Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mertel_B

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már megérkeztek az első pozitív visszajelzések Paul Thurrot nyomán indult sorozatunkról, itt pedig íme, a következő epizód. Nem is akármilyen témában, mert a Kezdőképernyő hátterének állítása, illetve a klasszikus Asztallal indulás után újabb trollmágnes következik: a…..
Mertel_B 2013.07.11 16:19:30
Nem mindennel értek egyet. Egyrészről az ember előbb-utóbb megszokja azt amit ráerőltetnek, egészen egyszerűen azért, mert nincs más választása. (hacsak nem akar szétmoddolt OS-t használni) Olyan ez, mint a benzin-áremelés, jó volt amikor még csak 50 Ft volt de ma már mindenkinek természetes hogy 400 Ft felett van. Szóval itt nem arról van szó hogy megszeretik az emberek. Mindazonáltal a Metro/Modern felület szerintem az érintőképernyős eszközökön nagyon jó. DE egérrel, ami egy precíz eszköz, nem feltétlenül örülök annak hogy egy teljes képernyőnyi batár csempe között kell bohóckodnom. Mert ugye ezt a felületet újjal való használatra tervezték, ami kevésbé pontos mint a kurzor. Szóval nekem azért hiányzik a startmenü, mert nem kellett elhagynom a desktop-ot, és a képernyő körülbelül 1/3-ára korlátozódott az a terület ahol általában elérem azokat a dolgokat, amikre szükségem van. Menü elrendezés és kisebb elemek és csak annyi helyet használnak, amennyit el is foglalnak(nem egy teljes képernyőt). Lehetne rajta finomítani, nem tagadom, de nem így. A Start gomb meg egy vicc. Start gomb != Start menü. Ha meg az a baja a Microsoftnak hogy Start menü-nek hívják, akkor nevezzék át és tegyék sokkal testreszabhatóbbá, valamint a felesleges dolgokat vegyék ki belőle. A boot-olás az asztalra meg szerintem szintén jogos felvetés, még akkor is ha csak egyet kell kattintani hozzá. Egész egyszerűen azért, mert eddig egyet sem kellett. Ez a hozzáállás hogy rosszabb lett, de csak egy kicsit (egy kattintásnyival) nem túl egészséges. Persze ez is relatív. És én nem azt hangoztatom hogy le a Metro-val, csupán azt hogy meg kellett volna hagyni a felhasználónak a döntést. Ahogy egyébként az RC-ben meg is volt. Nem voltam túl boldog a csempék és charm-ok miatt, amikor egy frissen telepített 2012 szerver-t kellett konzolról, trackball-al konfigurálni minimum felbontás mellett. Úgyhogy ez az ízlésterror a Microsoft részéről szerintem hiba. És attól hogy így gondolom, nem érzem magam troll-nak, ahogy a cikk írója sugallja (lásd: "trollmágnes") a hozzám hasonló emberekről.
Mertel_B 2013.07.11 21:05:14
@pushalias: Látom sikerült a leglényegtelenebb mondatomon fennakadnod, ráadásul azt sem jól értelmezted... "hozzám hasonló emberekről" értsd: az olyan emberekről akiknek desktopon jobban bejön a startmenü, mint a startscreen.