Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ribizlibogyo

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kosztolányi Dezső a magyar irodalom egyik legcsodálatosabb életművét hagyta ránk. Novellistaként és regényíróként is remekelt, ám ebben az írásban csakis a költészetéről lesz szó, mégpedig ateista nézőpontból. A téma Kosztolányi kapcsán a teista és ateista embernek a…..
ribizlibogyo 2013.07.08 01:12:56
@zoli0506: folyt.
Dávid hiába kiáltott Istenhez a Bethsabéval való paráználkodásból született gyermekért, Isten megmondta, hogy a gyermek meg fog halni és meg is halt.
És a leghíresebb eset, amikor az Atyát nem sikerült meggyőzni:
„És egy kissé előre menve, arczra borula, könyörögvén és mondván: Atyám! ha lehetséges, múljék el tőlem e pohár; mindazáltal ne úgy legyen a mint én akarom, hanem a mint te. Akkor méne a tanítványokhoz és aluva találá őket, és monda Péternek: Így nem birtatok vigyázni velem egy óráig sem!? Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne essetek; mert jóllehet a lélek kész, de a test erőtelen. Ismét elméne másodszor is, és könyörge, mondván: Atyám! ha el nem múlhatik tőlem e pohár, hogy ki ne igyam, legyen meg a te akaratod. És mikor visszatér vala, ismét aluva találá őket; mert megnehezedtek vala az ő szemeik. És ott hagyva őket, ismét elméne és imádkozék harmadszor, ugyanazon beszéddel szólván. Ekkor méne az ő tanítványaihoz, és monda nékik: Aludjatok immár és nyugodjatok. Ímé, elközelgett az óra, és az embernek Fia a bűnösök kezébe adatik.”

A fenti esetek többségében az a lényeg, hogy valaki egyedül próbálta meggyőzni Istent, vagy Isten emberét, hogy valami rossz ne következzen be (ez alól kivétel Jónás, ő pont azért futott el, hogy Ninive meg ne menekülhessen). Ezek az emberek azért küzdöttek egyedül az igazukért, mert meg voltak győződve róla, hogy igazuk van, és az igazságukat Istennek is el kell ismernie; vagy ha más ellen vállalták a harcot, akkor Istennek támogatnia kell a harcukat.
Mindazok, akik először összefognak, és utána próbálnak Isten vagy Isten emberei ellen harcolni, azok biztosan nincsenek meggyőződve arról, hogy igazuk lenne. Aki pedig erről nincs meggyőződve, az hiába küszködik, veszíteni fog.
ribizlibogyo 2013.07.08 01:21:27
„Csakhogy a hívők kurvára nem képesek megfelelő válaszokat adni”
Attól függ, KINEK megfelelő. Egyezzünk meg abban, hogy az ördög számára SEMMILYEN bizonyságtétel sem megfelelő. Teljesen mindegy, ki mit mond és tesz, az BIZTOS, hogy az ördög számára NEM ELÉG JÓ.
Már említettem volt, hogy erre a Biblia figyelmeztet, ld a fentebbi igéket, amik ezzel kapcsolatosak. És még két idézet az ószövetségből:
„A jóllakott ember még a lépesmézet is megtapodja; de az éhes embernek minden keserű édes.”
„Kicsoda ment fel az égbe, hogy onnan leszállott volna? Kicsoda fogta össze a szelet az ő markába? Kicsoda kötötte a vizet az ő köntösébe? Ki állapította meg a földnek minden határit? Kicsoda ennek neve? Avagy kicsoda ennek fiának neve, ha tudod? Az Istennek teljes beszéde igen tiszta, és paizs az ahhoz folyamodóknak. Ne tégy az ő beszédéhez; hogy meg ne feddjen téged, és hazug ne légy. Kettőt kérek tőled; ne tartsd meg én tőlem, mielőtt meghalnék. A hiábavalóságot és a hazugságot messze távoztasd tőlem; szegénységet vagy gazdagságot ne adj nékem; táplálj engem hozzám illendő eledellel. Hogy megelégedvén, meg ne tagadjalak, és azt ne mondjam: kicsoda az Úr? Se pedig megszegényedvén, ne lopjak, és gonoszul ne éljek az én Istenem nevével! Ne rágalmazd a szolgát az ő uránál, hogy meg ne átkozzon téged, és bűnhődnöd ne kelljen. Van oly nemzetség, a ki az ő atyját átkozza, és az ő anyját nem áldja. Van nemzetség, a ki a maga szemei előtt tiszta, pedig az ő rútságából ki nem tisztíttatott. Van kevély szemű nemzetség, és a kinek szemöldökei igen fellátnak! Van olyan nemzetség, a kinek fogai fegyverek, és a kinek zápfogai kések; hogy a szegényeket kiemészszék e földről, és az emberek közül a szűkölködőket. A nadálynak két leánya van: addsza, addsza! E három nem elégszik meg; négyen nem mondják: elég; A sír és a meddő asszony, a föld meg nem elégszik a vízzel, és a tűz nem mondja: elég! A szemet, mely megcsúfolja atyját, vagy megútálja az anyja iránt való engedelmességet, kivágják a völgynek hollói, vagy megeszik a sasfiak.”
És ha neked nem elég jó az emberi bizonyságtétel, még mindig ott a Biblia:
„Monda pedig amaz: Kérlek azért téged Atyám, hogy bocsásd el őt az én atyámnak házához; Mert van öt testvérem; hogy bizonyságot tegyen nékik, hogy ők is ide, e gyötrelemnek helyére ne jussanak. Monda néki Ábrahám: Van Mózesök és prófétáik; hallgassák azokat. Ama pedig monda: Nem úgy, atyám Ábrahám; hanem ha a halottak közül megy valaki hozzájok, megtérnek! Ő pedig monda néki: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, az sem győzi meg őket, ha valaki a halottak közül feltámad.”

„hajmeresztő eretnek értelmezés.”
:) És mégis mi eretnek? Magának a Bibliának a szövege? Muhaha.
ribizlibogyo 2013.07.08 01:26:03
A paranoidhoz még valamit: borsonline.hu/20121107_p_erika_az_ordogot_latta_szita_benceben_ - erre nyugodtan mondhatnád azt, hogy a nő bolond volt, vagy minimum paranoid. Megvizsgálták, több pszichiáter, pszichológus is foglalkozott vele, és SEMMIFÉLE ELVÁLTOZÁST nem tudtak kimutatni nála, pszichésen a nő makkegészségesnek számít, egyáltalán nem paranoiás. Ha pedig Polcz Erika nem paranoiás, noha gyerekgyilkossággal vádolják, ahol ő állítólag az ördögöt látta a kisfiúban – akkor nagyon meg kell gondolnod, hogy kire és miért húzod rá ezt a címkét. Ha nem vagy szakember, akkor kár a távolból diagnosztikával próbálkoznod.