Regisztráció Blogot indítok
Adatok
strangeworld

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csepel nevének hallatán ritkán ugrik be az embernek a szinonimaként a luxus. Egy 8 szobás, 700 négyzetméteres, külön szülői emelettel rendelkező (!) házról azonban, amelynek 1 millió forint közelében jár a négyzetméterára már bizony felmerülhet bennünk az elnevezés, a…..
Nagyon úgy tűnik, hogy a közmédia parancsba kapta: tűzön-vízen át nyomni kell azt, hogy Orbán Viktor Európa megmentője, hogy csak ő állítja meg az Öreg Kontinens határain a menekültáradatot. A köztévében ugyanis azután is a magyar miniszterelnök érdemének tudják be a legutóbbi uniós csúcs döntésének…..
Gazdagisztán Ház a nappaliban 2016.03.04 06:39:00
Szauna bent, medence kint, jacuzzi kint is és bent is. Óbudán juthat valaki kevesebb, mint 500 ezer forintos négyzetméteráron egy 660 négyzetméteres, családi házhoz, ahol a felszereltségre igazán nem lehet panasz, a burkolatokra és egyéb belső tényezőkre már inkább. Amit…..
„A progresszió híveinek az emléknap kapcsán világosan kell fogalmaznia: Trianon azt a korszakot zárta le, amikor a magyar elit kiváltságtudata és kivagyisága, hatalmi nagyravágyása elnyomta a hazában élő nemzeti kisebbségeket, később akadályozta az asszimilációt és az…..
Talán nem csak velünk fordult elő, hogy amikor országjárás során egy régi kúria mellett vitt az út, az ember elképzeli, hogy milyen lehetett benne az élet, milyen lehetett a sokszor leromlott állapotú épület fénykorában. Ezt a hangulatot idéző, bár nem a történelmi időkből…..
„Nem vagyok buzeráns” – jelentette ki Kocsis Máté férfias szóhasználattal Ungár Klárának a közéletbe minimum inkorrekt, személyeskedő módon bedobott megjegyzéseire. Férfiasság – ezt a címet adta G. Fodor Gábor az első emberről szóló lírai költeményének, melyben…..
Aligha lehet kétséges, hogy (mondjuk Frank Sinatra mellett) Bing Crosby volt a XX. század egyik legmeghatározóbb szórakoztatóipari alakja, a férfiak között mindenképpen. Most alig 5 millió dollárért eladó egykori otthona. (fotó: iamthedesert.com) Bing Crosby ma már talán…..
strangeworld 2015.04.10 10:47:29
Amolyan igazi kertvárosi, ízléses, visszafogott eleganciára, luxus felszereltségre találtunk ebben a budaörsi házban. Van minden, ami ehhez kell, hatalmas üvegfelületek, panoráma, fedett medence, jakuzzi és tetőterasz is. A maga 500 négyzetméterével nem óriási, de így még…..
Napjaink egyik legnagyobb sztárszínésze méretes ingatlanportfolióval rendelkezik, így aztán nem csoda, hogy előszeretettel adja ki bérbe az egyébként üresen álló, vagy csak nagyon ritkán használt házait. Mint azt a malibuit, amelyet a mai posztban mutatunk be. Malibu egyik…..
strangeworld 2015.03.30 16:07:59
bircahang Zuhan a Fidesz. 2015.03.28 10:10:00
Zuhan a Fidesz. S még jobban zuhannak a ballibek.  A ballib mítosz: a magyarok többsége hülye orbánista, ezért vannak ilyen választási eredmények. A valóság: fanatikus orbánista kevés van. Ha csak ezek szavaznának, a Fidesz sose nyerne semmilyen választást. A magyarok…..
Úgy tűnik, a budapesti belvárosban igazi luxusra talál, aki alaposan körülnéz, ráadásul olyan saját tetőpanorámával, amit minden vérbeli városlakó megirigyel. Ráadásul, aki ezeket az V. kerületi lakásokat kiveszi, az élet sűrűjében találja magát perceken belül. Bár az…..
