Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lone wolf (törölt)

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köszöntünk az oldalunkon! Ha boldog Jehova Tanúja vagy, akkor kérünk ne olvass tovább, hanem zárd be ezt az oldalt! Senkinek sem szeretnénk elvenni a boldogságát! Rövid bemutatkozás:  Mi megértjük, ha valaki őszintén úgy érzi, hogy helyesen értelmezi a Bibliát, miért…..
lone wolf (törölt) 2013.07.31 06:40:08
@reboot:

A genya belefér (tőled), de a dr. kikérem magamnak!!!!!
A személyemben mélyen megsértettél, ezért beperellek!

A doktori cím viselésének szabályai:

www.jogiforum.hu/hirek/22268

:)
lone wolf (törölt) 2013.07.31 07:36:54
@reboot:

Amit nem értesz (már): Az igazság számít Istenről. Semmi más!
Mindaz, amit JT szemére vettek, a világban is megvan (emberekben, szervezetekben). HATVÁNYOZOTTAN !

Ezen az egész rohadt világon egyesegyedül Jehova Tanúi hirdetik az igazságot Istenről, és egyesegyedül ők próbálnak meg az első századi keresztények mintájára a hitükkel összhangban élni egységesen (elárulom, a hibák ellenére sikerrel).
A tanúskodásuk pedig? Még csak hasonló sincs!
Pedig nem tesznek semmi mást, csak azt, amit Jézus és a tanítványai tettek (ezzel nyilván példát állítva).
A tanításaik szembemennek mindennel és mindenkivel, és mégis igazuk van. Véletlenek vannak. Ez nem az!

Nem szoktam dicsérni magam, de szerintem nagyon ott van a dobozos hasonlatom. Nem csodálkoznék, ha valamikor egy előadásban visszahallanám.
Még annyit tennék hozzá, hogy idéznék Jézus imájából: "Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból (a nagy dobozból), hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól." (Jn 17:15)
Sajnos nem sikerül mindenkit megvédeni, különböző okok miatt. Ezért viszont nem a szervezet a hibás, hanem az egyén.
Rengeteg bűnt elkövettem JT-ként, de eszembe sem jutott soha, hogy másokat hibáztassak ezért (a vezetőtestületet főleg nem!).
Az én szememben (az Írásokkal összhangban!) a szervezet nem kér semmi mást, csak azt, amit Isten. És bizony sokszor kemény dió megfelelni ennek az elvárásnak... néha nem is lehet. Eztán csak egyet tehet az ember: bocsánatot kér és feláll... hetvenhetedszerre is.
Ha mindenki vétkezik, akkor nem mindegy? - mondhatnák sokan.
Nem! A különbség az igazság elfogadásában van.
Ha azt írnám, hogy egy Jehova Tanúja lenyúlta a hittársa feleségét, és miután kiderült, hogy gyereket csinált neki, bérgyilkosokkal megölette a férjet, hogy ki ne tudódjon, mit mondanátok az olyanról?
Ettől lenne hangos ez a blog, és ezerrel menne a köpködés...
Ez egy megtörtént eset, és ezt a Jehova Tanúját Dávidnak hívták, akit Jehova nagyon szeretett!!!
Ja, hogy így már más? Mért lenne más!?

Amiben ti bíztok, nem fog megtörténni, JT soha nem fognak eltűnni, mert Isten támogatja őket. E biztos!
Ha úgy tetszik nem a jókat választotta (de hát ki a jó? egyedül Isten!), hanem a sok rossz közül a kevésbé rosszat. Ez van skacok. Eszitek nem eszitek nincs más, ebből kell főzni.

Azért annak elgondolkodtatónak kellene lennie, hogy ha eljön az idő, a politikusok miért a nagy egyházak ellen fordulnak először, és mért nem JT ellen (a biblia próféciával összhangban).
Miért?????
lone wolf (törölt) 2013.08.01 07:09:18
Akkor tegyünk tisztába két dolgot, mivel úgy látom nincs mindenki képben:

