Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kastélyos

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egervári Nádasdy-Széchenyi-várkastély felújítása A felújított egervári várkastély nyugati homlokzata a főbejárati kapuval [forrás: facebook.com] Mivel a nagyközönség részéről kevésbé ismert helyről és épületről van szó, kezdetnek szükséges egy történelmi összefoglaló: Egervár települése Zala…..
kastélyos 2013.07.01 09:58:00
Kedves Ágnes!
Teljesen rendben van a cikke, mert a szakmai észrevételei mellett a körülményeket is figyelembe vette.Hook Nail nem gondolhatja komolyan, hogy az egervári "élménytúrisztikát" a polgármester találta ki!!!???? A pályázati rendszer kényszeríthette rá a községet, meg az a tény, hogy az Egervári Napokat a kialakult körülmények miatt már valószínű nem lehetett tovább megrendezni. Lehet ezt a helyreállítást ekézni jobbról-balról, de aki ezt teszi, az valószínű nem ismeri sem a pályázati kiírások lelkületét, sem pedig azt a rombolást, ami a magyar műemlékvédelem területén az elmúlt években bekövetkezett! Vagy nem nézte végig az Ön által is behivatkozott példákat, vagy nem járt mondjuk Sümegen az élményturisztikával átitatott várhegyen. Vagy nem ismeri azokat az európai példákat, ahol a műemlék és az élményturisztika boldog házasságban élnek, sokszor szakmai kompromisszumok árán is.
Érdemes megnézni azokat a folyamatokat, amik a műemlékek használatánál az elmúlt évtizedekben végbe mentek.....Ha nem volt "élmény", akkor újra kellett kezdeni a helyreállításokat, vagy azóta is romlik-bomlik a műemlék! Igen, az arany középutat (Amithy)nagyon nehéz megtalálni, vagy követjük a mai igényeket, vagy megpróbálunk fenntartani egy műemléket belépő jegyekből. Ez utóbbi a műemléki érték végét jelenti!
További hasonlóan jó írásokat kívánok és ne visszakozzon! Az első benyomás és gondolat általában igaz.....