Még a teljesen elszállt londoni lakáspiacon sem hétköznapi dolog esett meg a minap, amikor a nem a brit fővárosban élők, vagy az ottani viszonyokat nem ismerők számra ép ésszel fel nem fogható körülmények között és áron adtak ki egy lakást. (fotó: EJ Harris) Adott London…..
strangeworld 2015.03.10 16:19:22
@SzAdam: Azert a kenyelmesen elegge barokkos tulzas. Egyik baratom most egy 42 negyzetmeteres lakasban lakik, meg arra sem mondanam, hogy kenyelmesen lehetne benne elni ket embernek, pedig az elosztasa az ketseg kivul eleg jo - de egyedul valoban tokeletes.
De 28 negyzetmeter, na ne mar. Alairom, hogy egyedul meg nem gaz, de ketten megkattannal.
Drága Réka! Olvastam leveled, és mit mondjak, nagyon köszönöm. Jó, hogy időben szóltál, nem vettem még meg a neked szánt csokrot, sem a félárú múzeumjegyet. Most akkor nem is fogom. Mert közölted: nem kéred. Azt is megírtad szerencsére, mit kérsz nőnapra. Azaz dehogy…..
strangeworld 2015.03.08 17:58:53
A feminizmus eredeti célja 150 évvel ezelőtt a nők választójogának és jogegyenlőségének kiharcolása volt, ez ma már mindenhol a nyugati világban alap, és igazság szerint nem is volt túl nehéz elérni akkoriban sem, inkább csak kérni kellett. Ezért a feminizmus - hasonlóan az eredeti, XIX. századi liberalizmushoz - céltalanná vált, mivel eredeti céljait már rég elérte. A mozgalom innentől reális és intelligens tagjait tekintve megszűnt, a maradék pedig radikalizálódott.
A napjainkban fellelhetõ feminizmus alapvetően egy torz világképű, férfi-, és embergyűlölő, erőszakos, totalitáriánus mozgalom, egy politikai szélsőségesség. Ideológiai alapvetését leginkább a kommunizmuséhoz és a nácizmuséhoz lehet hasonlítani, mivel:
- meghatároz egy gyűlölendő csoportot a társadalmon belül: a kommunisták társadalmi osztály alapon, a nácik faji/rassz alapon, a feminizmus nemi alapon
- nyíltan hirdeti ennek a gyűlölendő csoportnak a likvidálását
- ideológiájának lényege, hogy miután a gyűlölendők kiirtásra kerültek, minden szép lesz és jó
Mint általában a totalitárius politikai mozgalmak, úgy a feminizmus is közelebb áll a paranoid elmebajhoz, mint a tényleges politikához, de lenézése és marginalitásába vetett hit ugyanolyan hiba, mint a kommunizmus vagy a nemzetiszocializmus esetén. Egyetlen lényeges különbség az előző kettőhöz képest, hogy a feminizmus világképe elméletben sem működik, ezért sosem lehet megvalósítani. Szerencsére. Annak ellenére, hogy egyes politikai céljai (a társadalom gerincének, erkölcsiségének támadása, a hagyományos családmodell eltiprása, a nyílt tradició-, tudás-, oktatás-, és keresztényellenesség, a homoszexualitás propagálása, stb. - Putyin pl. azért céltábla számukra, mert Oroszországban a homoszexualitás és a kereszténység gyalázása szankcionált dolgok) a neoliberális eszmeiség által is vállaltak, ezért a balliberális médiában komoly szerepet, teret kapnak, de mivel alapvetően a mozgalom megnyilvánulásai inkább röhejesek és végtelenül primitívek, semmint félelemkeltőek vagy tömegeket megmozgatóak, ez a támogatás jórészt felületes. Más nézeteik, pl. az erőszakos, kirekesztő magatartás és a nyílt apartheid-gondolkodásmód a neoliberalizmus számára is elfogadhatatlanok, (mármint retorikai szinten, a gyakorlatban természetesen nem), ezért teljeskörű politikai támogatást részükről ritkán kap, inkább csak egyes ügyekben.