1. A "lone wolf" egy kifejezés, amiben a hangsúly a "magányos"-on van és nem a vérengző farkason.
A másik elgondolás a névválasztásnál: Pál mindenkinek mindené lett, aki ezzel mintát adott sokaknak, köztük nekem is.
"Mert bár én mindenkivel szemben szabad vagyok, magamat mégis mindenkinek szolgájává tettem, hogy minél többeket megnyerjek.
A zsidóknak olyanná lettem, mint aki zsidó, hogy megnyerjem a zsidókat; a törvény uralma alatt levőknek, mint a törvény uralma alatt levő - pedig én magam nem vagyok a törvény uralma alatt -, hogy megnyerjem a törvény uralma alatt levőket. A törvény nélkülieknek törvény nélkülivé lettem - pedig nem vagyok Isten törvénye nélkül, hanem Krisztus törvénye szerint élek -, hogy megnyerjem a törvény nélkülieket,( A BÁRÁNYBŐRBE BÚJT FARKASOKNAK BÁRÁNYBŐRBE BÚJT FARKAS LETTEM ). Az erőtleneknek erőtlenné lettem, hogy megnyerjem az erőtleneket: mindenkinek mindenné lettem, hogy mindenképpen megmentsek némelyeket. Mindezt pedig az evangéliumért teszem, hogy én is részestárs legyek abban. " (1Kor 9:19-23)

2. Egyetlenegy dolog miatt szálltam be a buliba egy kis időre, mégpedig azért, hogy utána ne mondhassátok, hogy elzárkózom a viták elől, amikor nem tudtok kommentelni a blogomon.
Leírtam az indoklást, de megismétlem: Egyedül vagyok ebben a történetben (mert mást, saját kérésre sem teszek ki annak, hogy emiatt a tevékenység miatt kárt valljon a lelkiismeretében. ha eljön az idő, természetesen vállalom a felelősséget cselekedetemért, de hiszem, hogy jót teszek) és nincs időm (sokszor) meddő vitákba beszállni, és moderálni.
Az oldal célját tekintve pedig (az igazság megismertetése sokakkal) nem szeretném, ha az írásaim után, Jehova Istent lekicsinylő, semmibevevő, vagy egyenesen Őt gyalázó írások lennének.

Valójában egy farkasbőrbe bújt magányos bárány vagyok, egy lone lamb...
Egy lelkes JT elindította blogját, melynek célja: "A blog igyekszik fékezni és ellensúlyozni azt a szellemi rombolást, ami a "jehovatanui.blog.hu" oldalon folyik." http://jtbloghu-blew.blog.hu/ Itt lehet kommentelni, ha nála nem is.....
lone wolf (törölt) 2013.07.29 10:53:46
@Laci7000:

Téved @küzdős, mert fogok válaszolni erre a kérdésre is, miután válaszoltam a Isten látható szervezete kérdésre... Meg arra az őrületre, hogy Isten három személy, de mégis egy.

Viszont nekem is van egy kérdésem, ami az újonnan kapott film vége felé fogalmazódott meg bennem.
Természetesen a volt tanúktól várom a válaszokat. Bocsi többiek, de jelenleg engem csak ők érdekelnek, az ő jövőjük, sorsuk, mivel az ő tévedésük esik rosszul a legjobban. Egyszerűen nem értem, hisz egy időben vonzotta őket Isten (nyilván nem véletlenül!), de ők ezért vagy azért nem értékelték ezt az ajándékot és elhagyták Isten egyetlen látható szervezetét (magyarázat később :)

"A" kérdés: Amikor elhagytad Jehova szervezetét, érezted, hogy egy szerető Atya fogad téged vissza?
(intelem: Nem szép dolog hazudni... magunknak sem, úgyhogy jól fontold meg a választ.)
Vagyis (kicsit bővebben a kérdés), mielőtt JT lettél jó helyen voltál, élvezted Isten helyeslését, szellemének támogatását, széleskörű bibliaismerettel rendelkeztél, míg a szervezetben csupa rosszat tapasztaltál, tanultál, egyfolytában bántottak, megaláztak téged, és a lehető legtávolabb voltál Jehovától; miután elhagytad a szervezetet és visszatértél korábbi állapotodhoz, Isten egycsapásra újra megáldott a szellemével, azóta felszabadultan végzed a munkát, amivel Isten fia, Jézus megbízta a követőit, rendszeresen összegyűlsz a hittestvéreiddel, ahol közösen imádkoztok, dicsérő énekeket énekelte Istenek, és mélyrehatóan tanulmányozzátok a Bibliát? (Kol 3:16, 17; Ef 5:19, 20)

Itt egy megjegyzés: Ha ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben...
Igen, de kik gyűlnek össze a nevében, az igazságtalanok akik hazugságokat tanulnak, tanítanak Jézusról?
Nem!
Ugyanez vonatkozik a következőre is: Veletek vagyok minden napon...
Igen, de kikkel, akik hazugságokat tanulnak, terjesztenek Róla?
Nem!

