Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DRacsi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Blikk és a Bors is hosszan beszámol mai számában Rékasi Károly állapotáról, bár a tegnapi helyzethez képest sok újat nem tudnak mondani. A Blikk szerit Rékasinak akkora fájdalmai voltak, hogy altatni kellett, a combcsontműtéten ugyanakkor már túl van. Beszéltek Rékasi anyjával…..
DRacsi 2015.07.02 10:02:56
@Babette anyó húsdarálója:
Ellen mondanék a tempós összefüggésnek.........................
27 éve motorozok. 2009-ben volt az első, és eddig utolsó 8 napon túl gyógyuló balesetem.
Évekig pereskedtem. A szakértő rutinból ráírta a véleményét a szakértésre. Meggyőződésem, hogy bele se olvasott a jegyzőkönyvekbe. Nem is onnan jöttem, nem annyival, de örömét lelte , hogy elkaszálhatja a motorost. A helyszíni szemlén aztán a bíró szerencsére tisztán értette a helyzetet és a javamra döntve marasztalta el a furgonost aki keresztbe fordult elöttem.
Ez pusztán szerencse kérdése ma magyar országon!! Vagy jó ügyvédé.......!
Már az eljárás alatt( miközben a korházban lábadoztam) bevonták a jogsimat és 100 ezer pénzbüntetést kaptam a szakértő megállapítása alapján! !!! persze rehabilitálni elfelejtette! A priusz miatt egy lejárt jogsi 50 ezer.........hála szakértőnek!
Az első cikkekben olvastam az autós nyilatkozatát, vérlázító! És rutinról árulkodik!
Érdekes lenne az előéletét megnézni, bizonyára nem ez volt az első "esete"......

