Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asturianu

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baromi sokáig birtokolta a Ryanair a leggörényebb európai diszkont légitársaság címet, kirobbanthatatlannak tűnt ebből a pozícióból, láthatólag nem is zavarta, de aztán két éve váltott, elkezdte tudatosan javítani a szolgáltatásait, ma pedig rögtön magasra fel is pontozták a meglepett utasok. Ki…..
asturianu 2016.09.21 18:33:35
@Mad Mind: pontosan. Nekem az Iberia elvitte a csomagomat Madridig, de onnan már nem volt idejük átrakni a tengerentúli járatra. Ráadásul én onnan tovább is utaztam egy olyan városba, ahova nem jár Iberia. De megoldották, 3 napon belül megjött a csomag. Azota nem centizek átszállást. Lehet én még aterek, de a csomagom nem fog.
Ez a cikk jött szembe velem ma. Ízlelgettem, olvasgattam, mert vannak benne érdekességek, sok-sok hasznos tanulság. És néhány pontatlan megfogalmazás, pl. idézet a cikkből: „Nem a tudást keressük elsősorban, hanem az attitűdöt” – nyilván nem arra gondolt, hogy szorgalmas hülyéket keresnek, mert az…..
bircahang Wallerstein 2016.05.16 19:19:00
Pár éve - pontosabban 2012-ben - fedeztem fel magamnak Immanuel Wallerstein amerikai szociológus munkásságát. Mivel talán nem mindenki hallott róla, íme számomra legfontosabb eszméinek ismertetése. Wallerstein a kizsákmányolást egészen másképp határozza meg, mint Marx. Engem a…..
bircahang Eurovízió 2016. 2016.05.15 10:10:00
Vége az idei eurovíziós dalfesztiválnak. Persze a fesztivál csak nevében zenei. Az idei verseny azonban létfontosságú politikai következtetések levonására ad alkalmat. Oroszország álláspontja messze a legnépszerűbb, az orosz résztvevő fölényesen első helyet ért el a…..
A müncheni S-Bahn törzsvonal több állomásán is alkalmazzák az ún. "spanyol megoldást", melynél a vonat mindkét oldalán van peron: az egyik a fel-, a másik a leszállóké. Az elrendezés állítólag a barcelonai metróról kapta a nevét, bár New Yorkban már hamarabb léteztek ilyen…..
Közel 50 százalékos munkanélküliség a fiatalok körében, majdnem teljes kilátástalanság, a válság kirobbanása óta nem tapasztalt mértékű elvándorlás – eléggé hátborzongató adatok, nem igaz? Nem csoda, ha a fiatalok egyre nagyobb számban döntenek a határátkelés mellett.…..
Fellélegezhetnek a Wizz Air utasai: nincs több csomagos szemétkedés a beszállítókapunál, nem kell azon aggódni, hogy a kézipoggyász miatt, amivel évek óta utazunk, egyszer csak megbüntetnek. Öröm ez blogunknak, de leginkább a kommentelőknek, s végső soron az összes tisztességes…..
Sokáig nem hittük, hogy utasalázásban a Wizz Air képes túlszárnyalni a Ryanairt, de legutóbb saját bőrünkön is megtapasztalhattuk, milyen az, amikor az elborult agyú poggyászmérő kisiparos mindenképp le akar húzni 45 euróval. Horrortörténetek a trehányul pakoló utasokra…..
asturianu 2014.11.28 11:14:46
@Válasszunk: Felreertettel. Arra gondoltam, Becsbol repulni Barcelonaba nem fapadossal. A leveled tovabbi reszevel teljesen egyetertek. Becsbe en sem repulnek, en is inkabb dolgoznek a vonaton. Es a Vueling is csinalja azt, hogy fenntart nehany szeket elol, van egy fuggony elvalasztonak es az mar masik kategoria.
Norvég fapadosnak van London-Budapest járata, most meg egy spanyol cég indít Róma-Budapestet. Kissé meghülyült a világ, vagy van ebben ráció? Lenne, hiszen a két cég átszállásos kapcsolatokat is kínál, ami baromi jól hangzik. Budapestről Santorini, vagy épp Granada? Sirályság.…..
Túl egyszerű, túl snassz és túl coelhós lenne valami george mallorysat válaszolni, olyasmit, hogy azért, mert itt van a klaviatúra, a fejben meg a gondolatok. Pedig a tényleges ok nem jár messze ettől. Épp ma szomorkodott az egyik ismerősöm a Facebookon amiatt, hogy egyre több,…..
Terveim szerint egy olyan interjúsorozattal bővítem a blogot, melyben az El Camino zarándokút iránt elkötelezett embereket szólaltatok meg. Az első interjú újévkor készült a Budapesti El Camino Klub vezetőjével, most pedig egy másik jelentős hazai zarándok szervezet képviselőjét, a Szent Jakab…..
Asztúria zászlaja a győzelem keresztjével, alfától omegáig Betiltották a karácsony és a húsvét, mint ünnepi elnevezések használatát Asztúria, az észak-spanyolországi tartomány iskoláiban. Asztúria szocialista kormányzatának oktatási minisztere, Ana González Rodríguez…..