Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stylex45

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vége a láblógatásnak. Az ajándékvadászat és az aprósütemény majszolás is véget ért. Itt az ideje, hogy a mi bendőnk helyett a kis madarakra fókuszáljunk kicsit, akik a hideg beköszöntével egyre nehezebben jutnak elemózsiához. A madáretetőt készíthetjük ajándékba, vagy a…..
stylex45 2014.01.09 09:00:35
@Hajtányos: magam is ezt tapasztaltam, alig egy-két eltévedt cinke jár csak az etetőimre. Nem így az elmúlt években!
Egészen biztos, hogy az enyhe és hómentes időjárással van összefüggésben.
Mindörökké Off Smink 2013.09.17 08:05:00
Vadim Andrejev csak a smink készletével képes csodát tenni. Az eredmény olykor annyira döbbenetes, hogy nehéz elhinni, a képet nem restaurálták. Az orosz sminkes művész Vadim Andrejev képeivel bebizonyította, hogy azok akik megjelenésükön változtatni akarnak, azoknak nem…..
stylex45 2013.12.30 06:27:44
Pár nappal ezelőtt még ibolyázni voltunk a gyerekekkel, a télijázmin-bokor teljes pompájában tündököl a kiskertben, a tulipánhagymák pedig kibújtak a földből, de nincs mese, nyakunkon a tél, mostantól mindenképpen fűteni kell. Az októberi tavasz után nagyon örültem a…..
stylex45 2013.11.29 04:28:30
Jómagam is hasonlóan fűtök, ahogyan a blog szerzője, azzal a különbséggel, hogy nekem nincs vegyestüzelésű kazánom, "csak" egy csempekandallóm a nappaliban, meg gázkazánom. Nappal a csempekandallóval fűtök, ami a tetőteret már nem képes befűteni; ha nagyon hideg van kint, bekapcsoljuk a gázkazánt is. Pl. ha a külső hőmérséklet 0 fok, akkor 18 fok van a tetőtérben, de ott általában csak alszunk, vagy a gyerekek játszanak, ilyenkor rásegítek a gázzal. Éjjel pedig 20 fokra állítom ill. beprogramozom a termosztátot és a gázzal fűtök.
Még valami. Csak nyárfával fűtök a csempekandallóban, ahogy ezen a vidéken (DK-Pest-megye) oly sokan. Igen, valóban sz@r a nyár kalóriája, emiatt sok kell belőle. Nekem viszont olyan szerencsém van néhány éve, hogy van lehetőségem nyárerdő kivágása után gallyfát szedni, szezononként több teherautónyit. Bár a válság óta egyre több az eszkimó és kevés a fóka, így már ezért is közelharcot kell vívni, nem is tudom, meddig lesz erre módom. De mivel a fa ingyen van, csak a szállítás kerül pénzbe, sokat meg tudunk spórolni. Oké, nem a legjobb minőségű ez a fajta tüzifa, sokan fanyalognak is, én viszont azt gondolom, hogy a saját munkaerőmmel fizetek ezért a fáért, ha már pénzem nincs minőségi tüzifára. Sok a meló vele, mire a kályhába kerül-magam pakolom be, szárítom, fűrészelem az asztali körfűrésszel, láncfűrésszel, sokszor rönk is jut, amit hasogatni kell.