Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aldous Podsnap-Bokanovsky

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Sok pszichiáter naivan úgy tekintette a{z 1973-as} döntést, mint egy diagnózis egyszerű törlését annak érdekében, hogy megszűnjenek az igazságtalanságok. A valóságban azonban igazságtalanságokat teremtett a homoszexuális irányultságú emberrel szemben azáltal, hogy az…..
Aldous Podsnap-Bokanovsky 2013.06.30 11:09:41
@nemjogasz:

"Csak ne akarjon normális, törvénytisztelő embereket jogoktól megfosztani a hite alapján."

Ez azért érdekes felvetés, mert ugyanakkor meg látni lehet, hogy más esetekben a hit alapján (még ha ez nem is a vallásos hit, hanem a szekuláris "hit") történő jogmegfosztás és szankció teljesen elfogadható. 11:10:24-ben (kettővel feljebb) ott vannak a példák rá.
Aldous Podsnap-Bokanovsky 2013.06.30 11:10:56
@flugi_:

"...hogy a homoszexualitás nem választott állapot..."

Helyesebben: a homoszexualitás nem kizárólag választott állapot.
Aldous Podsnap-Bokanovsky 2013.06.30 11:16:59
„Nehezen vergődött ki a tüskés bozótból. Remegett, s tele volt karcolással. Ahogy a házuk felé indult botorkálva, el is sírta magát, nemcsak mert fájtak a sebei, hanem mert félt, s meg is könnyebbült ugyanakkor.
- Úristen! - kiáltott az anyja, hogy meglátta. - Mit műveltél, az ég szerelmére?
- Láttam… az abortuszkocsit - dadogta.
- Azt hitted, érted jött?
Szótlanul bólintott.
- Ide hallgass, Walter - mondta Cynthia Best, letérdelt, és megfogta fia remegő kezét. - Ígérem, apád is, én is megígérjük, hogy nem küldünk az intézetbe soha. Különben is te már nagyfiú vagy, és csak azokat vihetik el, akik még nincsenek tizenkét évesek.
- De Jeff Vogelt…
- Az még azelőtt történt, hogy az új törvény megjelent volna. Most már őt sem tudnák a szülei elvitetni, nem lenne rá joguk. Te is tizenkét éves múltál, tehát már van lelked. Hidd el, hogy biztonságban vagy. Ha látod az abortuszkocsit, másért jött, nem érted. Világos? Egy kisebb gyerekért, vagyis előszemélyért, akinek a törvény szerint még nincs lelke.
Walter lesütötte a szemét, hogy elkerülje anyja tekintetét.
- Én nem érzem, hogy lenne lelkem - válaszolta -, ugyanolyan vagyok, mint voltam.
- Ezt a törvény dönti el, életkor szerint - magyarázta az anyja. - Te meg túl vagy már a korhatáron. A törvényt a Virrasztó Egyház szavaztatta meg a Kongresszussal… Bár a papok szerint hároméves korban lesz lelke a gyermeknek, végül kiegyeztek a törvényhozókkal. Fő, hogy nem történhet már bajod, akármit érzel is. Megértettél?” ((Philip K. Dick - Az előszemélyek (részlet))
„Önmagukat konzervatívnak tartó fiatal szerzők nem érzik igényét, hogy megértsék a saját politikai rendszerünknek is keretet adó emberi jogi felfogás jelentőségét” – írja a Mandiner véleményszemléjében közölt, részint nekem szánt válaszában Jankovics Márton. (A…..
Aldous Podsnap-Bokanovsky 2013.06.30 00:40:58
@Pobjeda elvtárs:

"Ami még fontos, nem a jognak kell megváltoztatnia a társadalmat, hanem a társadalom változásait kell követnie a jognak."

Akkor pont ez az, ami nem támasztja alá a homoszexuálisok elfogadottságát, ugyanis az ő esetükben a társadalom nem változott meg, hanem ők kényszerítették rá magukat az egészre.

Amúgy viszont érdekes azt is megnézni, hogy amennyiben tényleg ennyire csak a társadalmi változás számít, akkor vajon miképpen reagálnának (elviekben) akkor, ha a társadalom a halálbüntetés visszahozatala, a homoszexuális kapcsolatok tilalma, a vallásszabadság megkurtítása, a szólásszabadság röv9debb pórázra fogása és egyebek mellett tenné le a voksát.

Vagy mi lenne, ha a pedofília, a rokonházasságok, a poliandria/poligámia iránt érzett enyhülés fejezné ki a társadalmi változást?

Eh, csak vonjunk vállat és mondjuk, hogy: "a társadalom változásait kell követnie a jognak."
Aldous Podsnap-Bokanovsky 2013.06.30 00:42:33
@bozon:

"...hanem azért, mert elkerülhetetlenül pszichés károsodást okoz."

Ezt is vitatják - de valahogy nem kívánnak róla "társadalmi párbeszédet" folytatni. Szinte érthetetlen.
Aldous Podsnap-Bokanovsky 2013.06.30 00:47:27
@Pobjeda elvtárs:

"Ha az emberiség nagyobb része valamit általános érvényű normának tart akkor rá is fognak kényszeríteni így vagy úgy hogy betartsd (erővel, gazdasági, politika nyomással, vagy akár csak PR-al.)."

Ez téves. Pont az ellenkezője tűnik valószerűbbnek. A homoszexuális mozgalom például sikerrel érte el azt sok helyen, hogy az általános érvényű normának tartott monogám és heteroszexuális kapcsolat helyett (amit amúgy teljesen természetesen és helyesen házasságnak hívnak) az értékrelativista homoszexuális kapcsolatot is annak hívják és ismerjék el.
Konzervatórium Fletó unchained 2013.06.18 10:22:20
Már nincs mit vesztenie. Szikrázó szemmel, feltűrt ingujjban lép elő a vakító napsütésbe. Minden szem rászegeződik, hang fennakad, lehellet megszegik. A szembefénytől csak az árnyéka látszik, éles, kissé szögletes álla, szikár termete, csapott vállai. Párbajra készül, tán…..