Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ReBelle

68 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilencéves gyerekem évek óta létezik a HP- és a LOTR-világok bűvöletében. Ennek megfelelően, mikor feltettem a kérdést, hogy minek örülne karácsonyra, rávágta, hogy gyűrűkurás vagy heripotteres legónak... Na most a Legendás állatok-széria miatt a HP-legók még csak-csak mennek, még ha horror áron is,…..
ReBelle műhelynaplova Fénykép 2018.10.29 15:12:23
A temetkezési vállalkozó azt mondta, így szokás. Már ha nem kérünk nyitott koporsós temetést - de persze nem kértünk. Soha nem szeretted, ha fürkész tekintetek irányultak rád, és most sem örülnél, ha így látnának: sápadt, vértelen, koponyára aszott arcbőr, mely könyörtelenül kirajzolja a csontok…..
ReBelle műhelynaplova Vádolom 2017.10.19 23:18:54
Tulajdonképpen írhatnék arról a "fortélyos félelemről", amit - nem tudok máshogy fogalmazni - rendkívül ügyesen, kíméletlen tudatossággal építettek fel az elmúlt évek során, és ami a mindennapok védhető részévé emelte az autóabroncsok kiszúrását, az ablakok kővel behajítását, az életveszélyes…..
Fiam Playmobil-katalógust lapozgat. - Anya, nézd, kalózhajó! Annyira jó! Én szeretnék ilyet... Veszünk nekem egy ilyet?- Nem.- De miért nem?- Mert 20-30 ezer forintnál olcsóbban nem kapod meg.- És annyi pénzed nincs?- Éppenséggel van... de ha megveszem belőle, akkor két hónapig nem eszel a suliban.…..
A fiam újabban elég erős Gyűrűk ura- és Hobbit-rajongó, ami egyúttal komoly sárkányrajongásban is megnyilvánul. Így jött pár napja az újabb felkérés: - Anya, horgolj nekem egy sárkányt. (Miért ne rajzoljak? Miért ne bárányt?? Ládában?) Nem minden morgás és aggodalom nélkül láttam neki a…..
Őszre fog megjelenni a moly.hu közösségi oldal 3. antológiája, Csillagles címmel. Lesz benne 3 versem, és az egyikhez, a Hódvadászathoz a kötet egyik illusztrátora, Makoviczki Dóra (Lahara) ezt a helyes hódot készítette: Lahara Deviantart-oldala: http://lahara.deviantart.com/gallery/ A kötet itt…..
- Anya, tudsz az űrhajós képemre olyan hátteret tenni, mintha az űrben repülnék, galaxisok között?- Nem vagyok én fotoshopművész!- Jó, akkor rajzold le, ahogy repülök kartondobozokból összerakott űrhajóban, a fúvócsövek virágcserépből legyenek, mint a Tatu és Patuban, mögöttem Nyuszi üljön a…..
Iskolai karácsonyi vásárra felhasználtuk fiam osztályának teljes félévi ceruzacsonk-termését :)..
ReBelle műhelynaplova Lili manó 2017.05.08 16:58:47
Nyaranta a Művészetek Völgyében mindig önálló udvara van a Manóműhelynek (http://www.manomuhely.hu/). Sajnos, mert a hétéves fiam minden nyáron félnapokat tölt el ott ácsingózva, vágyakozva. Ő semmi mást nem kér Kapolcsról, csak egy manót. Egy egészen kicsit. Hát hogyne. Alig huszonötezer. Simán…..
gyere hamarabb:alacsonyan szállnak a futómadarak ma legyen új szám! – virtuózan játszol a pajzsmirigy húrján pólód dobd le, és… gombatlanságból elkö- vetett ölelés! nyúlj mellem felé: mellkasomban ficánkol virgonc halfilé lélegzetedben ha alszom: horkolótűvel köss paplant nekem * futsz, üt az…..
Purgatórium Pasztörizálás: hőkezelt lélek mentes a bűncsíráktól...
Nehéz dolog megfelelni a gyerek elvárásainak. Most például annak, hogy versmondó versenyre olyan verset találjak neki, ami érdekli, amivel tud azonosulni, ami párbeszédes, amiben lehet bohóckodni, ami nem nagyon hosszú, amit könnyen meg tud tanulni, amit biztosan nem mond más stb. Kínomban közös…..
