Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boris János

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalább két éve világosan látható, hogy a maga hatalomban tartására szabott, máig farigcsált, csalárd választási jogszabálya révén a Fidesz csapdát állított az ellenzéknek: a jelenlegi kormány leváltása kizárólag akkor lehetséges, ha az összes demokratikus ellenzéki erő…..
Boris János 2014.01.03 17:36:37
@ralf: van igazság abban, amit mond. Mégis azt gondolom, a Fidesz-kétharmad dúlása annyira plasztikus példát szolgáltatott arra, hogy hova vezet a kormányzati túlhatalom, hogy a mai demokratikus pártok össze tudnak fogni, és biztosítani, hogy a "többség zsarnoksága" (Alexis de Tocqueville) lehetőleg minél kisebb eséllyel következzék be még egyszer.
Boris János 2014.01.04 13:57:59
@E.Csaba: Kedves E. Csaba, Bokros Lajos ATV-s interjúja még egy előző stádiumban készült, amikor még vártuk a pártok válaszát a novemberi videós felhívásunkra, ezért óvatosnak kellett lennie. Ma már másképp állunk. Érdembeli választ persze nem kaptunk; annál több jelzés érkezik viszont arról, hogy a különböző pártok "egyszerű" tagjai közül egyre többen követelik az általunk javasolt alternatíva elfogadását a vezetőiktől. Érzésem szerint lassan oda fajult a dolog, hogy a fő kérdés: rá tudja-e kényszeríteni a tagság az akaratát a vezetőire? A közeli napokban fogja a MoMa elnöksége kidolgozni azt, hogy ebben a helyzetben milyen eszközökkel lépjen fel a párt.