Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Somazoid

25 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szegedi-budapesti Nemulass zenekar legutóbbi klippes számát egyszerűen muszáj megosztanom, ugyanis annyira laza és fogós számot hoztak össze ezúttal is, hogy nehezemre esik kiverni a fejemből. Hátha más is így lesz vele.  ..
A március 5-ei gálára készülve a UFC (Ultimate Fighting Championship) elérhetővé tett 4 korábbi küzdelmet a hivatalos YouTube-csatornáján. A UFC 196-on az újdonsült harmatsúlyú bajnok, Holly Holm védheti meg a címét Miesha Tate ellen (a súlycsoportban a hivatalos rangsor…..
Ez a hip-hop nóta szintén az előző bejegyzésben említett Gomorra című sorozatban volt hallható, és bár nem tudok olaszul, a refrénje valahogy beakadt az agyamba. Néha azon kaptam magam, hogy önkéntelenül dúdolgatni kezdem, pedig ez nem az a fajta zene, ami túl sokszor megfordul a…..
A tavalyi tévésorozatos felhozatalból az egyik kedvenc szériám a Gomorra című olasz maffiasorozat volt (Geekz-es ismertető itt), amihez nagyon erős instrumentális szerzeményeket írt a Mokadelic nevű, számomra addig ismeretlen formáció. Következzék hát a soundtrack minden…..
A Kurbeats alapvetően egy svéd elekronikus zenei duó egyik projectje, akik pszichedéliával erősen átitatott downtempós zenében utaznak skandináv folkos beütéssel, kb. a kultikus státuszú Shpongléhoz tudnám hasonlítani, amit csinálnak. Folktronica című remek debütáló albumuk…..
Íme egy 2014-es iszonyat tökös retró trekk, ami a '80-as évek hangzását hasznosítja újra. A vizuált Tarantino Halálbiztos című filmjéből ollózták össze. Az egész úgy menő, ahogy van.  ..
Egy újabb stand-up fordítással készültem el nemrég; az amerikai Anthony Jeselnik első special-jét magyarítottam. Jeselnikről egyébként tervezek írni egy hosszabb bejegyzést valamikor a közeli jövőben, amint lesz rá érkezésem. A stílusa könnyen leírható: ő az a fószer, aki olyan dolgokkal viccelődik,…..
Nem vagyok a punk zenék nagy ismerője, erről az Enola Gay nevű magyar bandáról pl. semmit nem tudok, kb. 2 számukat ismerem, abból ez az egyik, a híres Ramones-sláger, a Pet Sematary feldolgozása magyar szöveggel. Természetesen az eredeti változatot is szeretem, de így magyarul valahogy mégis…..
A következő videót azért tartottam érdekesnek, mert nekem legalábbis nagyon elütnek a látottak a zenétől. A francia Suduaya chillout és progresszív psytrance-ben utazik: ugyan nem tartozik a legnagyobb kedvenceim közé, de azért vannak számai, amiket bírok, és a Patience is közéjük tartozik;…..
A tavalyi év elején jött ki ez a hipnotikus, bugyborékolós techno trekk a francia Minimum Syndicattől, és szinte azonnal ráfüggtem a belőle áradó hidegrázós atmoszférára. Alapból csak ritkán élek hasonló zenékkel, de ez valamiért azonnal betalált, valszeg ez részben köszönhető a számhoz tökéletesen…..
Tegnap a YouTube-on szörföltem új zenéket keresve, és belefutottam ebbe a számba, ami azonnal befészkelte magát a hallójáratomba. A holland származású Sharon Kovacs tavaly debütált 50 Shades of Black című albumával a slágerlistákon, ami egyből felhelyezte ezt a 25 éves, rövidre nyírt hajú, fekete…..
A tavalyi tévésorozatos felhozatalból A hátrahagyottak (The Leftovers) második évada teljesen letaglózott. Bár az évadzáróval nem voltam mindenben kibékülve, az új opening audiovizuális élményét egyszerűen imádtam. Nekem az első évados nyomasztás is bejött a részek elején, de ez az egyszerű…..
Bár itthon is elég népszerű a stand-up műfaj, nyugodtan kijelenthető, hogy az angolszász humoristákat továbbra sem igazán ismeri a magyar ember. Ugyan időről időre belefuthat az ember a tévében is magyarul feliratozott fellépésekbe, úgy gondoltam, érdemes lenne összeszedni egy…..
Szegedi illetőségű street food-megszállottak számára ajánlanám a SunsEATy blog új cikkét, amely az Index címlapra is kikerült. Gergővel ellátogattunk a Monster Streetfood & Grill nevű új helyre, ahol ő hősies küzdelem árán egy Big Block Burgert gyűrt le, erről olvashattok beszámolót. Én abszolút…..
Ezt a számot először a Continuum című kanadai sci-fi sorozat 2. évadának 11. részében hallottam, és annyira letaglózott, hogy azonnal utána kellett néznem a Tunefind-on, mi is volt ez az istencsászár zene. Egy eléggé eklektikus zenét játszó kanadai banda 2. albumáról van ez a remekmű: a nagyon…..
Nemrég befejeztem Jim Jefferies 2012-es, Fully Functional című stand-up fellépésének magyar fordítását. A feliratfájlt megtalálhatjátok a Super Subtitles-ön (Feliratok.info), majd máshová is felrakom. By the way, két másik korábbi specialjéhez is készítettem feliratot anno (I Swear to God &…..
Eklektikus merítés B.U.É.K.! 2016.01.01 18:29:59
Boldog Új Évet Kívánok!..
Azok után, hogy az első adásban kiveséztük a True Detective-et, nem kalandoztunk túl messzire: kicsit tágabbra véve a kereteket a modern televíziózás egyik nagyágyújáról, az HBO-ról beszélgettünk röpke másfél órán keresztül. (Figyelitek, mennyire tartjuk ezt az időtartamot?…..
Please Stand-up Coelho helyett #2 2013.12.02 07:50:00
forrás: http://foxadhd.tumblr.com/ ..
Please Stand-up Coelho helyett #1 2013.11.28 12:14:16
forrás: http://imanah.tumblr.com/ ..
Jim Jefferies Legit című tévésorozatához új rövid promo érkezett. A sorozat 2. évada februártól kerül adásba. ..
November 23-án adja le az HBO Sarah Silverman első számukra készített comedy special-jét, a We Are Miracles-t. Ebből az alkalomból Silverman az exénél, Jimmy Kimmelnél  is megfordult a napokban, ennek az eredménye pedig egy vicces pár perces jelenet lett, amit a "tovább" után…..
"Try not to be a cunt!" A poszt címét Jim Jefferies ausztrál származású stand-up komikus egyik interjújából vettem, mivel ez a tömör öndefiníció tökéletesen kifejezi azt a kettősséget, ami megfogalmazódik az emberben a fellépéseit látva. Anekdotikus történetei hallatán egy…..