Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Globe

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs arra valamilyen jogszabály az EU-ban, hogy le kell váltani azokat a vezetőket, akik megőrültek? Matolcsy úgy veszi az luxus ingatlanokat az MNB pénzén, mint az édességboltba beszabadult hülyegyerek a cukrot. Ez nagyjából annyira nem vág a Nemzeti Bank profiljába, mintha a NAV…..
IDDQD A Bethesda megkergült 2011.08.06 22:07:00
Már épp a heti játékcsajt kezdtem volna írni, mikor megláttam valami érdekeset. Talán másoknak is feltűnt, hogy a Bethesda nevű kiadó, aki a legtöbb játékosnak az Elder Scrolls és a Fallout újkori részeinek elkészítéséről maradt meg, mostanában kitalálta, hogy ő akkor…..
A következő ügyben fordulok Hozzátok: lakásvásárlás előtt vagyok, és ráakadtam egy cégre, aki bedőlt hitelesek ingatlanjait árulja.Elmondásuk alapján arra jutottam, hogy ha így vásárolok, olcsóbban jutok ingatlanhoz, a korábbi tulajdonos pedig - jelenleg ugyan már a bank az - a…..
Globe 2010.09.19 18:11:55
Személyes tapasztalat alapján azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon kockázatos ügylet, és csak akkor érdemes belemenni, ha előtte beszéltél az ingatlan jelenlegi lakójával, és látszik, hogy együttműködő lesz. De még ekkor is meggondolhatja magát, és ha nem költözik ki, akkor kb. 5-10 évre lemondhatsz az ingatlanról, mert a pénzed már benne lesz, közben nem lesz hol laknod (fizethetsz albérletet). Az ingatlanszakértő a piaci bérleti díj alatt fogja megállapítani a használati díjat, amit a lakó köteles megfizetni neked. Az ingatlan állagromlásáról nem is beszéltünk. Tehát totál bukó lesz a vége.

Fontos megérteni (tényleg), hogy a bedőlt adósok nagy része ebben a helyzetben nem fog racionálisan gondolkodni, és nem fogja megérteni, hogy neki jobban megéri kiköltözni. A gyakorlatban sokkal gyakoribb az a kimenetel, ami neki is rossz, és neked is rossz. (A mi esetünkben is kiszámoltuk, hogy az ingatlan értéke és a hitel összege közötti különbözet miatt több millió kp-vel mehetett volna el a lakó, ha kiköltözik és azután jutunk dűlőre az elszámolással - akár közös megegyezéssel, akár bírósági perben. Az azóta felhalmozott használatidíj-tartozás miatt vsz. jövedelme is le lesz tiltva, mégis ezt az utat választotta.) Egyébként ha feketén dolgozik, akkor nincs jövedelme, amit le lehetne tiltani, tehát nem fogod megkapni a pénzt, amit "ellopott tőled" az ingatlan jogcím nélküli használatával.

A magyar törvények jobban védik a birtokot, mint a tulajdont. Hiába vagy a tulajdonos, és hiába kötelessége lenne kiköltözni a lakónak, ha az a ház a bejegyzett lakhelye, és erővel kirakod, jogsértést követsz el. A bírósági ítélet általában 2-5 év (sokféle módon időt húzhat, fellebbezhet stb. a másik fél).

Az ingatlanos cég ("közvetítő") a banktól felvesz egy jutalékot, és tőled is elkér egy munkadíjat. Ez utóbbi fejében az elején segíteni fog neked. De ha igazán komoly gond van, akkor már nem fog veled foglalkozni, mert előre kifizetted neki a pénzt. Tehát ha bármi gond van, azonnal fogadj ügyvédet, akit személyesen te fizetsz saját zsebből, különben a végtelenségig fog húzódni az ügy.
  Nem tudja lerakni az autót? Mert a kék, horpadt Kispolák a kedvenc helyén telel, tavaszol és nyaral? Azt hiszi, van megoldás? Vélemények az azonos című írásunkról...
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
Globe 2010.03.03 17:49:16
Jelzálogjogosult nem csak bank lehet, hanem vállalkozás, magánszemély is. Pl. Kovács József egyéni vállalkozó saját házán amiatt is lehet jelzálog, meg később kilakoltatás, mert nem fizetett az üzlettársának.

