Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bomfi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Ma egy kicsit bepillantunk (a beteg szemszögéből) az angliai egészségügybe. Előrebocsátom, hogy semmilyen extra dologra nem kell gondolni, Alex története egy viszonylag egyszerű (de neki nyilván fájdalmas) műtété, és nyilván lesz olyan hozzászóló, amiben ez fel is merül majd,…..
bomfi 2013.07.13 12:12:41
Nekem tetszett a blog, annál is inkább mert többnyire csak a rossz tapasztalatokat írják meg, a jó tapasztalatokat természetesnek vesszük, épp itt az írót is érte ilyen kritika hogy semmi különös, ezt nem is igen kellett volna megírni. Épp ezért jó hogy néha a jó tapasztalatokat is megosztják. Én több mint 6 éve élek Angliában és nekem csak jó tapasztalataim vannak. 5 éve egy dombról lefele jövet megcsúsztam és eltörtem a csuklóm 2 helyen, műteni kellett és még valamiféle acélt is beleraktak hogy jobban gyógyuljon. (Nem, nem kellett fizetnem egy pennyt sem. Miért is kellett volna? Az NHS ingyenes). Nagyon figyelmesek, türelmesek voltak, meghallgatták az ember problémáját és segítettek is. Nem tudom miért mondják, hogy otthon jobb az egészségügy, mihez viszonyítva? Felkészültebbek, tapasztaltabbak az orvosok és a nővérek? Kötve hiszem. Itt is van jó orvos meg nővér meg otthon is. Itt is vannak elhivatottak és otthon is és persze biztos sokan vannak akik inkább csak a pénzért csinálják (ebbe benne van a hálapénz is) nem sokat törődve a beteggel, (bár ez utóbbit inkább csak otthon tudom elképzelni). Én otthon sokat voltam kórházban, írónikus módon 6-szor még tályoggal is mert mindig kiújult (nem a fenekemen). Otthon is voltak jó meg rossz tapasztalataim is, de itt eddig csak jók. Tehát nem kell leírni Angliát egészségügyi szempontból, szerintem sokkal rendszerezettebb és összeszedettebb mint az otthoni. És ezt szinte minden másról is elmondhatnám. Másik dolog, sokan azt hiszik hogy itt Angliában minden magyar egymás hegyén-hátán, boldoggal-boldogtalannal együtt lakik. Ez sem teljesen így van. A kezdeti pár évben sokaknál előfordul főleg nagyobb városokban amíg nincs annyi munka v. jobban kell a pénz (esetleg hazaküldésre), hogy összezsúfolódnak, de az évek alatt ez kialakul és a legtöbben külön bérelnek lakást v. házat társukkal, családjukkal, barátjukkal, stb. Én egy szép nagy kétszintes, kertes házat bérlek öcsémmel és annak barátnőjével és a legtöbb akiket itt ismerek elfogadható v. jó körülmények között él. :)