Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lz16

31 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Régóta nem jelentkeztünk, és attól a néhány hűséges olvasótól, és az egy kommentezőnktől elnézést kérek ezért, de mindjárt leírom a nyár utolsó hónapját, és akkor mindenki láthatja, hogy nem tétlenkedtünk. Tehát július végén ellátogattak hozzánk a…..
  Sajnos néhány hete itt megint ősz van, ami hideget, és vízszintesen eső esőt jelent. Ezért hétvégén kitaláltuk, hogy olyan helyet keresünk, ahol a hőmérséklet eléri a 20 fokot, és még a nap is süt. A yahoo weather  nyugat felé, Párizs irányába kalauzolt…..
 Most itt egy nagyon gyarló, felszínes, sokszor hasztalan, ámde annál élvezetes tevékenységről lesz szó: a vásárlásról. Fontosnak tartottam beszámolni róla, hiszen ilyenkor itt igazi népőrület van a nők körében, és tényleg annyira népszerű, mint egy rangadó a német…..
Amíg a focivb nem nagyon mozgatja meg a belgék érdeklődését, a júliusban kezdődő belga uniós elnkökség, és a Tour de France biciklisverseny viszont igen. Mindez egyszerre pedig azt jelenti, hogy hatalmas felhajtást kerítenek, és egy füst alatt ünneplik a két dolgot. A Tour idén…..
Amíg a focivb nem nagyon mozgatja meg a belgék érdeklődését, a júliusban kezdődő belga uniós elnkökség, és a Tour de France biciklisverseny viszont igen. Mindez egyszerre pedig azt jelenti, hogy hatalmas felhajtást kerítenek, és egy füst alatt ünneplik a két dolgot. A Tour idén…..
Visszatértünk Afrikából Budapestre, aztán Budapestről ismét Brüsszelbe, és elkezdődtek a megszokott, de immár nyári hétköznapok. Szerencse, mert jó az idő most kint, és sokáig van világos. Viszont sajnos alig voltunk otthon, és így nem tudtam, vagy nem eleget tudtam…..
Ha teljesen a legelejéről akarom kezdeni, akkor az egész úgy kezdődött, hogy kb. másfél éve Zoli boldogan újságolta,hogy kisorsolták, és így megkapta a jegyvásárlás lehetőségét a foci vébére. Na gondoltam ez tényleg nagy dolog lehet, ha már a vásárlási jogot is…..
Lékóék Brüsszelben Disneyland 2010.06.04 15:36:40
Úgy alakult, hogy a Pünkösdi hosszú hétvégét Botonddal kettesben töltöttük, mert Zoli Üzbegisztánban volt munkaúton. Már szerda reggel elutazott, Mama szerda délután, úgyhogy mi hétfőig kettesben maradtunk. Készültem ám erre, hogy legyen valami extra programunk, és pár nappal…..
Anyukám majdnem 6 napot töltött velünk, és igazán megszerethette Belgiumot, ugyanis még a nap is látható volt az idő nagy részében. Csütörtöki napon (máj. 13-án) érkezett, ami itt Belgiumban az "Úr Napja", azaz ünnepnap. Zoli ugyan a magyar munkarend szerint dolgozik,…..
 Csütörtökönként egy kis magyar csapat ún. baba éneket tart kisgyerekeknek. Jópofa dolog ez, sok kisgyerek van, a szervezők pedig gitároznak, énekelnek, mesélnek nekik, szóval olyan babáknak való...Már kétszer voltunk, de Botin sosem éreztem, hogy különösebben élvezi,…..
Lékóék Brüsszelben Normandia 2010.05.12 15:23:54
 A következő hétvégén Normandiába mentünk, ott is aludtunk, így sok mindent meg tudtunk nézni, talán ez az utazás volt eddig a legjobb programunk.Szombaton korán keltünk és meg sem álltunk Rouenig, amely a középkor eleje óta Normandia fővárosa. Az óváros nagyon jó…..
 Az izlandi vulkán hamufelhője nagyon jó hatással volt a mindennapjainkra, ugyanis a kitörést követő két hétig hihetetlenül jó idő volt, napközben 27-28 fok is volt néha, szinte egy felhőt sem láttunk, eső pedig 2 hétig nem esett, ami itt valóságos csodának számít.Persze…..
