Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Endre Haász

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha van ember, aki a nápolyi ember körül lebegő szellemiséget és a háború alatti, utáni Nápolyt meg tudta jeleníteni, akkor az Luciano De Crescenzo volt. Così parlò Bellavista (Így szólott Bellavista, az Így szólott Zarathustra mintájára) című könyve 1977-ben jelent meg, később film is készült…..
Endre Haász 2019.07.19 12:18:38
Azt hihetné az ember, hogy ha egy párt, amely 63 !) helyen visszalép, és így is képes frakciót alakítani, annak elnöke besöpörheti az elismeréseket. De néhányan még besétálnak tévékbe, ostoba cikkeket írnak, hogy "na de Gyurcsány." Akkor nézzük a tényeket!   Az EBESZ megállapította, hogy a…..
Endre Haász 2018.05.14 08:40:53
@hullajelölt88: Szó sincs szentté avatásról...
A közelmúltban Nagy-Britannia úgy döntött, hogy elhagyja az Európai Uniót. Sokan sokféleképp magyarázzák a jelenség okait az Unió körülményes és nehezen érthető működésétől a menekültválsággal kapcsolatos közös álláspont hiányáig. A magam részéről mindössze egyetlen dolgot mernék teljes…..
Nem lett igazuk azoknak, akik az elmúlt öt évben folyamatosan azt szajkózták, hogy az Orbán-kormány a szakadék felé vezeti az országot. Mostanában sok szó éri a ház elejét törzsolvasóink részéről blogunk inaktivitása miatt. Igazuk van, hiszen az utóbbi hónapokban valóban kevés új posztunk…..
Most, hogy Rogán Tónival az élen a pofátlan politikusok is belefolytak a brókerügybe és undormány baromságokat beszélnek, talán nem árt kicsit leakadni a sok hozzá nem értőről és a lényegre koncentrálni. Úgy tűnik kikerülhetetlen, hogy a vörösök és a narancsosok egymásra…..
Endre Haász 2015.03.04 07:37:21
@h.kovacs: Nincs bizonyíték, de jól hangzik. Azt meg elfelejtik, hogy 15 évvel ezelőtt is ők voltak uralmon. Ez meg gáz...
Olvasom a Népszabadság mai számában, hogy Orbánék „Ezúttal valóban kész vezetőket avattak”. Aztán rájövök, hogy a cím valójában ez: „Ezúttal valóban kész vezetéket avattak”. Méghozzá a magyarországi Tököl és a szlovákiai Kistompa között. A ’valóban’ arra…..
Endre Haász 2015.02.11 07:34:30
@igazi Ténytár: Érdemes még az ifjú hölgy szakdolgozatát is elemezni...
Együtt érzek a prímás úrral nagy gondjában, mert magam is bajban lennék, ha az állam minden ügyembe beleütné az orrát. A leghatározottabban visszautasítom az egyházak elleni aknamunkát! Osztozom Erdő Péter bíboros úr megrettenésében, amivel hírét vette, hogy a kormány…..
Az új alakulat  minden kutatás alapján a legnagyobb potenciális bázissal rendelkezik.  Mivel az utóbbi fél évben a közvélemény-kutatók rendre azt mérik, hogy egyre nő a bizonytalanok tábora, valakinek fel kell vállalni ezen tömegek képviseletét, mondta Schmuck Andor azon a…..
Egyszervolt országban minden megeshet, pláne, ha korrupcióról vagy mutyiról van szó? A híreket egymás után rakva érdekes képecske kezd kirajzolódni: Azt mondják az amcsik a nyilvánosságra került "fecniben", ők elég régen és elég sokszor figyelmeztették a magyar kormányt…..
Endre Haász 2014.11.18 07:03:02
@Bukott liberális demokrata: Tudod nem a magyarsággal van baj, hanem néhány olyan magyarral, akik nem is azok, de ők a legmagyarabbak. Horthy bevonulás, EU zászló kitiltás. Egy csatavesztett csapat zászlajának kitűzése a parlamentre, belerugni hátulról abba, aki a lóvét küldi. Na ez a baj, ezért élhetetlen az ország és ezért nem magyarok azok, aki azt harsogják magukról.