Sajnos a motor veszélyes üzem! Ezzel számolni kell!
Nem a sebesség, vagy a levegőben töltött távolság probléma, hanem , hogy hová esik az ember. A képeken oszlopok között volt a motor, bizonyára nekicsapódhatott pár dolognak azért a sok és súlyos sérülés.
Minden esetre jobbulást és gyors felépülést!
DRacsi 2015.07.06 10:03:59
@kisQtya: Elévül a szitu? A mai napig motoszkál bennem a sérelem, a baleset 2009- ben volt, de másfél éve ért véget a jogi herce-hurca...... Szerettem volna elégtételt kapni, de az egyetlen hír az volt, és ezt sokszor el is mondták, hogy a határozat ellen 8 napig van mód fellebezni, utána olyan mint ha kőbe lenne vésve. És amikor erőszakoskodtam, finoman éreztették velem, hogy nem érdemes ezt a dolgot bolygatni! Érdekesség, hogy mire én kézhez kaptam ezt a rendőrségi határozatot és , hogy mi a döntés, addigra ( egy hónap!!!) az eljáró rendőr elévültette a gyorshajtási pénzbüntetést és jogosítvány bevonását!!! A válasz az volt, hogy mit izgulok, már nincs is.....csakhogy utána a lejárt forgalmimért(autó) egyből 50 ezer volt a tétel és a fellebbezésemre azt válaszolták, hogy de az előző kihágások(!) figyelembevételével szabták ki a bírságot. Megköszönöm a válaszodat! Bence
Hajónapló Hétfő. 2014.01.06 20:17:18
Miután elfogyott a sóder, a hétvége lazasággal telt. Vasárnap felelevenítettem a tengerészek kedvencét , adtam magamnak egy "angolszombatot". Ez olyan, a cég felé munkanapként adminisztrált quasi pihenőnap, vagy inkább csak fél nap volt, amit a jó munkájával, sok túlórával…..
DRacsi 2014.01.07 16:25:07
Három kiskurú gyermek apjaként védeném a mundért!
Nálunk látványosan alakult a dolog.
Amikor megtanul olvasni a gyerek, akkor mindent elolvas ami elé kerül pár sor, hogy fitoktassa a megszerzett tudást(maga elött is) .A kisgyereknek a játék a feladata és a dolga tehát a hosszas,mint egy teljes könyv, olvasás se fizikailag, se sehogy nem megy. Aztán 3-5.-es korban elkezdenek olvasgatni, hiszen kezd kialakulni az érdeklődés a világ felé és amire nem kap választ annak utána kell nézni valahogy. Itt az első bibi, merthogy ma a wikipédia mindenre minden választ megad, pedig az elött az nehezen-hosszasan ment és tényleg olvasni kellett a tudás/válasz/magyarázat megszerzéséhez. Viszont ez a kamaszkor( nagyon előretolódotot) kezdete és már nincs idő arra, hogy olvasson, mert plázázni kell meni, meg edzésre járni, hogy apának-anyának ne kelljen hazamennie a "gyárból", eggyütt lenni/együtt tanulniuk/játszani, mert a karrier és a saját élet fontosabb( akkor minek vállalták a gyereket????? ) .
Nos, erre jó a HP, mert sikk , hogy "én is olvastam" és rájön, hogy az olvasás nem is olyan kibírhatatlan és leküzdhetetlen akadály. Felvesz mást is és elkezd olvasni.
Persze kell hozzá a szülői példa, a tanítói munka és kis szerencse, hogy a baráti társaság/osztály elnézze az értelmetlen hobbit/szokást.
A fiam (7.-es)azért kezdett el olvasni, mert a kérdéseire rendre elkezdtem a választ és aztán letettem elé a könyvet, hogy olvassa el maga. A középső lányom (5.-es)meg azért kezdett el olvasni, mert türelmetlen lett,hogy este a mese "csak" egy fejezet és tudni akarta végre , hogy mi a folytatás.
Az érdekes, hogy örömmel hallgatja a már általa régen kiolvasott könyveket a húgával este, és szekálja, hogy az miért nem olvassa el magának.
Mert a kicsi(3.-os) bezzeg csak játszik és semmi türelme az olvasáshoz.....még a kötelezőt se olvassa el.
Érdekes, hogy nálunk pont az első kiolvasott könyvek a fecskék és fruskák sorozat volt. Az idegeimre mentek, hogy szerezzem meg az összes részt, aztán ölték egymást, hogy mikor olvassa ki már ki.....
Márk Twain nem jött be, valahogy , de például Dékány ( hu, nekem volt nagy kedvencem) bejött és L.M.M Váratlan utazás is ,de Móra szintén nem nyert (még) tetszést. Mondjuk Fekete István rendre előkerül, pár könyv, aztán elül, aztán megint ......mondanám, hogy az is állandó kereslet.
Meg Rejtő a nagynál.
Az érdekes volt, mert nem akarta olvasni, aztán a nyári 16 órás autós utazáshoz beszereztem néhány hangoskönyvet,többek közt a vesztegzár a grandhotelbent, mikor hazamentünk megkereste és kiolvasta, majd még ment utána két másik is.
De az olvashatatlan Mikszáth szent péter esernyőjét is elolvasta a két nagyobb a hangoskönyv után!
Viszont szemet kell hunynom a nekem szemét Jeronimo Stilton könyvek felett mert az a középsőnél az osztályban sztár és aki nem olvasta az ki van rekesztve mindenből......
Na ez meg az én bajom a könyvkiadókkal, hogy nagyon nem szeretek pénzt adni az "ilyen" könyvekért, hát elkéregetem őket, de ujabban már poszternek használható borítót kapnak a könyvek, azt meg nem adják tovább mert ezt vagy kirakják, vagy felhasználják és ez után már kevés hogy olvassa, mert be kell vinni a borítót a tulajdonjog bizonyításához!!
Azt látom, hogy vannak bizonyos folyamatok amikkel haladni kell a korral.
Olvasni jó, és kell is, a kérdés valóban, hogy milyen értéket képvisel illetve, ad a mai "irodalom"
Nagyon nem adnak pénzt az emberet könyvért, hát kénytelenek lemenni kutyába a kiadók, hogy legyen keresetük és , hogy a nyereségükből adott esetben kiadhassanak tényleg értékes olvasmányokat. De szűk az a réteg eki képesé meg tud fizetni ma irodalmat.
Középiskolás koromban a noteszem hátsó oldalán írtam a megszerzendő könyvek listáját és amikor megkaptam az ösztöndijam, rohantam a könyvesboltba beszerezni a következő tételt, vagy tételeket. Éppen mennyire futotta.
ípersze a lakásunkba nem fér be a könyvtáram, szüleim padlásán van tizenéve bedobozolva..........
A Dékányt is antikváriumba vettem meg, hogy ne kelljen megbontani a dobozokat a keresgéléssel. :-(

Jó az angolszombat kifejezés, nem hallottam, de magamévá teszem!
Cserébe jelzem a ma olvasott cikk kommentjeiből zseniális jelzőket: jobboldali érzelmű : fidióta,narancspolgár,fidesznyik
szép a magyar nyelv, mit ki nem lehet eszelni!!
Egyébként a fideszfigyelő: hercegekkel vadászgatott.....cikkben leltem.

BUEK és szép napokat!