Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Postal Dude

80 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vagy mégsem az új? Olvasónk küldte be fotóját gépkocsijáról (érdekes módon a sárgával kitakart helyekre tükrözik a rendőrségnél a rendszámot, ami ugye nem látható a fényvisszaverés miatt), amellyel december 15-én közlekedett az M1-M7 autópálya közös bevezető szakaszán. Az új traffipax az autópálya…..
A Fifty-Fifty kétárbocos óriáskatamaránnal a Tihanyi-szorosnál találkoztunk a Kékszalagon: ő már a füredi befutó felé tartott, mi még Keszthely felé. Csak jött, jött, körülötte rajzottak a motorcsónakok. 19 óra 11 perc volt, azaz még fél órával belül volt a Nemere II.…..
Postal Dude 2012.07.08 11:31:52
Nem szívesen szólok hozzá, mert a kommentelők zöme talán még vitorlást se látott, talán még a Blatont se.

Gratulálok a Fifty-Fifty csapatána az eredményért és örülök neki, hogy a rekordot, ami 20 éve csak meterológiai kérdés (mert Kékszalag rekordot csak a Kékszalag idején lehet megdönteni) egy magyar fejlesztésű és építésű hajó döntötte meg és nem egy sok-sok pénzért messziről idehozott egyéb cucc.

Minden tisztelet a Nemere eredményének is, de az idő eljárt a cirkálók felett, már ami a sebességi rekordokat illeti. Az egytestű siklóképes hajók és a katamaránok technikai előnyben vannak.

A leggyorsabb tókerülés rekordjának őrzéséhez minek konzerválni egy régi technológiát?

Mi is Földvár környékén jártunk, amikor szemberohant ez a valami, de csak bámultuk, mily brutálisan száguld (a sokcsillió ft-oklrt lerakott katamaránoknál jóval előbb) és szurkoltunk neki a rekorddöntésért!

A Szalag főleg csak az itt kommentelők, nem vitorlázók szerint szól az abszulult rekordról, mindenki megvívja a saját harcát az osztályában, megvívja a széllel, az árvaszunyogokkal a rabsichálókkal és próbál jobb lenni mint tavaly vagy jobb, mint a kikötőjéből a másik 5 hajó. Ha nem lennének katamaránok, liberák, csak cirkálók, akkor se szólna ez másról az indulók 90%-ának, mert egy cirkáló legyőzése is szinte lehetetlen a zömnek.

Természetesen a 75-ösök, 70-esek, 40-esek, 30-asok, R-yachtok, és egyéb scherrenek szépsége vitathatatlan. Valóban, sokkal inább a balatonra valók, mint a katamaránok, liberák, de az abszolult rekordér vívott harc már nem róluk szól.

Mellesleg a 75-ösök megjelenésekor se mindenki örült az indulásuknak anno, ráadásul a mostani rekorddal kapcsolatban is jelentek meg kételyek, de ez talán mostmár mindegy is.

Ha valaki esetleg mégis beleásná magát, itt a cikksorozat első része:
sailing.hu/nagy-versenyek/kekszalag/kekebb-vagy-sem-ellentmondasok/485932

