Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vavali

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tyúkudvar Friss tojás eladó 2014.04.03 08:41:22
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de ilyenkor tavasszal minket elönt a tojás.  Mit csináljak vele, szeretjük, sütünk, de rengeteg van. Ilyenkor eladom. Festettem egy kis táblát, amikor van felesleg, akkor kiteszem a kapura. Aztán jönnek az érdeklődők, ilyenkor különféle…..
A kendermagos kotlóstyúkom alatt vettem észre. A kelő tojásokról a tojás kb. harmadnyi felületén le volt csipegetve a külső héj. Már máskor is észrevettem, másik kotlóstyúknál, hogy a kelő tojás, a csibe csőrénél kívülről volt befelé törve. Elsiklottam a dolog felett, de…..
Vavali 2013.07.11 09:50:26
@Rosa Rugosa: Éjszaka el tudom zárni őket, nappal meg jó nagy területük van (biztonságosan körbekerítve), és hála a nagyok se erőszakosak, békés jószágok így reménykedem. :) Mára már a kotlós alól 3 kicsi nézett ki, még 6-ot várok. Hétvégén ha akarnak kiengedem őket - persze felügyelettel :)
Tojástörés - nálunk hozzá se nyúl a kotlós, a kicsik maguktól kezdik meg. Úgy néztem ma reggel az összesen van lyuk, így remélem mindnek sikerül. Csak nehéz nem cseszegetni a kotlóst, annyira kíváncsi vagyok (ez az első kotlósos kelésünk).