Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lcscl

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este meghalt anyukám.  81 éves volt.  Nem tudom, hogyan mérik a halált, van aki csak lehunyja a szemét, elalszik és már kinn is van az életből, de nem mindenkinek jut ilyen szerencsés "kijárat". Neki nem jutott ilyen ajtó, aminek szépen, könnyedén, egy lépéssel átléphette volna a küszöbét,…..
lcscl 2022.09.15 07:36:04
 Szombaton a kórházba menet anyukámhoz megláttam egy piacot és megálltam szétnézni, nem is jöttem el üres kézzel. Vettem egy ilyen kis üstkályhát, vagy üstháznak is hívják. Olyan sokat gondolkodtam már, hogy építtessek-e téglából kemencét, meg helyet a WOK-nak, hogy a szabadtéren tudjak kényelmesen…..
A kertészkedésem mostanában abból áll, hogy reggel kimegyek és körbejárom a kertet, megnézem, hogy jézusom, mekkora a fű és mi megy tönkre és lefotózom. Van még kinn cukkini, tök, cékla és rengeteg szőlő, bár az maradhat, arra még lesz időm később.  Egyszerűen nincs időm-erőm... az idén ez van.…..
lcscl 2022.09.14 08:33:27
@Parkinca: Évek óta gyűjtjük a nyári időszakban az esővizet, úgy 2 köbméternyit tudtunk eltárolni, az idei aszályos év hozadéka a plusz 5 köbméter. Az alig használt pincébe tettünk 2 ibc tartályt, meg a tönkrement fürdődézsát béleltük tófóliával, oda is elfér 3 köbm. Ez utóbbi meg is telik, ha 10 mm eső esik, igaz több vízgyűjtőből kell átszivattyúzni. Sokkal több gyűlik így össze, mint amire számítottunk, megy is ki a kertbe. Amikor a permakulturás fórumon szó volt a vízgyűjtésről, hogy mi a legjobb megoldás, ott írták, hogy a föld. Teljesen logikus és egyértelmű, hogy egyszerűbb, mint több 10 köbméternyi tartályokat a földbe süllyeszteni, mégsem gondoltam rá magamtól. Majd a következő év megmutatja, mennyire segít. A villádra rákeresek! Bár én olyan sokat nem használom, mert kisebb ágyásaim vannak, közötte nyírjuk a füvet (tarackot, meg ami van).
A virágosítást is elsősorban a kisebb fák tányérjaiba tervezem, bokrok mellé.
lcscl 2022.09.10 12:14:04
@Parkinca: Szerintem szép a kerted, és sokkal jobban fejlődnek a növényeid, mint nálam .Itt a talajvíz leghamarabb 40 méteren, fúrt kút esélytelen, nincs is senkinek a környéken, hegyoldal, sziklás alig tápanyagos, meszes talaj. De innen szép nyerni, mélymulcs, dombágyás, gilisztakomposzt, trágyázás, mulcsozás, esővízgyűjtés, meg mindenféle trükközéssel -vettem én is ásóvillát a tarackok ellen- alakul... Bár én nem felásom a talajt, hanem kartonpapír, arra levéllel vagy szalmával kevert komposztföld, és abba ültetek...Lehet kéne pár ágyást nem emelten, hanem beásva a földbe is, hogy ne száradjon ki a nyáron, de idő és energia vagy lesz, vagy nem. Én július végén voltam covidos, asztma mellé...hát oltások, és előző hullámokon átesés ide vagy oda, lassú az a javulás. De van. Aki növényeket, fákat, bokrokat ültet, az meg optimista, nem igaz?
lcscl 2022.09.13 17:36:23
@Parkinca: Nem emlékszem milyen a tied, enyémnek 4 lapított ága van. Fiskars. Kertészkedés - nálunk mostohább körülmények között is termelnek máshol. Meg kell tanulni, mit és hogyan lehet itt. Mindenfelől gyűjtögetem az ötleteket, Tőled is, ezt köszönöm, figyelgetem, mi mit szeret. :) A veteményesben és a virágosításban van a legtöbb behoznivalóm, a sok fának köszönhetően szerencsére az erdőszéli hangulat megvan az udvarban is.( A veteményes részen még nem, de ősszel megy be jópár facsemete, szőlősor árnyéknak.) Augusztus elején meg is ijedtem, amikor a fák kezdték egyre jobban lógatni a leveleiket, úgyhogy tanulva az idei helyzetből, most az összegyűjtött esővíz megy a tányérjaikba. (Már 5 köbméter kiment, és idén az őszi-tavaszi időszakban folyamatosan szeretném kilocsolni, legyen tartalék nedvesség. Az első nagy csapadékos időszak után 40 cm mélyen ázott át a föld, úgyhogy ebből kiindulva a fáknak még bőven mehet.) Most nagyon jó kimenni, olyan harsogó zöld minden, mint tavasszal.
A következő képek a szülés előtt és főleg után készültek női testekről, a maguk valóságában Photoshop és retus nélkül. Nem olyan nőkről, akik három nappal szülés után már a régi formájukat hozzák, a képeken legalábbis, ott a tökéletes bikini body és az édes…..
lcscl 2013.07.01 21:58:07
@Aliz Pe:

Nem feltétlenül csak az hízik, aki szétzabálja magát a terhessége alatt,örülj neki, hogy szerencsés vagy! Dühítő tud lenni, amikor valaki nem hízott el, máris azt hiszi tudja a tutit. Minden ember és gyerek és helyzet más. Kinyílt méhszájjal pl. nem csinálhattam még a terhestornát se, állni csak ha nagyon muszáj...Mindhárom gyerekem mellett 35 kilót híztam -összesen egész szép összeget tesz ki-, pedig első gyermeknél ettem amit addig (180 centihez 68 kilóval kezdtem, súlyproblémáim soha nem voltak.), másodiknál már diétáztam, harmadiknál nagyon-nagyon szigorúan diétáztam..Csíkok vannak, jelentős súlytöbblet már nincs, én szoptatás alatt fogytam -más meg akkor hízik. El kell fogadni, hogy terhesség, szoptatás alatt megváltozunk, és a hormonok is be tudnak kavarni..Részemről örülök a képeknek, és nem látom őket csúnyának. Miért csak a retusált modelleket lehetne fényképezni? A NŐK ilyenek is. És szépek -főleg ha boldogok, és mosolyognak...:))