Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Torai Gábor

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A OECD felmérése szerint még a görögöknél is rohadtabbul érezzük magunkat. A kormány hiába teljesít jól, mi ezt észre sem vesszük. A tévéműsorral lehet a baj.   A sor végén, vagyis a legkevésbé elégedettek sorában a válság által erősebben megütött országok…..
Torai Gábor 2013.08.11 08:27:10
Ha a boldogságot kergeted, soha nem leszel boldog!

Ne csak a totális sikernek tudj örülni, hanem a célhoz vezető utat is élvezd!
Azok az emberek, akik maximalisták, és csak a teljes sikernek tudnak örülni, boldogtalanul fogják leélni az életüket. Miért nem lehet örömöt találni a már elért sikereinkben, még akkor is ha az csak egy állomása a teljes célnak? Az emberek nem csak akkor lehetnek boldogok, ha elérték az olimpiai aranyat, dús gazdagok lesznek és megszűnik minden anyagi gondjuk. A folyamatos boldogságra törekedj, állíts akár hatalmas célokat magad elé, de ne csak akkor legyél elégedett, ha azt elérted, hanem jelölj ki állomásokat a célhoz vezető úton. Aki a rész eredményeknek is tud örülni azt lelkesítően élik meg az apróbb sikereket is és nagyobb energiával tudnak tovább haladni a kijelölt úton. Aki viszont úgy gondolja csak a cél elérése esetén lehet boldog, sokkal nehezebben viseli az időt, ami a cél eléréséhez vezet, és lehangolja a hosszú út, így sokat ront a lelkesedésén az idő múlása. Tanuld meg élvezni az apró sikereidet, még akkor is, ha a célod messze van, tűzz ki közelebbi könnyebben megvalósítható részcélokat. Gondolj arra, hogy lehet az ember boldog akkor is, ha szegény, és lehet boldogtalan akkor is, ha dúskál az anyagi javakban. Egy életed van, használj ki minden lehetőséget, és tanulj meg örülni. Inkább nevetek egy kerékpár nyergében, mint sírjak egy Mercedes volánjánál! Vedd észre mennyivel jobb neked, mint másnak, még ha nincs is cipőd, akkor is azt nézd, hogy legalább van lábad, vagy ha kerekes székbe kerültél, akkor örülj az épp elmédnek, de ne add át magad az elkeseredésnek. Döbbenetes, amikor a barátom kerekesszékbe került, mert deréktól lefelé lebénult, bekerül az Országos Rehabilitációs Intézetbe, fél évig csak arra oktatták, hogyan tudja magát ellátni, közlekedni és minden olyan dolgot megtenni, ami egészségesen természetes volt neki. Sokat tanultam tőle, példás volt a kitartása, életkedve és sorstársai viselkedése. 1 négyzetméterre jutó boldog emberek mennyisége az ORI-ban jóval meghaladja, az utcán bánatosan bandukoló egészséges emberek létszámát. Ezek az emberek tudnak örülni az apróbb sikereknek, és megtanulták, értékelni az apróbb sikereket. Miért kéne nekünk egészségeseknek megvárni, amíg elveszítünk valamit? A már megszerzett értékeknek miért nem tudunk örülni? Gondolj bele ma egy Trabant is kényelmesebb, mint egy királyi hintó a középkorban, mégis azon dühöngünk, hogy nekünk nem jut a legmodernebb, legszebb, leggyorsabb kütyü.
Ha van, valamid becsüld meg, és tanulj meg örülni neki! Lehetsz boldog akkor is, ha még nem érted el a célod. Viszont a célodat boldogabban könnyebben elérheted, mint állandó bosszankodással. Add össze mid van: barátaid, családod, szerelmed, egészséged, munkád, gyermeked, szép emlékeid, és bármi is hiányzik a listából, hidd el jókedvűen könnyebben beszerezheted mint búskomoran.
További Ötleteket találsz a kiadványaimban:
www.jobcontrol.hu/konyv.htm