Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doktorkubb

5 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbook Murnau: Nosferatu (1922) 2016.10.31 06:00:00
1994-ben Neil Jordan Anne Rice Interjú a vámpírral című regényéből készült filmje, majd az ifjúsági regények körében Stephanie Meyer Alkonyat-sorozata, mely kombinálta a vámpír- és a vérfarkas-mítosz elemeit (és rettenetes filmadaptációkat kapott), a Van Helsing vagy a Penge — csupa vámpír-történet,…..
Nem mondom el a sztorit, legyen meglepetés. Azt igen, hogy ezek a vígjátékok nem igazán a szívügyeim. De ha már nőkkel rebootolták a Szellemirtókat, nézze egy nő. Igyekeztek belezsúfolni mindent, ha már akkora sajtóvisszhangot kapott a téma, hogy érdemes-e így újraforgatni.…..
Az 1945 előtti megjelent könyvek közül, a ponyvaregények figyelem felkeltő borítója ma már igazi csemegék. Kár, hogy itthon ebben az időszakban (is) kevés sci-fi regény került kiadásra. A sok ponyva között is csak elvétve akadunk fantasztikus vonatkozásúakra. A szerző egyébként a későbbi korszak…..
SF Anno - Sci-fi Múzeum Holdpénz! 2016.07.19 21:24:07
A "Frau im Mond" 1929-ben bemutatott német némafilmet a magyar mozikban  "A Hold asszonya" címen vetítették, Magyarországi bemutatójára emlékpénzt is kiadtak. Mindkét oldalán szegéllyel, körlapkára vert érme. Előlapján középen holdsarló előtt rakéta. Felette a szegély mentén : "A HOLD ASSZONYA /…..
Szeged, 1922., Délmagyarország, 282pA regényt a szerző unokaöccse Andrzej Zulawski megfilmesítette!..
Filmbook Meteorvadászok 1970 2013.08.06 07:11:00
Az űrben játszódó mozgóképek világában az egykori „szovjet blokk” filmjei mindig is kuriózumnak számítottak, a kelet-német NDK mozijai pedig végképp, miután egy meglehetősen elzárkózó társadalomban készültek és, leginkább belső használatra tervezett világképet mutattak. (Talán csak az „indiános…..
"Per aspera ad astra" - veretes, klasszikus mondás, úgy illik, hogy hasonló mozi társuljon ilyen címhez. Ez feltétel nélkül teljesül, pedig korántsem volt egyszerű összehozni. Kezdve ott, hogy az 1980-as évekre bizony alaposan megkopott az egykor remek szovjet stúdiók eszköztára.…..