Kilakoltatás amiatt is lehet, hogy a kedves előző tulajdonos nem költözik ki az adásvétel után. (Belegondoltatok, milyen ez? Ismerősi körben nem egy ilyenről tudok.) Amiatt is, hogy a bérlő nem költözik ki, vagy jogcím nélkül beköltözik egy üres lakásba.

Tehát ha a banki extraprofit zavar, akkor a banki nyereségadót és a pénzügyi tevékenységek, kamatok, pénzváltás adóját kell módosítani. (Nem pedig a végrehajtásba belekavarni.)

Most is van az önkormányzatnak lehetősége felvásárolni az ingatlant. Valószínűleg egyszerűen az erre szánt keretet kell bővíteni.

Ha az elhelyezés nélküli kilakoltatást akarjuk betiltani, az elhelyezést az önkormányzatnak kell biztosítani. (Csak az önkormányzat marad: a bank nem vállalt erre kötelezettséget, a hitelfelvevő meg anno nem akarta megfizetni az ilyen biztosítást.) Ez pedig pénzbe kerülne, eszméletlen sok pénzbe. Nem mellesleg bedöntené az ingatlanpiacot, tehát a te házad értékét is, ha az államtól bármikor ingyen lakást kaphatna bárki.

A bedőlt hitelek igenis túlvállaltak voltak. Van család, aki 45 négyzetméteren lakik, van aki 80-on. Ha a nagyobbat nem bírjuk fizetni, kisebbet kell keresni (és még mielőtt a hitel bedől).

Az pedig még szép, hogy nem fogja az önkormányzat fizetni a nagylakás iránti igényed, miután bedőlt a hiteled! (v.ö.: idős néni saját kertes házban egyedül, sajnos hallottunk több ilyet is... De hát egy jól kereső fiatal sem engedheti meg magának a saját házat!)

A valóban érdekes eset viszont a fekete, be nem jelentett munkavállaló, akinek bedőlt a hitele. A banknak nem fizet, az államnnak egy fillért nem adott soha, de tartja a markát, hogy pénz kell...
Szinte mindenki találkozott már ilyen esttel, de legalábbis a szomszéd keresztanyja lányának a férje már mesélt hasonlót: trükkösre akarta venni a biztosítást a delikvens, aztán:a., - sikerült és nagyot kaszált/lényegében újjáépítette a romot a biztosítási pénzbőlb., -…..
Globe 2010.01.24 13:08:56
@Tsakazertish: szerintem fordulj a MABISZ-hoz:
www.abk.hu/Tudastar/MABISZ/hu.html

A MABISZ bizonyos esetekben meg is előlegezheti a kártérítést (pl. ha az olasz biztosító vitatja, hogy a károkozó az ő ügyfele volt). Egyébként segít felvenni a kapcsolatot az illetékesekkel. (Az olasz biztosító magyar levelezési partnerét kell megkeresni egyébként.) Az biztos, hogy nem lesz egyszerű, valamibe mindig bele tudnak kötni a biztosítók, pl. nem jelentetted be időben, stb... Mindenesetre terjeszd be az igényed a késedelmi kamatra is.
”Abu-Dzabi az utolsó nagydíjam lesz a Ferrarival, szokás szerint mindent beleadok, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el” – mondta utolsó ferraris futambeharangozójában.A finn a hét végén ötvenkettedszer indul Ferrarival, három szezon után elhagyja az…..
Amikor tavaly kifékezett egy kedves audis, és elfektettem a Yamaha XJ900-asomat, még nem tudtam, mekkora meló lesz rendbe rakni a bajokat. Nem gondoltam semmi komolyra, egy index összetört, a fékkar vége és a jobb tükör (nem kár érte, utángyártott gagyi volt) letört, mintha a műszer…..