Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Béla66

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állami média eddig is térden állt a kormány és annak pártjai előtt, mostantól hivatalosan is a Fidesz sajtóosztályaként működik...
Béla66 2017.10.17 17:33:34
@Ballib cenzúrázók réme 25: Möszjő rém! Azért ezt gondold még át,ha kérhetem!
Úgy tűnik, csak idő kérdése volt egy utasszállító gép lelövése. A térképen a dotoho megmutatja a július 14., 16., és 17-én leszedett gépek helyszínét és a BUK rakétaelhárító rendszer feltételezett útvonalát az Orosz Föderáció felé, illetve egy animált videó…..
Sosem fogjuk megtudni, hogy ki lőtt. A második világháború óta tudjuk: Könnyű azt mondani, hogy a másik lőtt. A Flightradar adatait is figyelve hamar eljutunk oda, hogy viszonylag messze történt az incidens. Egy az Ukrán hadsereg által ellenőrzött területen. Az Ukrán kormány…..
Ki fizette? Hány forintba került? Mennyi közpénzt költöttek rá? Ismét ezeket, és csak ezeket a kérdéseket szajkózza a média annak kapcsán, hogy most éppen Lázár Jánosról, az egyik emblematikus kormányzati politikusról derült ki, hogy ha teheti, néhány száz, vagy akár ezer…..
Az idei választás egyik "újdonsága", hogy ha valaki a 13 elismert magyarországi nemzetiséghez tartozónak vallja magát, akkor a megjelölt nemzetiség nemzetiségi listájára szavazhat - az országos pártlista helyett! Vagyis szavazhat a lakóhelye szerinti országgyűlési…..
Béla66 2014.01.10 08:44:47
@Flúgatlan: Möszjő Flúgatlan!

Amit leírtál, az igaz. Ez tény.
Viszont! Ha leütnek, vagy elaltatnak valószínűleg feljelentést teszel. Ahhoz, hogy esetleg érdemileg is foglalkozzanak a panaszoddal igazolnod kell a téged ért sérelmet. Orvosi látlelet, tanúk, stb. Viszont, ha a szavazás napján közlik veled, hogy nem szerepelsz a névjegyzékben, mert regeltél mint nemzetiség, akkor neked kell bizonyítani, hogy nem is, ami azért elég nehéz. Ráadásul, ha sikerrel is bizonyítasz, mire döntés születik az ügyben, már kihirdették a törvényes végeredményt, ergo eléggé indifferens a szavazatod.
Nem azt mondom, hogy ez a szcenárió valós veszély. De rá akarok világítani érvelésed hibáira és arra, hogy sokan milyen lehetőségtől félnek.

Tisztelettel, Münci
Béla66 2014.01.10 10:24:50
@Flúgatlan: Möszjő Flúgatlan!

Azért írtam, hogy nehéz mert nem lehetetlen.
De! Mivel ezen adatok birtokában levélben is nyilatkozhatok elég fontos dologról, ez feltételezi azt, hogy ezek -elvileg- személyes, csak általam ismert adatok. Így nekem kell írásszakértővel bizonyítani, hogy az nem az én aláírásom. Azért ez nem megy öt perc alatt és öt forintból. Netes regnél még bonyolultabb a helyzet, ott nincs aláírás. Nekem kell bizonyítani, hogy ellopták a személyes adataimat és visszaéltek velük, hogy nem én regeltem. Erre esetleg van lehetőség, de nem egyszerű.
Nekem kell bizonyítani, hogy sértett vagyok, pl a regelés idején nem tartózkodtam a regelés helyén, nem bíztam meg senkit magam helyett a regeléssel, személyes adataimat az elvárható biztonsággal kezeltem. És én, mint magánszemély (aki még nem is bűncselekmény sértettje!) szerezzem meg a hivataltól a regelő személy IP-jét, kérjek ki adatokat a szolgáltatótól, stb. Erre kevesen vállalkoznának.
Ismétlem: én csak az elvi lehetőséggel foglalkozom. Ez sajnos SzVSz megvan, mások is kihasználhatják :-(
Nem véletlen, hogy az ügyfélkapu egyes esetekben (ha nincs valóban csak általam ismert azonosító, pl ha lejárt a jelszó, vagy az első regisztrációnál) csak és kizárólag személyes megjelenést fogad el. Így járnak el más hivatalok és a bankok is. Ez -gondolom- nem véletlen.

Üdv, Münci