Én a Biblia alapján pórbálom logikusan összerendezni a dolgokat, ha valakinek eddig nem tűnt volna fel.
De ez a logika nem azonos a sehova sem vezető üres bölcselkedéssel ami a 1Kor 1:19-ben van leírva. Ez a Biblia belső logikája, ami segít összerendezni a dolgokat, hogy helyes megvilágításba nézzük, vizsgáljuk, elemezzük a mondanivalóját.
lone wolf (törölt) 2013.07.30 08:56:44
Tényleg szépen hangzik, amiket írtál @küzdős, de mégsem...

A szép szavak kevés, és sokkal rosszabb a csúnya szavaknál, mert a szép szavak megtévesztőek, és a jókat is könnyen félre lehet vezetni velük.

Ha Sátán ráüvölt Évára, ha fenyegetően viselkedik, ha cinikusan, kíméletlenül érvel, Éva evett volna a gyümölcsből, amiről Isten kategorikusan és vitathatatlanul kijelentette, hogy nem szabad?

Az jön át folyamatosan, hogy te (és a többiek) nem akarsz korlátok, kötöttségek, tiltások közt élni, szabad akarsz lenni az életedben, az imádatodban, a saját elgondolásod, a saját fejed után akarsz menni.
Te ezt tényleg így tanultad - eleinte; aztán amikor már magadban, értőn olvastad a Bibliát, minden segédanyag nélkül - te ezt tényleg így értelmezted, hogy ez az Út?

Sátán végül is szépen beszélt (ahogy te is), logikusan, jól érvelt (ahogy te is), hatott az érzelmekre (ahogy te is), aminek a következtében Éva evett a gyümölcsből, majd a vele lévő Ádámot is megkínálta...
És már itt a legelején kidomborodik, hogy miért csalhatnak meg az érzelmek, a családdal kapcsolatban, amit ti itt sokan szenté avattok - ami önmagában nem baj; az a baj, hogy Isten fölé helyezitek, hogy a család intézménye szentebb magánál Istennél, a család létrehozójánál, vagyis a teremtett dolgokat imádjátok a Teremtő helyett (ez ismerős valahonnan?).

A család nagyon fontos Istennek!!!!!!
Ez tisztán látszik az Ószövetségben és az újszövetségben is.
A család nagyon fontos Istennek... amíg a családtagok nem korlátozzák és/vagy nem akarják rávenni akármelyik családtagot arra, hogy ne közeledjen Istenhez, vagy hagyja el az igaz imádatot. Isten EGYFÉLE imádati formát fogad el, ami EGYFÉLE igazságra alapozódik!
A Mark 3:35-el csak egyet tehetsz: ELFOGADOD VAGY NEM - és ezt nem akárki mondta, tehát ha nem fogadod el, Jézust utasítod el!

Vagyis, Ádám nem lett félrevezetve!!! (1Tim 2:14) Ádám bűne, hogy Évával, a feleségével, a CSALÁDTAGJÁVAL tartott a vétkében. Értitek ezt!?
Ha Ádám nemet mond a családtagjának, és Isten van az első helyen az életében, most nem volna halál a földön, hanem tökéletes, örök élettel megajándékozott emberekkel lenne tele, akik IGAZI békében, IGAZI szeretetben, IGAZI istenismeretben élhetnének egy paradicsomi földön.
Jézus Isten FIA ezt szerezte vissza nekünk, amit nagyon sokan, Jehova Tanúin kívül mindenki tagad, mert a hamis vallások hamis tanításainak bedőlve, azt hiszik az égbe kerülnek.
144 ezren valóban odakerülnek, és ez egy nagyon jó hír nekünk... mindenkinek, még azoknak is akik nem hisznek ebben.

Ha Ádám visszautasította volna a gyümölcsöt mi történt volna?
1. Nagy valószínűséggel Ádámot megdicséri Isten, Évát megfeddi, Éva tanulva a történtekből és a feddésből (a feddés jó!)nem követett volna el többé ilyen hibát, és Ádámra való tekintettel élhetet volna örökké Ádámmal és a leszármazottaival együtt.
2. Éva tökéletes emberként vétkezett, ezért neki tudnia kellett volna, hogy mit tesz, és tudnia kellett volna felmérni a tettének a következményeit, ezért Isten kitörölte volna az élők sorából Évát. Ádám kap egy másik nőt, és vele él öröké.
Én az 1-es verzióra szavaznék, mert én olyannak ismertem meg Istent, aki aszerint járt volna el.