Mint minden szélsőséges mozgalom esetén, úgy a szélsőséges feminizmus esetén is megfigyelhetjük, hogy vezetőik egy része a Lenin által "hasznos idiótáknak” nevezett rétegből verbuválódtak, más részük, legfőbb vezetőik viszont intelligens, erkölcsileg nihilista manipulátorok. Tagjaik - akárcsak a nácik és a kommunisták legfőbb tömegtámaszai - pedig az alacsony iskolázottságú, kudarcos, munkakerülő, a közösségben nem népszerű, igen gyakran testileg is hibás és lelkileg torz emberekből kerülnek ki.
Ami pedig az "egyenlő bérek" feminista lózungját illeti, a helyzet az, hogy ez egy tipikusan nagyon szép példája a feminizmus teljes logikátlanságának és hazugságának.
Ugyanis a világon sosem voltak rosszabbul fizetve a nők és nem is lesznek, egyazon munkakörben(!). Ezt nem nehéz belátni. Ugyanis:
- A közszférában egy bértábla van, nincs külön férfi és külön női bértömeg, semmiféle megkülönböztetés nincs.
- A versenyszférában a képességek és a piaci szabályok alapján történik a bérezés, a nem nem szempont. Arról nem is szólva, hogy a versenyszférában a béradatok nem nyilvánosak, üzleti titoknak, illetőleg adótitoknak minősülnek, tehát ilyen adat ténylegesen nem is kérhető számon.
A valójában sokak fejében élő tévképzet a nők alacsonyabb fizetéséről abból ered, hogy a tipikusan női munkakörök (szolgáltató, adminisztratív, egészségügyi) rendszeresen rosszabbul fizetettek, mint a tipikusan férfi munkakörök (bányász, robbantástechnológia, műszaki mérnöki, gépipari, repülőgépvezetői, stb.), de természetesen az azonos munkakörön belül érdemleges különbség - nincsen. Az, hogy egyes szakterületeken belül mennyi a nemek aránya, a nemek érdeklődési területétől függ. Nyilván nehéz lenne tömegével női informatikusokat és kazánkovácsokat, esetleg férfi bölcsödei dolgozókat és titkárnőket toborozni.
Ennek oka és alapja a két nem közötti testi és pszichés, valamint gondolkodásbeli különbözőség, amelyet a feminizmus természetesen következetesen nemlétezőnek tekint, tagad. Szerintük az ok, amiért nincsenek női vájárok vagy kútfúrók, egyes-egyedül a gonosz patriarchális férfiuralom következménye. Ez tökéletesen bemutatja a mai feminizmus egész ideológiájának komolyan vehetőségét.
Svédországban szinte a semmiből felbukkant egy radikális feminista párt, amely a férfiakra rótt különadóval, óvodás korú gyermekek átnevelésével és poligám élettársi kapcsolatokkal kampányol. A Feminista Kezdeményezés tavaly majdnem átlépte a parlamenti küszöböt,…..
strangeworld 2015.03.08 11:04:59
A feminizmus eredeti célja 150 évvel ezelőtt a nők választójogának és jogegyenlőségének kiharcolása volt, ez ma már mindenhol a nyugati világban alap, és igazság szerint nem is volt túl nehéz elérni akkoriban sem, inkább csak kérni kellett. Ezért a feminizmus - hasonlóan az eredeti, XIX. századi liberalizmushoz - céltalanná vált, mivel eredeti céljait már rég elérte. A mozgalom innentől reális és intelligens tagjait tekintve megszűnt, a maradék pedig radikalizálódott.
