Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orszagutikerekparos

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy szekszárdi kerékpáros hétfőn a youtube-on osztotta meg baleset közeli élményét, amelyet egy T-s autó okozott. A bringás szerint „különösképpen szomorú”, hogy egy autósiskola gépkocsija szorította le, és a felvétel tanúsága szerint sem a tanulóvezető, sem az oktató…..
orszagutikerekparos 2013.07.03 01:05:24
@álfirkász: nem a súlya számít, hanem az edzettsége. Ultra sportolók megvannak? Elég sokan 50 fölött járnak a sportban, fiatalok szinte nincsenek is és nem probléma nekik a napi 60-80 km. Futva. A kerékpár súlya meg igazából emelkedőn számít csak. Az enyém 11 kg-os, tipikusan nehéznek számító országúti.
orszagutikerekparos 2013.07.03 01:20:12
@uarempty: bárhogy is tűnik úgy, valójában nem vitatom azt, hogy elkerülhető lett volna az eset, de későn reagáltam le a helyzetet, amit már fentebb is írtam. Adott körülményektől függően próbáltam épségben kikeveredni belőle, így sikerült. Hidd el, ahogy észrevettem, tökig húsztam a féket, de csak a hátsóra tudtam hirtelen ráfogni. Ha ennél gyorsabban fékeztem volna a kerékpárt, valószínüleg előre is buktam volna. Néhány másodpercem volt csupán, ez alatt kellett megoldanom a helyzetet. Sok ember nem is tudja, hogy ilyen helyzetben milyen csőlátás alakul ki, s hoznak ennek köszönhetően rossz döntéseket az emberek. Persze monitor előtt ülve én is könnyedén mondom meg, hogy ezt így meg úgy kellett volna csinálni. Viszont van viszonyítási alapom, mivel kerékpározom és én voltam ott, valamint azzal is tisztában vagyok, hogy a kamera nem ad vissza sok dolgot, úgy mint a sebesség vagy a tényleges távolságok.
A szomorú az, hogy ezek ismerete nélkül bátran hozunk ítéletet mások felett és kicsit sem gondolunk bele abba, hogy mi történik akkor, ha szeretteinkkel vagy éppen saját magunkkal történik hasonló. Tiszta fejjel a helyzetet tökéletesen átlátva hozzuk meg döntéseinket? Ha így volna, negyed annyi baleset sem történne.
orszagutikerekparos 2013.07.03 01:24:28
@uarempty: de felesleges általánosítani és mindenféle alap nélkül összemosni a felvételt az alleycates állatkodókkal. Ez így ebben a formában ugyanis nem vezet sehova.
Mélységesen elítélem az ilyen állatokat, mert szebb szóval nem tudom azokat jellemezni, akik versenyből vagy szórakozásból teszik kockára mások testi épségét. Legyen az autós, kerékpáros vagy gyalogos.
Az emberekkel van a probléma és bizony emberek ülnek kerékpárra és autóba is. Nincs különbség.