Még rengeteg dolgot tudnék írni, de sajnos süket fülekre találok itt.
Azért az érdekes, hogy nekem a Bibliával kell bizonyítani a mondandómat, de ti ezt nem teszitek, csak folyamatosan a szervezetet, meg az embereket szapuljátok.
Igaztalanul!

Írjátok itt a rémtörténeteket, de valahogy nem kerek...
BIZTOS VAGYOK BENNE, hogy ki vannak színezve, el vannak túlozva (egyoldalúan!), és hazugságokat is tartalmaznak.
De nézzük így:
Ha mégis igazak lennének, akkor is mi a felállás?
Képzelj el egy nagy dobozt, amiben van egy kis doboz.
A nagy dobozban rengeteg baltát ragadó, pedofil, anyagias, stb ember van, ÉS NINCS EGY CSEPP IGAZSÁG SEM ISTENRŐL!
A kis dobozban is vannak baltát ragadó, pedofil, anyagias emberek, DE lényegesen kevesebben, mint a nagy dobozban (és nem azért mert kicsi a doboz!!!), viszont dugig van istenismerettel, és talán nem állandóan összeborulós nagy szeretettel, de igazi szeretettel, ami az istenismeretből táplálkozik (ez a nagy különbség szeretet és szeretet között!!!), és van egy csodálatos IGAZI ÉLŐ reménysége az ott lévő embereknek.
Tehát valójában és nagyon leegyszerűsítve, két választásunk van ebben a Sátán uralta világban:
ROSSZ (CSIPETNYI JÓVAL) ÉS HAMIS TANÍTÁSOK TÖMKELEGE - nagy doboz
VS.
JÓRA TÖREKVÉS (CSIPETNYI ROSSZAL) ÉS IGAZSÁG ISTENRŐL - kis doboz

És amit még fontos lenne megérteni: JT között vannak rossz emberek (ezen nincs mit, csodálkozni, hisz a Biblia is megírja), de a szervezet tiszta (persze viszonylagosan, mert egy pusztulásóra ítélt világban minden viszonylagos).
Míg a többi vallásban a szervezet szennyes, amiben vannak jó embereke, jóra törekvő emberek, de ez a pár egyén nem tisztítja meg az egész szervezetet.
Nem tudom, ez értető így?

Hát röviden ennyi :)
Please feel free to be offtopic.....
lone wolf (törölt) 2013.07.29 11:02:53
@ORION:

Van egy jó hírem a számodra: Nem kerülsz a mennybe.
Most ellentmondtam magamnak?
Nem.
Hát nem érdekes?
Ez ügyben be kell menni és feljelentést tenni a helyi rendőrkapitányságon. A feljelentést jegyzőkönyvbe kell diktálni. A büntetőeljárás költségeit az állam előlegezi, ha elítélik a vádlott állja. *** Alulírott A. Lajos a következő feljelentést teszem: [itt a…..
Sziasztok!Már régóta olvasom a blogot kb. 2 éve. Sok érdekes írással találkoztam itt. Magamról azt mondanám el hogy még mindig gyakorló JT vagyok. 1,5 éve neveztek ki kisegítő szolgának de van itt egy nagyon érdekes dolog. Én már évek óta olyan dolgokat gyakorlok ami miatt már…..
lone wolf (törölt) 2013.07.07 21:56:29
@küzdős:

"ahol Isten megcsúfolása van a köbön!"

- Ennek pont az ellenkezőjét látom.
Magamból indulok ki... meg a családomból, meg a barátaimból, meg a munkatársaimból, meg a világ szellemi állapotából.
Én JT nélkül nem ismertem volna meg Istenről az igazságot. SOHA!
A többiek pedig mivel nem adtak esélyt a Tanúknak, nem is ismerik. Hitetlenek vagy kocahívők ("én amagam módján hiszek"), akiknek a bibliaismerete a nullához közelít.
Szerintem azok csúfolják meg Istent, akik emberek millióit fosztják meg Isten ismeretétől, szeretetétől hazugságokal, ill. közömbösségből.