A napjainkban fellelhetõ feminizmus alapvetően egy torz világképű, férfi-, és embergyűlölő, erőszakos, totalitáriánus mozgalom, egy politikai szélsőségesség. Ideológiai alapvetését leginkább a kommunizmuséhoz és a nácizmuséhoz lehet hasonlítani, mivel:
- meghatároz egy gyűlölendő csoportot a társadalmon belül: a kommunisták társadalmi osztály alapon, a nácik faji/rassz alapon, a feminizmus nemi alapon
- nyíltan hirdeti ennek a gyűlölendő csoportnak a likvidálását
- ideológiájának lényege, hogy miután a gyűlölendők kiirtásra kerültek, minden szép lesz és jó
Mint általában a totalitárius politikai mozgalmak, úgy a feminizmus is közelebb áll a paranoid elmebajhoz, mint a tényleges politikához, de lenézése és marginalitásába vetett hit ugyanolyan hiba, mint a kommunizmus vagy a nemzetiszocializmus esetén. Egyetlen lényeges különbség az előző kettőhöz képest, hogy a feminizmus világképe elméletben sem működik, ezért sosem lehet megvalósítani. Szerencsére. Annak ellenére, hogy egyes politikai céljai (a társadalom gerincének, erkölcsiségének támadása, a hagyományos családmodell eltiprása, a nyílt tradició-, tudás-, oktatás-, és keresztényellenesség, a homoszexualitás propagálása, stb. - Putyin pl. azért céltábla számukra, mert Oroszországban a homoszexualitás és a kereszténység gyalázása szankcionált dolgok) a neoliberális eszmeiség által is vállaltak, ezért a balliberális médiában komoly szerepet, teret kapnak, de mivel alapvetően a mozgalom megnyilvánulásai inkább röhejesek és végtelenül primitívek, semmint félelemkeltőek vagy tömegeket megmozgatóak, ez a támogatás jórészt felületes. Más nézeteik, pl. az erőszakos, kirekesztő magatartás és a nyílt apartheid-gondolkodásmód a neoliberalizmus számára is elfogadhatatlanok, (mármint retorikai szinten, a gyakorlatban természetesen nem), ezért teljeskörű politikai támogatást részükről ritkán kap, inkább csak egyes ügyekben.
Mint minden szélsőséges mozgalom esetén, úgy a szélsőséges feminizmus esetén is megfigyelhetjük, hogy vezetőik egy része a Lenin által "hasznos idiótáknak” nevezett rétegből verbuválódtak, más részük, legfőbb vezetőik viszont intelligens, erkölcsileg nihilista manipulátorok. Tagjaik - akárcsak a nácik és a kommunisták legfőbb tömegtámaszai - pedig az alacsony iskolázottságú, kudarcos, munkakerülő, a közösségben nem népszerű, igen gyakran testileg is hibás és lelkileg torz emberekből kerülnek ki.
Ami pedig az "egyenlő bérek" feminista lózungját illeti, a helyzet az, hogy ez egy tipikusan nagyon szép példája a feminizmus teljes logikátlanságának és hazugságának.
Ugyanis a világon sosem voltak rosszabbul fizetve a nők és nem is lesznek, egyazon munkakörben(!). Ezt nem nehéz belátni. Ugyanis:
- A közszférában egy bértábla van, nincs külön férfi és külön női bértömeg, semmiféle megkülönböztetés nincs.
- A versenyszférában a képességek és a piaci szabályok alapján történik a bérezés, a nem nem szempont. Arról nem is szólva, hogy a versenyszférában a béradatok nem nyilvánosak, üzleti titoknak, illetőleg adótitoknak minősülnek, tehát ilyen adat ténylegesen nem is kérhető számon.
A valójában sokak fejében élő tévképzet a nők alacsonyabb fizetéséről abból ered, hogy a tipikusan női munkakörök (szolgáltató, adminisztratív, egészségügyi) rendszeresen rosszabbul fizetettek, mint a tipikusan férfi munkakörök (bányász, robbantástechnológia, műszaki mérnöki, gépipari, repülőgépvezetői, stb.), de természetesen az azonos munkakörön belül érdemleges különbség - nincsen. Az, hogy egyes szakterületeken belül mennyi a nemek aránya, a nemek érdeklődési területétől függ. Nyilván nehéz lenne tömegével női informatikusokat és kazánkovácsokat, esetleg férfi bölcsödei dolgozókat és titkárnőket toborozni.
Ennek oka és alapja a két nem közötti testi és pszichés, valamint gondolkodásbeli különbözőség, amelyet a feminizmus természetesen következetesen nemlétezőnek tekint, tagad. Szerintük az ok, amiért nincsenek női vájárok vagy kútfúrók, egyes-egyedül a gonosz patriarchális férfiuralom következménye. Ez tökéletesen bemutatja a mai feminizmus egész ideológiájának komolyan vehetőségét.
