Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ildikó Kmetykóné Baráth

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Irány Spanyolország! Aiete 2014.03.13 18:14:52
Százszorszép szőnyeg   Nálunk is virágzik a Magnólia Csak egy utca, csak házak   Pici iskolás manók. Édesek :)   "Csak ház" másik oldala   Parque Aiete I.   II.   Megtaláltam a padot Renykém!   III.   IV.   V.   ..
Ildikó Kmetykóné Baráth 2014.03.15 22:29:14
Ezt a pólót a Nobel díjas találkozón szerezte. Neki való. :) Hála a magasságosnak a laptop olyan mélységekbe jutott, hogy venni kellett bele egy új winchestert! Tök jó, mert spórolni akartunk a hazautazásra, de mindig közbe esik valami. Egyébként megvan már az indulás ideje,…..
Ildikó Kmetykóné Baráth 2013.10.28 17:46:23
....aminek nagyon örülök, mert Brigi és Zsolt is itthon vannak. País Vasco, baszkföld spanyol neve. Persze, minden zárva van. Úgy terveztük kirándulunk valamelyik környező hegyre, de amint a képen látjátok, esik az eső. Másfelől, Brigi már nincs itthon. Elég komoly társadalmi…..
Ildikó Kmetykóné Baráth 2013.10.26 21:37:59
A híd közelről, a túlparton pedig a színház. Alatta van egy remek hely, ahol bulizni voltunk. Aki erre jár ugorjon be! ..
Ildikó Kmetykóné Baráth 2013.10.23 22:21:30
Ez a hely, a kedvencem. Itt ülni a homokban....Felírhatná az orvos gyógyszer helyett. Persze nálam sosincs fürdőruha. Talán látjátok, hogy itt van az egyik szörfsuli. Mindig van oktatás. :) Mielőtt, nagyon irígykednétek a napsütés miatt, ez a kép délben készült, most este…..
Folytatom a Talent House bemutatását. Amit a képen láttok, az egy közös nappali és rendkívül kihasználatlan. Úgy két vagy három alkalommal láttam embereket ott, főleg kisgyerekeseket rossz idő esetén. Pedig szerintem lenne rá igény, hogy például ismerkedési programokat…..
Ma ünnep van nálatok. Erről meg sem tudnék feledkezni, mert ennek kapcsán a Rádió 88-ban csak magyar zene szól. Én jól bírom a magyar zenét, de a túlzásokat annál rosszabbul és amikor megszólalt a "Ments meg szerelem " című örökbecsű, akkor megszakítottam a rádiózást a…..
A képet, útban hazafelé készítettem az egyik strandon. Csak halkan jegyzem meg, hogy jónéhány csaj félpucéran fekszik ott. Mától kezdve van délutáni oktatás is Briginek, heti három alkalommal és azokon a napokon ott is ebédel. Kaptunk a suliból egy szép kis brossúrát, ami…..
Ildikó Kmetykóné Baráth 2013.10.13 20:32:30
Ma ment először az én kislányom az idegen iskolába Pénteken már volt egy olyan sulibemutató féle, ahol megismerkedett az osztálytársaival, néhány tanárral és nagyjából az épülettel is. Nem tudom, mit ehetnek ezek a szegény spanyol nebulók, de a vele egykorúak, olyan picikék…..
Ez már nem félelmetes, ugye Ildikó? Ma nagy dolog történt velünk. Megkaptuk az egy hónapja megrendelt MUGI kártyánkat. Ez a plasztik lapocska arra hívatott, hogy utazzunk általa kedvezményesen. Mondhatnám... bérlet, de akkor az otthonira asszociáltok és nem egészen úgy működik.…..
....de nekem csak nem rég' tünt fel  Don Quijote és Sancho Panza. Pedig néhányszor elmentünk már a téren. Egyébként ezt veszem észre a város többi részén is. Már néhány utcát ( azt hiszem) jól ismerek, aztán mindig felfedezek valami új dolgot rajtuk. Nem nagyon írtam, mert…..
