Regisztráció Blogot indítok
Adatok
etetőszék

10 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben a kormány nagy csinnadrattával újabb programot indít a külföldön élők hazacsábítására, a kép finoman szólva sem ilyen egyszerű. A mai írás szerzője, Tomeepapa 9 év franciaországi élet után érezte úgy családjával, hogy talán érdemes lenne megpróbálni ismét…..
Szinte napra pontosan egy éve jelent meg Sándor története, aki tavaly nyáron költözött a Riviérára. Akkor még az első hetek tapasztalatairól tudott csak írni, bő egy év elteltével már jobban belelát a hétköznapokba, az ügyintézésbe és minden másba. Jöjjön tehát ismét a…..
+ Az ókori pink csoda csábításának engedve ...     Optimista várakozással telve a napokban elkezdték a korai szüretet a tengerpart menti, legmelegebb fekvésű mediterrán szőlőbirtokokon. Ez a mostani viharos, szeles nyár fura mód a szőlőnek csodás volt, úgyhogy egy kitűnő…..
Avagy mit főzünk a kora őszi napokon   Az lesz a legjobb, ha már most felkészülünk a szeptemberi napokra egy-két mediterrán, napérlelte különlegességgel. Nézzük, hogy csinálják ezt a provence-iak, amikor nagyon provanszálnak érzik magukat. Hogyan viszik át a napsütést az…..
Szeretem a tejszínes, francia rakott krumplivariációkat. Egyszerűek, gyakorlatilag a krumpli hámozása és vékony szeletekre vágása a legnagyobb feladat az elkészítéskor. Az egészséges hétköznapi ebédhez kellett nekem valami hüvelyes, mert azt nem eszünk eleget. Legyen lencse…..
      Imádniavalóan édeskés ízű kenyércsoda. Aki a lekváros, édes reggeli híve, az igazán imádni fogja. De ha az elvetemült gourmand elé rakom serrano sonkával és sárgadinnyével, egy életre elnyerem az elismerését. Huppsz, rátaláltam a tökéletes párosításra:…..
Igazán nagyra értékelem, hogy a francia vendéglátás nem alkalmazkodott a nemzetközi igényekhez. Ahhoz képest, hogy ebbe az országba jön a világ legtöbb turistája, tényleg nem nagyon hagyják magukat zavartatni, már ami a megszokott éttermi, kávézói szokásokat illeti.…..
etetőszék 2014.08.20 09:21:22
@objekt678: Mint ahogy írtam, én is nagyra értékelem ezt a nem-megalkuvást. Imádom, hogy a szokásaikból, elveikből pénzért sem hajlandóak engedni.
Franciaország-szerte nagy közimádatot élveznek a piacok. A helyi termelők és úgy általában a kistermelők vagy kiskereskedők támogatása hagyományosan megszokott dolog. Nem, ez nem egy sznob divat, hanem tényleg egy teljesen természetes, hétköznapi tett kimenni a heti piacra, és…..
Képzelj el egy olyan partit, amire nem kell órákat készülni sütéssel-főzéssel, mégis mindenki ehet-ihat kedvére. Meglehetősen elegáns eseménnyé is varázsolhatod, mégse riasztja el a stresszmentesen bulizni vágyókat. Szinte semmibe nem kerül, de akár egy kóstolgatós…..
azurkonyha Sajtok 2. rész 2014.08.15 11:21:33
Ha francia gasztronómia, akkor a sajt kihagyhatatlan. Annyira fontos szerepet játszik az étkezésükben, hogy a babák etetéséről szóló információs füzetekben 10 hónapos kor körül kiemelten említik a sajtok kóstoltatását, hogy "a különböző fajtákat, a legerősebb ízű…..
Amikor francia földre ér az egyszeri látogató, az első dolga a sajtvásárlás. Olcsóbbat, drágábbat, étteremben, hipermarketben vagy a piacon, penészeset, kéket, keményet, kecskéből, érleltet, vagy érlelt kecskét... kicsit mint Gombóc Artúr esete a csokival. De a csokival…..