"Jehova Tanúi gyülekezeteiben nyomokban sincs az igazi testvéri szeretetnek!"
- Ez erős túlzás, bár valóban megváltozott valami e téren az évek folyamán. Szerintem ennek az az egyik oka, hogy már tényleg nagyon a végén vagyunk a dolgoknak. A másik, hogy a világ állapota van olyan züllőt állapotban, hogy minden szellemi fegyverzet ellenére, hatással van a Tanúk viselkedésére is.
Magamon is tapasztalom (meg ti is rajtam :), hogy mennyire el tud füstölni az agyam, pedig tényleg nem utállak benneteket, vagy bárki mást. Hihetetlen nagy, és egyre nagyobb a feszültség mindenkiben.
Ennek ellenére mégis a gyülekezetben érzem csak biztonságban magam, még ha nem is borulok mások nyakába, és nem vigyorgok folyton, mint a vadalma.
Egyre gondolok mindig: Senki nem mehet az Atyához, ha nem vonzza magához Jézus Krisztuson keresztül. És ez elég kell, hogy legyen ahhoz, hogy elviseljem őket. Ha nem szeretném akit látok, akkor hogy szerethetném azt, akit nem látok?

"A gyülekezet tagjait nem te választod meg barátaidnak, mert annyira nagy haverok, hanem ebből kell válogatnod!"
- Ahogy említettem, Isten vonzza őket magához, ezért elfogadom őket agapé (érzelemmentes, alapelveken nyugvó) szeretettel. Nincs barátom a gyülekezetemben, mert senki iránt nem érzek különleges vonzalmat, de eközben én sem vagyok a barátja senkinek... Érted? Egyelőre ez van. (örüljenek, hogy nem verem meg őket :)

"Önző, képmutató ember halmaz"
-Ez azért így nagggyon erős túlzás.

"Istent szabadon kell szolgálni aszerint, ahogyan Jézus ezt megtanította nekünk"
- Kinek? Hogyan? A hamis vallások hazugságai által tanítana? Aki pedig egyedül áll neki, az sosem fog megértésre jutni. Ez biztos!
Istent szabadon szolgálni? Függetlenül? Magam döntsek, ahogy Ádám és Éva, akiknek a lázadása miatt mindenki meghal, és akik miat Istenek fel kellett áldoznia a legkedvesebbet, a tulajdon Fiát?

"Nem kell elmagyarázni nekem egy emberi vezetőség részéről, hogyan is kell értenem az Úr szavát, amit halászok is értettek!"
- Érteték, miután Jézus tanította őket éveken keresztül, és ennek ellenére bizonyos dolgokban tévedésben voltak, és sokszor félreértették, vagy egyenesen nem értették Jézus tanításait. Volt, hogy ki is fakadt rájuk emiatt.

"Járj gondosan utána, mi van a fülük mögött a bálványaidnak! Ébredj fel tesó! Nem tűnik fel neked az, hogy már régen nem Jézus az első, akinek a váltsága alapján üdvözülhetsz, hanem egy emberi társulat, akik Jézust kitúrva a számára méltó helyről, magukat állítják be az egyedüli megmentés reményeként?!"
- Semennyire nem bálványozok senkit. Elismerem a munkájukat, és ennyi. De gondolj arra, ha nem volnának. Akkor? Velük szervezettség, rend van, nélkülük pedig anarchia lenne, és a prédikáló munkát sem lehetne végezni, márpedig ez az utolsó idők egyik jele, és ez is segít beazonosítani, hogy ki Isten népe.
Az első századi keresztények mintájára van működnek, és ha akor jó volt, most is jónak kell lennie.

"Undorító utálatosság, amit tesznek és ezzel emberek millióit térítik el az igazságtól, ami valóban szabaddá teszi a keresztényeket és nem kell emberek, farizeusi törvényeitől rettegni, nehogy kiközösítsenek és letiporjanak. "
- Emberek milliárdjai voltak eltérítve az igazságtól régen is, ás napjainkban is. Jelenleg kb 7,5 milliárd emberből 7,5 millió JT van. Ez nagyon kicsi szám. Ráadásul akiket én ismerek, mind örömét leli Isten szolgálatában. És mivel én is azt tudom, amit ők, ezért bátran állíthatom, hogy nem vagyok.. vagyunk eltérítve az igazságtól.
A vezető testület több ezer kilométere van, senki nem foglalkozik velük.