Kedves baloldali emberek, barátaink!  A harcnak vége, mink mostan már istenuccse detélleg össze vagyunk fogva. Legalábbis nekem azt mondták mondjam ezt, mert Zuglóban fassetruggya hogy állunk, Pesterzsébeten sincs minden rendben és még az is meglehet, hogy a tótjóska ellenzéki…..
Endre Haász 2014.08.14 11:58:11
@évásanyó: Az agyhalottak fölébreszthetők trombitaszóval? (Nem a végitélet harsonáira gondoltam).
Az EU átlaghoz képest tartós felzárkózó pályára került a magyar gazdaság, és a régiós gazdaságokhoz képest is megállt az évtizedes leszakadás. Végre egy ütemben fejlődik Magyarország a visegrádi országok átlagával. Igen, ez a helyzet kedves olvasók! Mi, a Nívó blog…..
Endre Haász 2014.08.02 12:33:41
@maxval, a gondolkodó birca: Visszafejlemény...
Kigömbölyödött Mindenórás Tábornok nertársról eddig azt hittük azért válik gömböcöid formájúvá, mert a jólétben rágás nélkül egyben csúszik lefele neki a mangalica sonka. De könnyen lehet, hogy a népesedéspolitikai illiberalizmusban már ő is várandós, hogy ne fogyjon…..
Endre Haász 2014.07.30 09:23:07
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A Jobbik ötlete azért életképes volt, mert az aktív fiatalok az SZJA-ból képeztek volna nyugdíjalapot (magánnyugdíj). Ezt a pénzt legalább nehezebb lett volna ellopni, de mint tudjuk, ebben az országban mindent el lehet, még azt is a csernobili betenteknőben van.
A liberális demokráciának becsöngettek, lényegében ezt mondta a miniszterelnök hétvégén, a bálványosi szabadegyetemen. Reméljük, mára mindenki magáévá tette a beszéd alapvetéseit, mert nagy munka áll előttünk. A Tusványoson felkonferált új rend, az illiberális demokrácia…..
Endre Haász 2014.07.29 18:01:16
Két napja az MSZP eljelentéktelenedéséről tűnődtem. Hajdani szerzőtársam, akivel együtt írtunk tankönyvet a médiáról, üzent a közösségi oldalon: „Ne sajnáld őket! Nem kár értük, korunk Bourbonjai.” Arra utalt, hogy Napoleon bukása után a Bourbon-uralkodóház tagjai…..
Endre Haász 2014.07.20 14:15:18
@jogalany: Az igazán nagy probléma, hogy a mostani MSzP-sek a baloldaliságon túl a a liberalizmussal sincsenek tisztában, a szociáldemokráciáról korábban sem volt semmi fogalmuk. Mindenre alkalmatlanok.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tegnapi napjának a híre, hogy szabotőr társasházi közös képviselőket kaptak el, akik nem tették ki az ilyen rezsitájékoztatókat. Vagy valaki leszedte a papírt. Ki tudja? A sajtóközleményből olyan kellemes árad a tömény hülyeség és a…..
Endre Haász 2014.04.05 14:45:50
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Te se mehetnél választani, mert nem tudod, hogy a törvényt nem a kormány hozza (ez nálunk, sajna, csak elvben van így).
Mégpedig az Oktatói Hálózat, a Hálózat a Tanszabadságért és a Hívatlanul Csoport. A tanítók, tanárok, szülők, oktatók és diákok megállapításai "súlyos vádpontokat tartalmazó vádirattá álltak össze." De mit is takar ez a feltűnő választékossággal megfogalmazott…..
„Annyit mondok csak: eddig én fizettem. Most ki-ki hozza el házamhoz, amivel tartozik! Három napot adok. Három napot – nem többet!” Mikszáth Kálmán: Kísértet Lublón, Kaszperek Mihály szavai - 1892   Mostanság százezrek morfondíroznak azon, hogy vajon elmenjenek-e szavazni az…..
Endre Haász 2014.02.20 12:45:17
@Reszelő Aladár: A szocik a kétharmad birtokában módosították az alkotmányt, hogy 9/10-es többséggel lehessen csak újat írni. Ez pl. a sokat gyalázott H.GY ötlete volt.
A Fidesz első lépésként ezt visszamódosította 2/3-ra és innen szabad a pálya.
Szerintem illegitim az alaptörvény, ezért simán hatályon kívül lehet helyezni, és amíg el nem készül egy társadalmi konszenzussal és népszavazással elfogadott alkotmány, addik a 89-en marad hatályban