Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Károly Girasek

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sőt ahogy nézem, még ennél is több. Persze nem azért, mert egy államfő, vagy miniszterelnök találkozik egy másikkal, mert a politikában ez természetes, meg így van rendjén, hanem azért, mert vannak Magyarországon olyan levitézlett politikusok és pártok, akik a múltjukat tekintve…..
Károly Girasek 2015.01.12 10:00:53
Sokféle mellébeszélés jelenik itt meg közöttük nem eléggé szalonképes stílusban.
A lényeg nem jön le a hozzászólásokban.
A leírtak szerint is Gyurcsány magyar vállalkozók magyar termékeit akarta elhelyezni az orosz piacokon. Ez a törekvés jó lehetett volna, ha létrejön. A jelenlegi orbáni politika nem ebben gondolkodik, hanem orosz terméket vesz nagy mennyiségben, átláthatatlan szerződéssel. Nem növeli a magyar termékek piacát, hanem szűkíti. Az egy további kérdés, hogy a szűk körben maradó beszállítói kapacitás pályázatok nélkül kiket fog helyzetbe hozni.
Ehhez képest mellékesnek tűnik - pedig nem az - hogy valóban megújuló energiaforrások kiaknázása jelenti a jövőt, amiben már napjainkban is vannak lényegi változások. Elég azokra az akkumulátor termékekre gondolni, ami már túl van a kísérleti szakaszon, amely 5-6 perc alatt tölthető kapacitása 70 %-ára. Pl autók hajtásához. Pár év alatt itt ma még el sem képzelt lényegi változások jöhetnek az energia tárolhatósága tekintetében.
Az egy további dolog, hogy a napközben termelt és a rendszerbe visszatárolt energia esetében a foszilis erőművek csökkentik kapacitásukat. Az atomerőmű nem szabályozható ilyen rugalmasan. Ezért valóban nehezen összeegyeztethető a megújuló energiaforrások használata és a termelt energia visszatáplálása az országos hálózatba, illetve az atomerőmű működése.