 A hétvége megkoronázásaként vasárnap este ellátogattam az Anderlecht – Zulte Waregem focimeccsre. A belga bajnokság elég érdekes lebonyolítású, március végén befejeződött az alapszakasz és kezdődött a rájátszás, ahol az első 6 helyen végzett csapat játszik még…..
 A húsvéti és választási céllal tartott tavaszi szünetünk előtti hétvégéről még nem számoltunk be, pedig nagyon jól sikerült és kár lenne, ha a feledés homályába merülne.Szombaton Franciaországba mentünk, Amiens és Arras megtekintése volt a tervünk. Amiens-ben…..
Lékóék Brüsszelben Csokiüzlet 2010.04.27 17:32:30
Túl vagyunk ugyan a hazai kiránduláson, de mielőtt arról is beszámolnánk az itteni csokibeszerzés is megér egy bejegyzést, ugyanis így 2 hét távlatából is szívesem gondolok a dologra.Az egész úgy indult, hogy a családnak csoki kell. Mághozzá a legjobb belga csoki, és sok is…..
Csütörtökön megérkezett Andi. Boti majd kiugrott a bőréből, amikor meglátta. Nagyon örült neki, de a nevét valahogy csak nem akarja megtanulni, viszont a "Tibor" szó hibátlanul mondogatja. Csütörtök este teletettük a hasunkat a szokásos belga menüvel: kagylóval, és…..
 Sokat fontolgattam, hogy mit is írjak most ide. Az az igazság, nem véletlen, hogy kicsit eltűntem. A síelés szuper volt, meg az is,hogy tavaszodik, és minden szépen indult: hétfőn szerdán együtt ebédeltünk Gabóval, megvitattuk a brüsszeli élet nehézségeit, és aztán otthon…..
Ahhoz, hogy eljussunk az Alpokba hosszú utat tettünk meg autóval, átvágtunk a fél Belgiumon, Luxemburgon, Lotharingián, Burgundián, Jurán, érintettük Svájcot is. Útközben rövid városnézést tartottunk Nancy városában, amely a lotaringiai hercegek székhelye volt. A város…..
A múlt héten a Trois Vallées nevű francia síterepen jártunk. Ez a világ legnagyobb egybefüggő síterepe, tulajdonképpen négy nagy pályarendszer (Courchevel, Val Thorens, Méribel ) összekötésével jött létre. Az 1992-es albertville-i téli olimpia idején itt tartották mind az öt…..
 A harmadik meccs, amire a kiküldetés alatt eljutottam, egy Belgium-Horvátország barátságos válogatott mérkőzés volt. A helyszín az 50 ezer férőhelyes brüsszeli Badouin király stadion volt, melyet korábban Heyselnek hívtak. Itt tartották azt a szomorú emlékű BEK-döntőt…..
 Ezen e hétvégén ellátogatott hozzánk anyósom, aki már nagyjából egy hónapja készült hozzánk, úgyhogy már nagyon vártuk. Sajnos csak a hétvégét tudta velünk tölteni, így igyekeztünk minél tartalmasabb időtöltéssel szolgálni. Péntek este a szokásos…..
Vasárnap Eindhovenben jártunk, ahol a PSV Eindhoven-Sparta Rotterdam meccset néztem meg. A PSV nevében a „P” betű ugye a város legfőbb cégét, a Phillipset jelöli, ennek megfelelően a stadion is a Phillips stadion nevet viseli és a vállalat bőkezűségét mutatja. Azt hiszem…..
 Ismét eltelt egy hét, és örömmel konstatálom, hogy kezd egyre melegebb lenni, és van a héten legalább egy olyan nap, amikor látni az eget:-) Szóval haladunk előre. Boti a héten kicsit betegeskedett, ezért hétköznap nem sok mindent csináltunk a szabadban. Itthon…..
Lékóék Brüsszelben Semmittevés 2010.02.15 16:03:00
És íme, túl vagyunk az első olyan hétvégénken is, amikor nem mentünk kirándulni. Sajnos nagyon csúnya idő volt megint, és ráadásul Botond is elkezdett köhögni. Pedig már egy hete kinéztünk egy karnevált a Binche nevű vallon településen, ahol bohócnak öltözött emberek…..
Az elmúlt néhány napban igazán nem volt szép idő, ezért többnyire muzeumos programjaink voltak. Öt napra vendégül láttuk a testvéremet, Macát, és az unokatestvéremet, Dorottyát. Első nap felmentünk az Atomiumba. Az Atomiumot az 1958-as világliállításra készítették, és egy…..