Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Scharnhorst

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerünk csatákat, amelyek évszázadokra meghatározzák egy-egy ország sorsát. Ezek egyike volt az a japán klánok hatalmi harcait évszázadokra lezáró szekigaharai ütközet 1600 október 21-én. Az elkövető mentegetőzik, avagy előszó Remélem aki idetévedt, nem haragszik meg…..
Scharnhorst 2013.07.11 00:16:10
@Scharnhorst:

Látom sikerült nekem is elírnom egy-két dolgot, de azért remélem érthető. Ha mégsem akkor az érthetetlen részre nyugodtan rá lehet kérdezni.
Scharnhorst 2013.07.12 18:08:05
@Hiryu 2,0:

A japán kapcsolatrendszerek igen érdekesek ez tény, de azért az igaz "barátságok" nem törtek meg semmiféle befolyás alatt főleg ha korábban olyan történt ami alapján mondhatni adósa maradt a másiknak. (lsd. Hideyoshi és az általa felemelt emberek [Ishida Mitsunari, Fukushima Masanori, Kuroda Kanbei stb.])

A Sanada klán amúgy eléggé különlegesnek mondható. Náluk valóban észre lehet venni azt, hogy a bármi áron való fennmaradás volt a cél. Nemhiába Masayuki kétfelé adta a fiait túsznak. Nobuyuki a Tokugawákhoz, Yukimura először az Uesugikhoz aztán később tovább. (Noboyuki végül Honda Tadakatsu lányát vette el, míg Yukimura az Otani családba házasodott be. Amint azt látjuk az egyik a nyugati a másik a keleti seregben harcolt.)

A szóbeli használat azért teljesen más, mint leírni. Én leginkább az angol átírást használom (tudom, hogy magyarul hogyan lenne helyes) mert aki esetleg utána akar nézni az magyarul vajmi keveset fog találni ebben a témában és akkor már egyszerűbb a keresés ha tudja az angol átiratot.

Hozzáteszem sosem jártam dojoba illetve japán emberekkel sem társalogtam. Az egész tudásom a témáról csak a saját önszorgalmamnak tudható be. Így előfordulhat, hogy én sem vagyok elég pontos. Igazából azért is írtam a pontosítást, hogy ezt az eléggé népszerűtlen világot ne rosszul "tanulják" meg az emberek.