Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ithil

693 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holdvilág Újratervezés 2024.02.18 16:09:15
Ez az egész anyaság számomra sok szinten nehéz. Már eleve az, ahogy belecsöppentem ebbe a szerepbe - vagyis hogy valaki más gyermekének kellet, hogy az anyja legyek, de úgy, hogy közben azért mégse válhatok az anyjává. Egyaránt nehezített pálya volt ez L-nak is és nekem is. Az egész kapcsolatunk…..
2023 egy kihívásokkal teli, eseménydús, nehéz év volt. Tavaly decemberben már körvonalazódott, hogy mi vár ránk, de egyrészt nem mertem mélységében belegondolni, másrészt elképzelni sem tudtuk, hogy valójában mi lesz. Január végén aztán SirM elment Münchenbe, én pedig egyedül maradtam a két…..
1. L. Ritók Nóra: Kettészakadt világEzzel a könyvvel indítani az évet elég kemény volt. Igazán teljes képet ad a mélyszegénységben élők helyzetéről, amit minden magyar embernek jó lenne meglátnia. Főképp a döntéshozóknak. Miközben olvastam, folyamatosan azt éreztem, hogy reménytelenül nehéz…..
Holdvilág bakancslista 2.0 2023.10.20 11:33:42
Bővítettem a bakancslistámat (itte van). Mondjuk van pár pont rajta, amit kicsit máshogy látok már. Közel sem élveznek már (akkora) prioritást, bár nem bánnám, ha teljesülnének. Egy évvel ezelőtt még az Oktoberfestre kijutni is csak egy távoli álom volt, most meg délutáni program lett belőle. Ezzel…..
Holdvilág nem jön 2023.08.29 14:51:19
A tabus csoportban egy másik anyuka pár napja szintén Bayernbe költözött. Igaz, ők 6 évig nélkülözték apukát, aki 3 hetente töltött otthon 1-1 heteket. Szóval ők most nagy örömmámorban úszva élik meg a családegyesítést. A gyerekei az első perctől kezdve otthon érzik magukat és már alig várják a…..
Holdvilág körbeturistáskodunk 2023.08.17 15:26:06
Ha leszámítom a költöztető autót és Cicu kitelepítését, akkor igazán turistás módon érkeztem meg Münchenbe. Először is értelemszerűen vonattal, bőrönddel és két gyerekkel. Aztán persze Hegyeshalomnál várakozni kellett 40 percet. Utána Bécsben mindenkit leszállítottak a vonatról. Salzburgig…..
Holdvilág tűz és víz 2023.04.25 08:38:47
A húgom és én olyanok vagyunk mint a tűz és a víz. Közben meg egy csomó dologban mégis nagyon hasonlítunk. Szerintem a nagyon kicsi korkülönbség és a közös neveltetésünk eredménye minden hasonlóság. Az összes különbözőségünk pedig a genetika hibája. Amikor kicsik voltunk, a Kicsi volt a bevállalós,…..
Holdvilág elhatározások 2023.03.31 10:19:10
Valmikor januárban még olyan terveim is voltak, hogy indítok egy új blogot és mesélek az időszakról, ami beköszöntött, és ami számos kihívást tartogat még. Szentül hittem, hogy tudok olyat mondani, ami másokat is érdekelhet, ami praktikus lehet, ami segíthet. Még az is lehet, hogy tényleg tudnék…..
1. Szabó T. Anna – Tóth Krisztina – Varró Dániel: Kerge ABCBevallom őszintén a szerzőkből kiindulva jobbra számítottam. Van köztük néhány kimondottan ötletes, jópofa darab, de azért sajnos sokszor erőltetett. Kár érte. 2. Marék Veronika: Boribon focizikManóc imádja Boribont. Nekem kevésbé tetszik,…..
Szokás szerint most is azzal kezdtem, hogy elolvastam a tavalyi évértékelést. Jót mosolyogtam rajta, aztán jót nevettem azon a rengeteg ponton, amit kitűztem az idei évre. Hogy mivel telt 2022? Például azzal, hogy Manóc megtanult folyékonyan és érdekérvényesítően beszélni. Meg énekelni.…..
Holdvilág önkéntes 2022.06.23 21:53:49
Nem tudom, hogy találkozott-e ezzel az érzéssel más kisbabás anya, de engem eléggé nyomaszt. Van egyfajta társadalmi nyomás azzal kapcsolatban, hogy egy otthon ülő anya nem csinál mást, csak játszik, főzőcskézik, takarítgat, semmi dolga. Csak a kenyeret pusztítja. Egy háztartásbeli.…..
Holdvilág szeet 2022.05.17 16:13:00
Nem ez volt életem napja. Kicsit sok volt már a feszkóból, úgyhogy délelőtt bőgtem egy isteneset. Aztán összeszedtem magam, mert egy kis önsajnálat még oké, de közben azért el kell látni Manócot is. És akkor az anyuka lét egyik tipikus, ám annál meghatóbb jelenete: ülök a budin, a gyerekem nyilván…..