Ildikó Kmetykóné Baráth 2013.08.28 12:58:11
Célba vettük Passaia-t, ahonnan csak a végtelen óceán látszik. Busszal mentünk Donostia széléig, onnan pedig tovább gyalog a hegyeken át. Ez volt a mi kis "El Camino-nk". Az útjelzők alapján, két óra gyalogtúra volt, de nekünk nem tűnt annyinak. Ketten vágtunk neki a férjemmel,…..
Ildikó Kmetykóné Baráth 2013.08.28 12:49:16
Még mindig Semana Grande. Illetve nem még mindig, most csak igazán Semana Grande. Ma délután elmentünk a  férjem szerint "közeli" zöldségeseket körbejárni, és legnagyobb meglepetésünkre a legtöbb ajtót zárva találtuk. Szerintem már tudjátok a választ, hogy miért.......!…..
Ma a spanyolok ünnepelnek és mi is. Ők Szent Jakab apostolt (akit védőszentjüknek tartanak), mi pedig a munkaszüneti napot. Ennek örömére vasárnapig fog tartani a 48. Heineken Jazz Fesztivál. Tegnap este kint voltunk, és még rajtunk kívül több ezer spanyol. Korra, nemre való…..
Ez egy hamisítatlan spanyol kocsma képe. Az égből lóg a rengeteg sonka. A pulton pedig ott a baszk specialitás a pintxo (ejtsd: pincsó). Ezer féle van belőle. Tulajdonképpen miniatűr szendók ezek. Egy szelet baguette, pirítva vagy anélkül, a tetejére meg amit el tud az ember…..
Ildikó Kmetykóné Baráth 2013.08.06 21:38:00
A kislányom tegnap délután gondolt egy merészet, önként és dalolva takarított. Gyorsan elő is kaptam a fotómasinát, hogy ti is lássátok és ne merüljön ez a szép pillanat a feledés homályába. Úgy kezdődött, hogy fürdőszoba takarítás lesz......Aztán úgy végződött, hogy…..
Brigi tegnap megint remekelt. Elkészítette az egyik kedvenc nyári desszertünket a Citromos álmot. :) Valamikor tavaly Éváéknál ettünk ilyet először, Miklóson. Ha jól tudom, az eredeti recept tejföllel írja, de hát hozott anyagból dolgozunk és itt görög joghurtból készült.…..
Lassan átmegyek gasztrobloggerbe, de ezt nézzétek el, mert sokminden nem történik velem. Napi főzés, napi rendrakás, napi torna és napi spanyolozásból áll az életem. A főzést átszerveztük kissé, mert a Bogaram mindig későn jön haza és akkora főztem. Ami azt jelentette, hogy…..
Ildikó Kmetykóné Baráth 2013.08.06 21:27:14
Harmadik napja utazunk. Az előző napi lazaságunkat hátra hagyva, ma 8 óra után elindultunk a hotelból. Reggeli és fotózás nem volt. Szigorúan útközben. :) 14, 5 éves gyermekem már bármilyen testhelyzetben képes elaludni az autóban. Franciaországban próbáltuk mellőzni az…..
Ildikó Kmetykóné Baráth 2013.07.02 19:50:31
Másnap reggel, költözés ide vagy oda, mi szépen nyugodtan aludtunk reggel 8 óráig. Kényelmesen megreggeliztünk , vettünk magunkhoz vizet a már nyitott boltból, fotókat készítettünk és úgy 10 óra körül útnak is indultunk. Erre a napra csak hétszáz kilóméter volt betervezve,…..
2013. 06. 16 reggel indultunk Törökszentmiklósról, kicsit szomorkásan, de mégis jó kedvvel. A vezetést én kezdtem, délután 2 óra körül már az Osztrák határnál voltunk. Autópályán mentünk jó ideig, amikor lejöttünk onnan, és bementünk néhány településre, akkor elfogott…..
Becsületes nevén, Kőszegi Ákos külön fejezetet kap az írásaim közt. Egyrészt azért, mert nem sokan szerették szegény párát még a rokonok és a barátok közt sem, így ők egy az egyben kihagyhatják ezt a fejezetet. Másrészt, mert mi nagyon szerettük és szerintünk megérdemel…..