Oly sokat írtunk már külföldi ingatlanokról, hogy a változatosság kedvéért szétnéztünk egy kicsit Budapest környékén is. Nem tettük rosszul, mert Diósdligetnél találtunk egy ötszobás villát mindenféle extrákkal. A már csak csodás panorámája miatt is érdekes, 300…..
Amikor tavaly novemberben Jeff Greene ingatlanmogul 195 millió dollárért piacra dobta Beverly Hills-i házát, a fél amerikai sajtó a legdrágább magáningatlannal volt tele. Mivel azonban eladni még nem sikerült, a pénzember úgy döntött, addig is kiadja – havi félmillió…..
strangeworld 2015.02.19 11:59:26
Orbánnak van másfél-két millió szavazója, akik személyesen őt bálványozzák, követik. Húsz év alatt kovácsolta őket össze. Simicskának van, mondjuk, ezer -két ezer milliárdja (ha igen-igen jól sáfárkodott a pénzével).  Viszont a pénzén kívül  csak  rossz arca, rossz…..
strangeworld 2015.02.08 20:38:26
Nagyon mulatsagos a sok balliberalis velemenyt olvasni, amint Simicskaban, mint egy megvaltoban remenykednek, aki szembeszall a nacifasisztafocista Orbannal. Abban a Simicskaban, akit meg nemreg a Satannak, a vilag legkorruptabb gazemberenek, a mutyicsaszarnak, minden jo megrontojanak neveztek, s akit egy kanal vizben megfolytottak volna. Nos, sosem kell csalodni a balliberalisokban, de hat nincs min csodalkozni: mindig is elvtelenek es szervilisek voltak. A gumigerinc igencsak jol fogyo termek a "baloldali piacon".
Nos, ami a temat illeti: itt egyedul Orban nyerhet. Hogy miert?
Egyreszt: ugye senki nem gondolja azt komolyan, hogy itt nem volt honapok ota tarto merlegeles minden egyes szempontbol? Kovetkezmenyek taglalasa, esetleges befolyasolo tenyezok stb. Ugye ennyire senki sem naiv? Ha barmit tudna Simicska csinalni, ami valoban hazavagna a Fideszt vagy Orbant, akkor ezt nem lepik meg.
Masreszt: amit Simicska lemuvelt a sajtoban, az nem egy eros jellemre, tudatos es meggondolt strategiara hajaz, hanem kapkodasra. Tipikusan olyanra, mint amikor valaki erzi, hogy elfogy korulotte a levego es mar nem ura a helyzetnek, mar nem tud mit csinalni, s ilyenkor kiabal. Ha Simicska ura lenne a helyzetnek, semmi ilyen nem tortent volna, hanem maximum kiadatott volna egy sajtokozlemenyt valamelyik sameszaval.
Itt a hatalom es az iranyitas Orban kezeben van. Elhiszem, hogy szornyu ezt latni azoknak a remenykedoknek akik bizony hamis abrandokat kergetnek, de ez az igazsag.
strangeworld 2015.02.08 21:13:42
@_most_: Ilyen hosszu kommetet? Nem tudom, szamomra ez nem hosszu. Persze gondolom te az olyanokhoz vagy szokva, hogy: "Orban monnyonle."
Irod: "25 evvel az orosz diktatura utan". Pontosan: 25 evvel utana. A mai Ororszorszag nem felelos a Szovjetunio buneiert, ahogyan a mai Nemetorszag se a Harmadik Birodalom buneiert, stb. Emellett nem balvanyozza senki Putyint, csupan nem a liberalis dogmak szerint iteli meg a helyzetet, hanem probal objektiv maradni - ez az, amire ti keptelenek vagytok. Azert mert valaki joban akar lenni az oroszokkal, az miert orosz seggnyalo? Akkor ezek szerint Merkel is orosz seggnyalo, meg meg egy csomo europai orszag, akiknek joval tobb es fajsulyosabb uzletuk van az oroszokkal, mint nekunk?
