Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chance2

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretnék veletek megosztani egy történetet, mert azt hiszem, nagyon tanulságos. Fiatal lány koromban jóhiszeműen megkeresztelkedtem Jehova Tanújaként. Majd férjhez mentem annak rendje-módja szerint egy Tanúhoz. Sajnos számomra már az elején kiderült, hogy rossz húzás volt, de…..
Chance2 2013.07.09 20:02:40
@svtor: Sziasztok!
Próbálok válaszolni az összes felmerült gondolatra.
A történetem biztos hogy egyoldalú, hiszen az én megélt tapasztalataimat írtam le, a saját szemszögemből. Teljesen igaz , hogy egy párkapcsolat 2 személyen múlik és nem akartam a vallásra hárítani semmit. Inkább csak azt szerettem volna érzékeltetni,hogy a tanuk között nagyon sok álszent ember van, kifelé áldott jó kereszténynek mutatják magukat,közben meg a szeretet leghalványabb sugara sincs meg bennük
Azzal teljesen egyetértek, hogy ez a vallás a személyiség fejlődését teljes mértékben gátolja, mivel a gyülekezetben elhangzottaktól eltérően nem gondolkodhat, nem cselekedhet az ember.Vagyis teheti, de akkor jönnek a célzó előadások, véni dorgálások.
A történetem nem képzelgéseken , hanem "sajnos" valós eseményeken alapszik( és csak nagyvonalakban írtam le).Vagyis már úgy gondolom , hogy minden megélt dolog a fejlődésemet , tapasztalásomat szolgálja , mert ezek által sok minden másképp látok,tanultam és más ember lettem, mintha egy kalitkából szabadultam volna ki.
A házasságom tönkremenetelének nincs különösebb oka, talán az, hogy 2 nagyon különböző ember vagyunk , érzelmileg, mentalitásban..Úgy érzem ha valaki tizenévesen lesz tanu , mint én,nagyon nagy veszélynek van kitéve, mindenféle szempontból,párválasztás szempontjából meg főleg.Egy álomvilágba csöppen az ember, a realitások el vannak nyomva a gyülekezetben, mindenki felveszi a bájvigyort az arcára 2 óra hosszra, a valós problémák meg el vannak tusolva. Tizenévesen ezt nem láttam , nem láttam a dolgok mögé , rettentő tapasztalatlan , jóhiszmű és naív voltam.Ahogy írtam a házasságkötés után már éreztem , hogy nem frankó a dolog,de a heti 3 gyülekezet,ahol az állandó sulykolás , hogy a feleség rendelje alá magát a férfinek , az van amit a férfi mond , tisztelni kell mert ő a férfi..Most már egy borzasztó agymosásnak érzem , de akkor mikor valaki benne van másképp éli meg (legalábbis még fel nem eszmél) ,elnyomja a lázongó érzéseit "mert hát az az ördögtől van "és beáll a sorba.Én is ezt tettem..
Kedves Fekete bárány ! Írtad , hogy tettem e valamit a gyerekek védelmében.Igen tettem , bár a házaság alatt nem jelentettem fel a rendőrségen.Nagyon sok tapasztalatom van gyámügy , családsegítő és rendőrség terén is ,ha érdekel szívesen elmondom.A pszihológus sem egy egyszerű téma. Azt a tanácsot kaptam egy Igazságügyi szakpszihológus ismerőstől, hogy mindenképp kérjek személyiségvizsgálatot, ( mind az ötünkre),mert az exem egy nárcisztikus jellem , aki könnyen félrevezet mindenkit.Tömören ennyi , szívesen válaszolok,ha kérdésetek van..
Chance2 2013.07.16 12:57:51
@little one:
A: Volt alapja , mert tavaly nősült,én akkor már párkapcsolatban éltem, de mikor a bírói meghallgatások voltak,akkor nem,sőt mikor kiközösítettek akkor sem.Bár mikor exem már szemezgetett a jelenlegi feleségével ,ő még férjnél volt.Leselkedtek a férj után , hátha van barátnője, aztán lefényképezték egy nővel, hogy lám itt a bizonyíték házasságtörő.

B:A vének semmivel nem foglalkoztak. Én mindig úgy éreztem , hogy a mi gyülekezetünk(főleg vezetői)elég gyerekellenesek. Az összejövetelen egy pisszenés sem lehetett, mert akkor kiküldtek a folyosóra ,sokszor az ajtót is becsukták,ritkán meg a kisterembe ,ahol télen kabátban ültünk , mert nem kapcsolták be a fűtést.Ilyen helyzetben vénekhez fordulni értelmetlennek tűnt. Meg persze mikor válni akartam,(és ezeket a helyzeteket megemlítettem) akkor is az lett a vége,hogy a feleség rendelje alá magát és minden körülmények között tisztelje a férjét és engedelmeskedjen neki. Egy nevetséges színjáték volt az egész..

c:Ezek az események 2006 szeptemberében kezdődtek,Gödöllőn és érintett még a Rákoscsabai gyülekezet is.
Még 2006-ban írtam egy elég részletes levelet a központba, de válaszra sem méltattak.
Azóta igazából nem foglalkoztam az üggyel.Megtanultam egy fontos leckét,hogy ne a múlton rágódjak , sajnálkozzak,hogy min kellett keresztülmennünk,hogy igazságtalanok velem, hanem a jelenben éljek, vegyem észre a körülöttem lévő jó dolgokat és legyek érte hálás.Így már nem érzem fontosnak,hogy kivizsgálják az ügyet,mint annak idején.