Kis böngészéssel remek letölthető agymanós társasjátékok találhatók az interneten. Az Agymanók pedig jók, mert viccesek, plasztikusak, érthetővé és kézzelfoghatóvá tesznek egy csomó jelenséget, fogalmat. Mind saját gyerekkel, mind terápiában jól használhatók (és nem csak gyerekekkel!). A…..
Mindennek az az oka, hogy édesanyám nyugdíjba ment. Miután pedig nyugdíjazását megelőzően vagy 40 évig háziorvosként működött, ez együtt járt egy orvosi rendelő felszámolásával is. Csuda dolgok akadnak, halmozódnak fel évtizedek alatt egy ilyen helyen!  Ott van például a faspatula. Vagy…..
épp harmincéves lettem én, és vár még kétszáz vélemény, amit ma itt meg kéne írnom sebtiben, de kedvem hozzá semmilyen – heló, meló! és írnom kéne doktorit, mert megfogadtam sokszor itt: idén biz' én megvédem most már, végre meg! – hátha emelné fényemet… (hiú hülye!) s lehetnék egyszer bármi más…..
Úgy kezdődött, hogy elolvastam Marcinak Vacskamati virágját. Nem emlékszem, valaha is hallottam-e már ekkorákat kacarászni egy mesén. Aztán jött a Gyere haza, Mikkamaka! (jót paráztunk a pomogácsoktól), a Maminti, a kicsi zöld tündér, A bárányfelhő-bodorító és a többiek. Az…..
A Scrabble-özéshez megfelelő hangulat és légkör biztosítása szempontjából sarkalatos kérdés a hall megfelelő megvilágítása... ami alapvetően nem nagyon van, se ablak, se villany, legfeljebb ronda csíptetős lámpa, már amikor ég egyáltalán. Szóval ha már ilyen fatengelyes az…..
Nagyon régóta vágyom már saját ex libirsre. Végre találtam akkora darab radírt, amivel már érdemes volt nekifogni a faragásnak (egy pici vésővel és egy hegyezőből kiműtött pengével). A bevésett minta története hosszú, egy pszichodrámás élményből származik - az…..
Fiam első rajzfilm-szerelme a Hupikék törpikék volt - és a rajongás a mai napig tart, minek következtében rendkívüli mennyiségi törpös encsembencsem gyűlt össze otthon. Gondoltam, kapjon most a 6. szülinapjára egy ehhez méltó tárolót is a relikviákhoz. Fázisfotóim nincsenek,…..
Ceruzacsonkokból korábban készítettem már ezt-azt, de a technika valahogy nem volt az igazi, nem is voltam egészen elégedett az eredménnyel - meg aztán maradt még egy halom fecni-ceruzám, ami újrahasznosításért kiáltott.A legegyszerűbb egymás mellé ragasztós verzióval kezdtem,…..
Van nálunk a hallban egy régi, kopott tetejű asztalka, amit mindig jótékonyan fed a kockás terítő. Régi álmom, hogy a potpourri-tároláson kívül valami nemesebbre is fel tudjam használni... Mivel a hall nálunk a vendégfogadó sarok, olyan funkcióra gondoltam, ami család és/vagy…..
Kolléganőm (édesapja) lelkesen gyűjtöget nekem sörösdoboz-nyitófüleket (csak legalább nyugdíjas éveimben legyen majd elég időm behorgolni őket!). Az volt Bea kérése, hogy nyitófüles ajándékot kapjon születésnapjára. Anyagköltségét tekintve születésnapi minimálprojekt…..
Selejtezésből maradt még egy táblavonalzóm (előző kettő fűszertartóként él tovább: http://rebelle.blog.hu/2013/07/13/euklidesz_a_konyhamban), és már régóta tervezem, hogy fényképtartót készítek belőle. Most a frissen festett nappalifal követelte, hogy el is…..
Modellezőpasztából készült ez a fülbevaló mint híres mesterségem címere. Lehetne róla elmélkedni, hogy miért pont ez a tábla... ..
ReBelle műhelynaplova Jóga 2014.02.26 22:59:11
szemem csukva deharmadikat kinyitomfigyelj             csak-                        rám..