Feltetelezem, hogy ez a seggnyalozas alatt csak sajat magatokbol indultok. Ti nem tudtok meglenni sosem anelkul, hogy valaki segget nyaljatok szentul es rendithetetlenul. Miert kell mindig csak egy valakivel joban lenni? A szellemi elodeitek nyaltak kemenyen a Szovjetunio segget, manapsag pedig a jenkiket. Szoval, a te logikad szerint en most azt mondhatnam, hogy amerika-seggnyalo vagy - de nem mondom, mert nem vagyok olyan primitiv es egybites, mint a magadfajta.
Egyebkent nem igazan ertem a logikat abban, hogy miert is kellett volna "betamadni" (?) a Fidesznek Simicskat. Amit tettek - marmint hogy nem tettek semmit - a leheto leglogikusabb lepes. Hagy orjongjon csak.
De mondom meg egyszer: remenykedjetek csak. Illuziok kellenek.
strangeworld 2015.02.08 21:16:47
@_most_: Mindenesetre maradjunk annyiban, hogy Simicska nyilvan tud artani ha akar, de nem sokat. Ha pedig elmergesedne a dolog, akkor legfeljebb O lesz a jobboldal Fenyo Janosa. Ugye a nehai Fenyot is azert likvidaltak a pufajkasek, mert elkezdett a jobboldalra helyezkedni..
Svédország megint utcahosszal előzte a tolerancia terén a magát haladónak gondoló nyugati országokat. Az egyik iskolájukban már be is tiltották a svéd zászlót. Az indok nagyon egyszerű volt: a zászló megsérthet bizonyos etnikai csoportokat. Magyarán a derék svédek el akarták…..
strangeworld 2014.12.28 21:13:46
Forgács István írása.  * Továbbra sem beszél szinte senki sem azzal az őszinteséggel cigányügyben, amivel pedig kellene, miközben az elmúlt évek, a mostani idők, és következő esztendők számos fontos kérdése és döntése szinte csakis a hazai cigány közösségekhez…..
strangeworld 2014.12.16 11:02:11
Jo iras. A ciganykerdes olyan kardinalis kerdes, annyira egeto, iszonyatos problema, amit mindenkepp kezelni kell, lehetoleg minel elobb. Ha kell akkor radikalisan. Itt mar nincs helye politikai korrektsegnek es mindenfele szelsolibsi maszatolasnak es a megelhetesi jogvedok rinyalasanak.
Viszont ahogy a cikkiro is megallapitotta: mar tegnap is keso lett volna elkezdeni. Sot, 10 eve is keso lett volna elkezdeni.
A problema borzaszto osszetett. A legnagyobb problema a demografiai kerdes. Akinek van legalabb egy kis esze es kepes tavlatokban gondolkodni, nos az hamar rajon arra, hogy itt par evtizeden belul mi lesz. A ciganysag elsoproen szaporodik. A magyar nem.
S emellett evente szazezrek vandorolnak ki az orszagbol - nagyreszt a fiatal generacio, akik jelentos resze - ne legyenek ketsegeink - nem fognak mar nagyon hazajonni, es nem itt fognak csaladot alapitani.
Ugye nem kell hozza nagy logika, hogy ez mit jelent. Ha ez a trend igy es ilyen mertekben folytatodik, akkor 20-30-40 even belul atnevezhetjuk az orszagot Gypsylandre.
Olyan durva tarsadalmi feszultsegek vannak/lesznek kilatasban, hogy az valami egeszen elkepeszto.
Egyenes az ut a polgarhaboru fele.
Le kell szamolni a PC-vel, ugyanis ez itt mar nem jatek. S ez, hogy idaig jutottunk, nem (csak) a ciganysag felelossege, hanem azoke a politikusoke, akik 25 eve a szonyeg ala soprik a problemat, es a ciganysagot aljas politikai jatszma kereteben hasznaljak fel sajat nepszerusegukhoz.
Ok az igazi bunosok. Az osszes aki a parlamentben ul. Kivetel nelkul.