Holdvilág anyák napja 2022.05.02 14:51:49
Kimondottan utálom az anyák napját. Kimondottan utálom, hogy anyám milyen felhajtást képes csinálni belőle. Kimondottan utálom, hogy kötelezően hálát kell adnom azért, hogy a világra szültek, holott én nem kértem ezt, ez nem az én döntésem volt. L sosem felejt el anyák napján felköszönteni, amióta…..
Holdvilág neveljük 2022.04.04 14:16:27
Mi minden nap levisszük legalább egyszer a levegőre.Mi nem hagyjuk sírni.Mi egyéves korán túlig szoptattuk.Mi énekelünk, mondókázunk, olvasunk nekik. Te eldobósba pelenkázod, én mosiba.Te babakocsiban viszed, ő tricikliben, én a hátamon.Te leülteted a képernyő elé, hogy "normálisan" egyen, nálunk…..
Holdvilág Papikám 2022.01.21 14:40:45
Tegnap volt imádott Papikám születésnapja, miközben már 2018 óta nincs velünk. Nem láthatta már a gyönyörű kis dédunokáját. Emlékszem, 2019-ben halottaknapján ott volt az egész család a sír körül. Mamikám teljesen összetörve sírdogált. Akkor mondtam neki, hogy nem hiszi el, de tudok mondani olyat,…..
Ééééés egy újabb év, amit valami jóféle náthával zárok. :D Nem is emlékeztem a tavalyira, úgyhogy rendesen felröhögtem, amikor visszaolvastam a 2020-as értékelést. Elvileg amúgy nem covid ez sem, bár még mindig az életünk része ez a rossznyavalya. Maszkot kell viselni a tömegközlekedésen, a…..
1. Rosemarie Eichinger: Esznek-e a halottak epertortát?Ez egy nagyon bájos ifjúsági regény a halálról. Nem nyomasztó, de végig a halált övező tabu lebontásán dolgozik. Kellemes olvasmány volt, nem bántam meg. 2. Walter Tevis: A vezércselMivel általános iskolás koromban versenyszerűen sakkoztam,…..
Holdvilág tanuljuk egymást 2021.09.01 11:08:39
Oké, elsősorban én tanulom őt. :D Ma reggel például babacsintát csináltam neki (banános palacsintát), amit instamami módon elrendeztem egy tányéron és letettem mellé az asztalra. Egyszerre csak egyet adtam oda neki, azt is kis darabokra tépkedve, hogy ne legyen forró. Mit tesz erre az én drága…..
Holdvilág 1 év 2021.07.21 15:21:11
Peruból hazafelé jövet A-val összeszedtük, hogy miket tanultunk a Peru trip alatt. Könnyezve nevettünk közben. Most megkísérlek egy ilyen listát az elmúlt 1 évet illetően is. Tehát amiket tanultam: - Minimális alvással is funkcionálni.- Mosizni.- Hurcizni.- Szoptatni (ó igen, azt is tanulni…..
Holdvilág Te vagy nekem... 2021.06.14 23:10:57
Te vagy nekem a kakaóscsiga szélea francia krémes tetejea dobostortán az égetett cukora kalácsban a mazsolaa hóesésa napsütésa könyv legjobb mondataa dorombolása puhi takaró..
Úgy látszik, már-már hagyomány lesz abból, hogy én évvégén beteg vagyok. Szerencsére nem covid, de azért nem kellemes ez se. Főleg úgy, hogy próbálom nem felébreszteni a kicsit a köhögésemmel. Szóval most is meleg tea és pléd alatt kuksolás a mai program.  ------------- Na itt hagytam abba…..
1. J. D. Barker: Az ötödik áldozatValahogy ez a rész már sok volt. Kicsit erőltetett. Kicsit túl lett csavarva. De egyszer olvasósnak mindenképp működik. 2. J. D. Barker: A hatodik éjszakaA regény a regényben kimondottan tetszett. Különösen úgy, hogy nem derül ki, hogy mennyi a hazugság és mennyi a…..
Holdvilág csak meg akarom őrizni 2020.09.14 21:13:25
Az elmúlt három hónap semmihez sem hasonlítható, amit korábban megéltem. Kicsit olyan, mintha kívülről szemlélném magam. Még mindig nehéz elhinnem, hogy ez a kisember hozzám tartozik és én hozzá tartozok. Annyira szürreális, hogy amikor feléhajolok és megszólalok, azzal mosolyt csalok az arcára.…..
Mióta megszületett a fiam, azóta egyfolytában csak átértékelem az életem. Beleértve az emberi kapcsolataimat is. Azokat is, amik jól alakulnak, és azokat is, amik rosszul. Főleg utóbbiakat. Főleg Tm-vel. Tartozok neki egy vaskos bocsánatkéréssel. Talán soha nem fogom a szemébe mondani, talán soha…..
Holdvilág a szülés misztériuma 2020.04.11 11:42:30
Azért se a hülye koronáról fogok írni. Akkor se, ha most irreálisan szenvedek tőle, mert nem lehetünk otthon a szüleinknél, hogy a kertben maszatoljunk, finomakat együnk, sütit süssünk és egymás agyára menjünk. Bármennyire is haragszok az egész világra azért, hogy nem úgy lesz, ahogy azt én…..