013.07.15 22:21:40
@Ismeretlen név:"Ezek az emberek nem Krisztus szolgái csak is és kizárólag a teljesítmény számít mint valami MLM cégben." Ez nem is olyan vicces! Mármint MLM céghez hasonlítani a szervezetet.
Mikor nem volt munkám, már több MLM céggel való kapcsolatom után újabbra bukkantam, az AMWAY-re. Megvettem a kezdő csomagot volt benne egy CD is. Meghallgattam és ledöbbentem!!! Teljesen kész lettem az elhangzottaktól! Nem tudtam hirtelen, hogy most egy kongresszusi előadást hallgatok, vagy mit? Nem volt szó Jehováról, Paradicsomról, de folyamatosan arra buzdítottak, hogy olvassuk a kiadványokat, járjunk a cég által szervezett rendezvényekre, lehetőleg mindegyiken vegyünk részt, ha megyünk mondjuk ügyet intézni jól láthatóan olvassuk a céges újságot és beszélgessünk arról az emberekkel, hacsak időnk van hallgassuk a cég CD-jét.
Persze egyből az jutott eszembe, hogy Sátán látja, hogy Jehova Szervezete milyen jól működik az említett stratégiákat használva, és egy világi szervezetnél is működteti.
Azért ez érdekes élmény volt!
Engedelmeskedj! Egyáltalán nem hibáztatom a gyülekezetek véneit, ugyanis maga a brooklini Szervezet az, ami olyan szabályrendszert (bürokratikus és teljesen formális tevékenységet) kényszerít mindenkire, hogy egy gyülekezeti vezetőnek (aki ezért nem kap fizetést egyébként saját…..
Orvosirnok (törölt) 2013.07.15 21:10:42
Van néhány dolog, ami nem fér a fejembe. És talán a megingásom itt kezdődött.

1. Karácsony.
Eddig az volt, hogy nem fogadhatunk el ajándékot. Én sem tettem, bár ettől függetlenül anyukámék mindig adtak, nekem meg lelkiismeret furdalásom volt. Mondták, hogy fogadjam el csak úgy, stb. Aztán évekkel később kijött, hogy ha valaki kap karácsonykor ajándékot egy olyan személytől, aki tudja róla, hogy nem ünnepli a karácsonyt, akkor el lehet fogadni. No, ez már jelentős enyhítés. De ami betette nálam a kaput az az volt, egy folyóiratban, hogy tűzzünk ki egy napot, amikor a család ad egymásnak ajándékot. Nem karácsonykor, hanem máskor, de a lényeg, az "ünnepi hangulat", ugyanaz. Hihetetlen képmutatásnak érzetem! De ez még semmi sem volt ahhoz képest, ami ezután jött ki talán a szolgálatiban, hogy a gyerekeknek rossz a karácsonyi szünet után, hogy ők nem kapnak ajándékot, ezért az ünnep körül 1-2 nappal a szülők adjanak ajándékot a gyerekeknek!!! Hogy mi??!!! Ha a szünetről visszamennek az ovisok, vagy kisiskolások és mindenki elmondja, hogy mit kapott, és a Tanú gyerek is elmondja, de hozzáteszi, hogy ő azt nem karácsonyra kapta, akkor a többi világi kisgyerek mit fog gondolni??? Hát mikor máskor kaptad volna? Karácsonyi szünet volt! Ennél a pontnál kifeküdtem. Persze örülhetnék is, hogy Jehova szekere halad és egyre könnyebbé igyekszik tenni ebben a világban a létet, de... nem tudom.

2. Erőszak.
Jó lenne tanítanom a gyereket. Mélységesen szégyellem magam, hogy Tanú létemre a gyerekem ellenséges. Igaz, felemás igában vagyok és az apja is hol így, hol úgy áll a Bibliához. A lényeg, hogy a jw.org-n vannak nagyon jó kis tanító jellegű képregények. DE! Tele erőszakos képsorral! Mi ez???! Jehova nem változik! Ha tavaly, meg azelőtt, meg évtizedekkel ezelőtt nem jelenítették meg a tőrt a kézben, a fojtogató kezeket, akkor most miért? Ha Jehova akkor elítélte ezt, most nem? Oké, persze, most is lehetne azt mondani, hogy szintén halad Jehova szekere és mivel a világ át van itatva erőszakkal és a gyerekek számára már - sajnos! - természetesek ezek a jelenetek, sőt (!) vonzóak, így próbálják meg vonzani a gyerekeket. De attól ez még helyes? Vagy csak én látom ezeket rosszul?
Passz...
Orvosirnok (törölt) 2013.07.15 21:25:38
@answers: Ugye? Összehasonlíthatatlan érzés! De ha ez Istentől jött, akkor azért áldott meg mert azt tetted, amit helyeselt és ott, ahol helyeselte, Jehova Tanúinál. Mert nem másik szervezet indíttatására prédikáltál...
Orvosirnok (törölt) 2013.07.15 21:35:23
"Az Őrtorony szervezet azt szeretné, ha a buszon maradnál. Szükségük van az engedelmességedre, az erőfeszítésedre, az idődre és az életedre."
Ezt most olvastam itt az oldalon és érdekes, mert a férjem épp ezt mondta, hogy nem érti, hogy mi a célja Jehova Tanúinak, mint vallásnak. Mire jó nekik begyűjteni azt a sok embert, beszabályozni őket, stb.? Mi más lehetne a cél, minthogy valóban Jehova szeretné megmenteni a hűséges szolgáit? "aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben". Sokszor tapasztaltam már, hogy amikor messze járok Istentől, de visszakanyarodom, akkor sok áldásban van részem. És kitartani ilyen körülmények között kell, amikor látjuk, hogy mennyi-mennyi igazságtalanság, hazugság van. Egy vén régen nálunk mindig feltette a kérdést, ami mostanában sokszor eszembe jut: ha mindenki lefekszik, te is lefekszel? Maradj állva!!!

Igen, talán azt kellene tennem. Nem foglalkozni a kétséges dolgokkal, senkivel sem. Amíg én őszintén szolgálom Istent, addig minek foglalkozom mással?

Csak az a bájvigyor ne lenne amivel szembetalálkozom és persze én is produkálom (már amikor elmegyek...), mert elvárás... Miközben feszültség van, szinte vibrál, mert sokan eljöttek, de kevesen vesznek részt... Általában a hátsó sorokban ülök és sajnálom a programot levezető testvért, mert alig akad aki jelentkezne válaszolni. Olyankor úgy érzem meg kell mentenem a gyülekezet becsületét és jelentkezem, csak akkor meg túlbuzgónak tarthatnak.
Sziasztok!Volt valaki közületek a zónafelvigyázó látogatáson Csepelen? ( vagy hallgattátok a telefonos közvetítést? ) Nektek mi volt a benyomásotok? Nekem az, hogy végtelenül semmitmondó előadást hallhattunk, mindenféle érdekesség nélkül, és nekem végig az volt az érzésem,…..
Orvosirnok (törölt) 2013.07.15 12:58:35
@küzdő: Nem mondod? Ez komolyan így volt??? Hihetetlen számomra... Elkeserítő...