Jó szelet mindenkinek és éljen a Fifty-Fifty!
Újabb fónyódi verseny, újabb pályaverseny, újra Yardstick Trophy. Lia ezen a hétvégén, ezzel a versennyel tér vissza a vitorláséletbe. A műtét sikerült, a szemei jók. Persze fokozott UV védelem szükséges, a gleccserszemüveget szinte a nap 24 órájában viselnie kell. Attila…..
A Balaton Regattára pár éve rendszeresen jártunk. Olyan pályaverseny volt, mint a többi, de remek kaja és szervezés jellemezte. Volt  whisky-bemutató, gyömbérsör, stb… aztán a kaja és a szervezés leesett középszintre, a pályák faék egyszerűségűek lettek, még a…..
Elérkeztünk a szezon első versenyéhez. Jó későn, a sokadik verseny volt ez az elmúlt években, most mégis neve helytálló: Évadnyitó! Nem is akármilyen, két futamos pályaverseny! A Kormoránok jó szokásához híven pályarajz is jár a nevezéshez. Zoli és Attila jönnek velem, Lia…..
A magassarkúja árulta el. Nyilván az irodából vezényelték a közúti forgalom teljes leállítására azt a rendőrlányt, aki közvetlenül Székesfehérvár előtt közölte, nincs tovább, bombát talált a markoló. Ez elgondolkoztatott. A Mezőföld, a Sárrét, a Bakony, a…..
Kedves Praxis blog! Pozitív történeteimet osztom meg veletek a Péterfy Sándor utcai szakrendelésekről. Imádom őket. Különösen a neurológiát és a szemészetet (mivel eddig azokat ismerem :) )  Az alapadatok: 29 éves nő vagyok. A neurológiára kb. egy hónapja utalt be a…..
Postal Dude 2011.06.08 15:25:25
@Irkutszk: Ugyan dátumot csak az első hozzászólásomhoz írtam, a vizitdíjas hercehurcából (talán) kiderülhet, hogy a történet nem tegnap történt!
Postal Dude 2011.06.09 02:41:36
@Irkutszk: Egyről beszélünk, de a kedvedért még egyszer, külön megjegyzem, a történet 2007-2008 környékén játszódott. Nem tudom, de irreleváns is, hogy megnyitott-e azóta vagy sóval behintették-e a helyét! Akkor volt pár hónap munkaszünet és a kedves doktor azt ajánlotta. Ennyi.
Tavaly vizsgáztattam a hajót, de sajna a tőkesúly-csavarok korróziója miatt csak egy évre kaptam érvényes műszakit. Elérkezett hát az idő a hosszabbításra, remélhetően öt évre. A sikeres vizsga és saját biztonságunk érdekében a csavarokról eltávolítottuk a korróziót.…..
Ez a hétvége nem a vitorlázásról szólt, bár az időjárásra nem lehetett panasz. Kirándultunk egyet a Mátrában. Szerencsére nem vagyunk partra vetett halak, ha nem hajózunk, néha mást is kell csinálni, nem csak reffelni meg schottolni. Persze a víztől most sem szakadtunk el…..
Mivel tavaly is voltunk ezen a programon, elmondhatom, hogy húsvétkor hagyományosan a Fonyódi Kormoránokkal Badacsonyba szoktunk menni, hogy megkóstoljuk az Imre pincészet új és régebbi borait, valamint jól érezzük magunkat és egymást. Idén sem volt ez máshogyan, azonban az alkohol…..
Elérkezett a hétvége, amikor Lia is belecsap a szezonba. Ezidáig az időjárás még hideg volt neki, ezzel részben egyetértek, de tény, sok hétvégén nem kapcsoltuk be a hőlégfúvót, mert beleheltük éjjel a hajót. A vitorlázás csak rövid áthajózásokat jelentett, főleg…..
A legutolsó tavalyi badacsonyi kirándulásunkkor a fényképezőm lcd-kijelzője megadta magát. Télen megvoltam nélküle, de nemrég beadtam szervizbe, ahol nem kapkodták el a panel kb. 5 perces cseréjét, így erről a hétvégéről (és a következőről) nem készítettem képeket, Zoli…..
Na itt van még egy ellentmondásos gondolat (mert az tegnap is úgy bejött a Gripenekkel). A felnőtt cigány férfiak 85 százalékának nincsen hivatalos munkaviszonya (mondta Balog Zoltán államtitkár kedden). A Magyar Honvédség szerződéses állományában akkora lukak tátonganak, mint…..
Postal Dude 2011.04.19 15:36:35
@TiZ: Ha győznek, MIÉNK Erdély! A többi stimmel.
Elkészült az idei versenynaptárunk.  Pontosabban egy kicsivel több annál. Nem csak versenyeket, de az egész vitorlásszezon napjait tartalmazza, így lehet tervezni túrákat, ismerősök megvitorláztatását is. Szükség is van erre, mert navigare necesse est! A sűrű program alapos…..
Péntek reggel a hajó bedaruzódott a vízbe. A tervek szerint délután 6 magasságában indultunk volna pestről, de a délutni programjaim meglehetősen elhúzódtak és így nem volt értelme este 8-fél 9 körül elindulni a balcsira. Inkább szombaton korareggel keltünk és 7.10-kor…..
Nem így terveztem, de ez a blog is téli álmot aludt. Főleg miattam. Írtam ugyan postot, de nem raktam ki, majd valamikor legközelebb. Sok munka, síelés, welness, W.o.T. és Crysis nem hagyott időt az írásra, képátméretezésre, feltöltésre, postolásra. Hiába, a vitorlásszezon…..
Ha autóba ülünk és nyugat felé vesszük az irányt, elég kb. 1 000 km.-t autózni, szerencsés esetben láthatunk valami ritka, egyedi méregdrága luxusautót. Persze Porsche vagy valami „sima” Ferrari szembe jöhet akár pesten is, sok balatonparti kikötő parkolójában is…..
A blog a közel és távolabbi múlt eseményeit írja le, most egy kicsit mégis a jövőbe tekintünk. Reményeim szerint a következőkben tracklogot is tudok majd mellékelni a versenyek, túrák leírásához, nem csak fényképeket. Ezen cél megvalósíthatósága okán jutottam az EveryTrail…..
Az unalmas budapesti hétköznapokon is gyakran a hétvégi vitorlázáson jár az ember esze, illetve a neten böngészve gyakran téved különböző vitorlás oldalakra, fórumokra érdekes cikkek, témák után vadászva. A sailing tökéletes forrás a napi információéhhség…..
Honnan jött a vitorlázás? Magam sem tudom. 2001 környékén bekattant,  hogy kéne, akárcsak korábban a hegymászás vagy később a siklóernyőzés. Minden látható ok vagy előzmény nélkül. Nem töltöttem hónapokat, de még napokat sem rendszeresen a vízparton, mert nyaranta…..
Az idei vitorlásszezon véget ért, a téli holtidő az ilyenen tematikus blogoknak is a gyakran a téli álmot jelenti, hiszen nincsenek új versenyek, túrák, kalandok. Úgy érzem, hogy sokminden van a fejemben, amit megóvnék az enyészettől azzal, hogy postot gyártok belőle, ezért nem…..
December első hétvégéje és a hajó még vizen van, kb. 2 horgász miat, akik plusz egy hetet pecázhattak így hajójukról. Remélem nekik megérte! Akik egy helyen tartják a hajóikat télen, egyszerre is daruznak, költség és időmegtakarítási okokból. Így sikerült elnyújtani a…..
Eljött a legrosszabb, a legutolsó nap. Késő este (vagy másnap korahajnalban) már otthon leszünk! ismét egy büdös, koszos nagyvárosban. Szerencsére ez csak a szinte biztos végkifejlet, ismét szép és jó dolgokon vezet keresztül odáig az utunk, minden másodperc örö é bodottág,…..