Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sonáJ

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakorló lelkipásztor vagyok, már majdnem 20 éve, nem pszichológus. Talán ezért is van, hogy lelki beszélgetésekben, gyóntatószékben gyakran fordulnak hozzám erkölcsi/teológiai kérdésekkel. Köztük olykor kényesekkel is. Ilyen például az önkielégítés „esete”. Hogyan? Hát ez előkerül a…..
sonáJ 2013.07.15 12:10:42
@Miazmás: nem hinném, hogy az Egyház bárkinek is komoly gondot jelent, ha kukiveregetéssel akarja tölteni napjait, de azt sem hinném, hogy a kukiveregetők közelebb éreznék magukat Istenhez, ha az Egyház is támogatná szenvedélyüket.

Egyébként a pöcsverők nagy testvériségében bizonyára nem csak ateisták vannak vagyis vannak olyan "vallási tilalmak", amiket csak azok veszik halálkomolyan, akik nagyon akarják vagy esetleg nagyon akarnak kekeckedni egy keresztény fórumon.
 Mivel évek óta hivatásgondozással és fiatalokkal foglalkozom, ezért vannak olyan papi feladatok amelyek csak egészen kivételes esetben találnak meg, ezek közé tartozik a temetés és a betegek kenetének kiszolgáltatása is. Az elmúlt héten viszont kétszer is alkalmam volt ilyen feladatokat végezni és…..
sonáJ 2013.07.13 22:46:04
@Izrael misztériuma: akkoriban menő volt a brazíliai őserdő kanibál törzseket hittéríteni, ezért is nevezték el sok helyen a csicsókát az egyik ilyen törzs neve után: szelveso.blogspot.hu/2013/02/csicsoka-sztori.html

Manapság sajnos még mindig nem vették észre a magyar jezsuiták, hogy Magyarországon is lenne bőven munka számukra :)) - :((
sonáJ 2013.07.14 16:35:06
@P.E.: Számukra, P.E., és általában az egyház számára.

Természetesen a cigányokról van szó, akiknek a laikus pedagógusok képtelenek erkölcsi értékrendet átadni, mert a "tanítandók" gyakran nem tisztelik őket. Csak azoknak lenne talán esélyük, akik "Isten nevében" tanítanának; valami miatt azonban, Isten tanítói most nem bíznak magukban és nem veszik fel a kesztyűt... Pedig, ha nem sikerül valamennyi erkölcsi értéket átadni ennek a társadalmi rétegnek, a bűnözők száma tovább fog növekedni és ennek következtében nem csak az áldozatok száma, hanem a magát veszélyben érző lakosság félelme és gyűlölete (a kettő ilyenkor együtt jár) is. Mivel a gyűlölet általában gyűlöletet szül, e folyamatot mindennap nehezebb leállítani és a végén nehéz lesz szembenézni magukkal a tükörben azoknak, akik tehettek volna valamit, de meg sem próbálták. Mit fognak majd mondani Isten előtt? "Nem tudtuk"? Az ember hazudhat akár önmagának is, de Istennek nem lehet.
sonáJ 2013.07.15 10:47:10
@Dr. szpahi: Ahogy a francia közmondás tartja - nincs süketebb annál, mint aki nem akar hallani.

Nem csak a cigányokért, hanem az egész magyar társadalomért tehetne most (ameddig még nem késő) az Egyház és különösen a hitoktató rend, hiszen az említett társadalmi csoport súlyos erkölcsi hiányai az egész társadalom életét keserítik meg és terelik bűnös irányba.

Ha az Egyház tényleg úgy áll a dologhoz, hogy "nem az a lényeg, hogy mit tesz az Egyház értem vagy a cigányokért, hanem hogy mit teszek én az Egyházért vagy a cigányokért", akkor szerintem duplán téved, mert nem csak a társadalomnak fordít hátat, hanem önmagának is, azaz nem csak tudatosan elhanyagolja kötelességét, hanem még el is hiteti magával, hogy a laikusok vannak az Egyházért, nem pedig fordítva... Ilyen alapon akár úgy is tűnhet, hogy az Egyház érintett tagjai csupán azért veszik fel az állami támogatást (ami ugye nem a mennyből, hanem a laikus emberek keserves munkájából ered), hogy sok szabadidejük legyen saját üdvözülésük gondoskodására... Ilyen hozzáállás nagy tévedés lenne, egyházi barátaim, mert akkor piszokul pofára fogtok esni, amikor eljön az idő a Teremtővel találkozni.
„Meditációs ima”, „keresztény meditáció”, „belső ima” – olyan szókapcsolatok ezek, amelyeknek már említése is sokakból azonnali félelmet, dühöt és ellenállást vált ki. Félelmet az eretnekségtől, dühöt a kereszténység elárulóival szemben, ellenállást a…..
sonáJ 2013.07.12 00:06:11
@eichikarl: Ahol én élek (vidéki kisváros) Magyarországon, a katolikus pap BMW-vel furikázik s amikor felteszi a divatos napszemüvegét, a drága sportkocsijával leginkább egy egy stricire hasonlít. Nála se "akcio", se "contemplacio", de a jóember legalább nem színleli a szentséget. Azok a klerikusok viszont, akik a "kontemplacio" alibivel és üres vallásos retorika ködösítéssel elbújnak a felelősségük elől és saját országukban magukra hagynak százezreket az erkölcsi tudatlanságban... ők szánalomra méltóak.
sonáJ 2013.07.12 00:12:19
@Izrael misztériuma: "választott nemzetség", "királyi papság", "szent nemzet", " Isten tulajdonba vett népe"? Mindennek nem sok köze van Krisztus üzenetéhez... Izraelhez viszont annál is inkább.
sonáJ 2013.07.12 12:35:15
@Dr. szpahi: Elmegyek a cigánysorba hitoktatni, Te meg eltartod a családomat, ok? Tudod, nekünk laikusoknak dolgoznunk kell mindennap, hogy legyen valami az asztalon (a mi asztalunkon és az ekklézia asztalon is)... most, hogy végre van egy tisztességes pápa, aki ráadásul nem csak imádkozik egész nap egy aranykalitkában, remélhetően Magyarországon is lesznek változások.