Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Soós Attila

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legutóbb meséltem a nyolcvan éves „ünneplésem”-ről, családom és barátaim igazán jól eső megnyilatkozásairól és szóltam arról is, hogy ekkor kezdtek gyerekeim, unokáim kapacitálni, hogy az addig leginkább csak nekik szóló történeteimmel lépjek nyilvánosság elé,…..
Valami ilyesmit mondtak azok a kedves barátaim, akik, a közvetlen família mellett, elfogadták a fiam és a lányom meghívását az általuk rendezett születésnapi bulimra. A „rendezők” tőlem csak azok névsorát kérték, akikkel együtt szerettem volna lenni ezen a számomra fontos…..
A rendszerváltás elejéről mesélve emlegettem unokáimat is, akik akkoriban még csak nagy ígéreteket hordozó kedves apróságok voltak - mára meg már nagyobbrészt a harminc évesek táborát gazdagítva viszik tovább a „végtelen történetet”. Na, nem a Michael Ende könyvében…..
A karácsony talán a legrégebbi decemberi ünnepe az európai kultúrkör emberének, a fény diadala a sötétség felett. A Római Birodalom Mithrász kultusza és a téli napfordulót ünneplő, az evésről-ivásról, urak és szolgák szerepcseréjéről, mulatozásról, ajándékozásról…..
Vállalkozói létem első időszakának "bukásai"  -- nyereg, rongy és satöbbik – után egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ebben az „új világban” is akkor lehetek sikeres, ha meglévő tapasztalataimra és ismereteimre hagyatkozom. Kézenfekvő volt, hogy az önkormányzati körben…..
Az utóbbi időben gyakran röppenek fel hírek/kacsák a hadkötelezettség békebeli értelmezéséről, a sorkatonaság rendszerének esetleges felélesztéséről, ami persze a magamfajta nyolcdanosokat már nagyon régen nem érinti közvetlenül, de azért foglalkoztat, meg érdekel is a…..
A múlt héten, karácsonykor, a negyvenedik alkalommal tártam apró, egyéni, de nekem fontos történéseimet a tisztelt olvasó elé. Az előző részben elmesélt kalandos gyermekszületés számomra önmagában is nagyon fontos esemény volt, de ráadásul egy történelmi léptékű,…..
1951-ben a középiskolai tanulmányaink csúcsára, de leginkább is a végére érve, eljött az érettségi. Kis magyar világunk ekkoriban már az internacionalizmus hetedik bugyrában járt, Szolnok városa meg még inkább… Maga az érettségi, amit akkor éppen képesítőnek neveztek, nem…..
Bármiről írtam eddig, egyszer sem kerülhettem ki a háború dolgait, annak hatását életünkre, akár közvetlen, akár csak áttételes volt. Mindez nem tudta elérni, hogy ne legyünk vidámak, ne keressük a lehetőségek határát is feszegetve a szórakozást. Kiskamaszként még remek…..
A mi generációnk nem volt egy elkényeztetett társaság, mi nem csak a moziban láttuk, hanem át is éltük a háború minden borzalmát, mi örültünk, ha a pék a kenyérjegyünkre ki tudta adni az egy napra járó 20 deka kenyeret, vagy éppen az iskola melletti pincében működő szutyok…..