Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Iván_a_muzsik

0 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézem a Facebook-posztokat. Egy nagyon kedves ismerős pár az imént jelentkezett be a Maldív-szgetekről. Mentek nyaralni. Öcsém Ausztráliából posztolt, másik öcsém ki tudja honnan, húgom meg járja a világot a férjével és a gyerekeivel. Tényleg örülök neki, hogy jól vannak. Aki nem hisz, annak…..
Magyarországon valami elképesztően magas a magántulajdonban lévő lakások száma. És akinek van lakása, annak szinte biztos, hogy ez a legmagasabb értékű vagyontárgya.  Mivel pedig az ingatlan értéke a piaci viszonyoktól függ, így a tulajdonosok vagyona szép kilengéseket tud mutatni. Például…..
- Az ember szabad, de nem korlátok nélkül az, természeti, antropológiai és szociális meghatározottsága együtt jár szabad voltával - mondta Gábor, és elgondolkodva nézte a Villányi Pinot Noir maradékát a pohár mélyén. A vele szemben ülő Ágnes erre felsóhajtott:- Ezek szerint a legnagyobb kérdés az,…..
A technika végeláthatatlan és megállíthatatlan fejlődése szinte minden évben újabb és újabb adatokat és funkciókat nyújt az okostelefonok fanatikusainak. Lassan már nem tudjuk követni a különböző műszaki adatokat vagy programokat, amelyekkel egy-egy gyártó próbál a telefon vásárlásra motiválni.…..
  Fotó: Filep László   Az elmúlt tizenöt hónapban legtöbbet a vágyainkról írtunk és azt gondolom, itt az ideje egy kicsit az érzelmeinkről, illetve mások érzéseiről is beszélni. Vanda és köztem kialakult stabil kötelék bizonyára már senki számára nem ismeretlen, de most nem is erről szeretnék…..
Sajnos elég sok "tipikus" futósérülés van, amik a legtöbb esetben valamilyen gyulladásos, vagy húzódásos eredetű sérülés (pl.: IT szindróma vagy ficam). De van egy, ami sokkolóan hatott rám. Sokan nem is tudják, hogy nem csak az izmok és inak sérülhetnek, hanem a csontszerkezet is. Szélsőséges…..
Néhány évvel ezelőtt a norvég állami televízió szeretett volna indítani egy olcsó websorozatot, amin keresztül el tudják érni az a 20 év alatti korosztályt, ami egyre inkább telefont, tabletet és számítógépet nyomkod ahelyett, hogy a tévét nézne. Nem is költöttek rá túl…..
Filmbook B.Ú.É.K. - 2017! 2016.12.29 06:00:00
Nída, nída, nídaaaaaa, megmondtam, hogy képet vált idén Sanyi! Most megmondtam, vagy nem megmondtam?! (Kussoljál már bazdmeg!) Úristen, ötödik éve írom ezeket az évzáró listákat. Belegondolni is sok, nemhogy megírni. Tradicionálisan 31.-re szoktam időzíteni ezt, de most úgy voltam vele, előrébb…..
Ez a gyöngyszem sem volt az év legjobban reklámozott alkotásai között (a pacsi a How to Be Single után ismét tonks kolléganőnek jár az ajánlásért), de úgy gondolom, aki esetleg találkozott is ezzel a címmel, az is leírta, egy bárgyú (de legalábbis semmi kihagyhatatlant nem…..
Kis füzetet osztogatnak a helyi Carrefour-ban (belga szupermarket), néhány recepttel a világ konyháiból, a változatosság kedvéért kizárólag flamandul. Osso bucco, thai churry és rögtön az első oldalon: Hongarije goulash.   A tájékozott szerző azzal indít, hogy "bográc"-ban készül, majd közli…..
A boncolási és a toxikológiai eredmény is azt igazolja,hogy a fiam szervezetébe se drog sem alkohol nem mutatható ki , ennek ellenére a fiamat úgy kezelték, mint egy drogost  és ez okozta halálát. Tisztelt Praxis!   A fiam Dóra Árpád  2015.04.24-én péntek  este elment a barátaival darts-ni,4 sört…..
Újabb, tévében is közvetített díjátadón vagyunk túl, vagyis újra lehet vörös szőnyegen vonulni és köszönőbeszédet szavalni a széles publikum előtt. Ahogy mindig, a Critics' Choice is megpróbálta megtippelni a majdani Oscar-nyerteseket, és végignézve a listájukat, valószínűleg most is közelebb állnak…..
  Sok okos és jogos meglátás került napvilágra a közelmúltban a női princípiumról, de a férfiéről hallgatunk. Javaslom, hogy törjük meg most ezt a csendet.   A férfi azért születik a világra, hogy szétdobálhassa a zoknijait. Arra, hogy valaki összeszedje utána az erőteljes szaganyaggal bíró…..
Rengeteg magyar dolgozik különféle raktárakban Angliában, mai szerzőnk, Ágnes is közéjük tartozik. A története talán annyiban más, hogy egyszer már dolgozott a szigetországban, igaz, akkor Skóciában szállodákban, aztán megpróbálkozott ismét Magyarországgal, de végül úgy…..
Iván_a_muzsik 2015.12.31 11:56:15
Hát ha van legalja munka akkor a raktári munka közül a komissiózás az biztos közte van:) Nem ártott volna még írni erről hiszen gyakorlatilag egy rabszolgamunka:) A meló teljesítmény béres és az elszámolás göngyöleg alapú:) Úgynevezett collik alapján történik az elszámolás,tehát mondjuk ,a targoncára állítsál össze egy 250- 300 collis megrendelést egy óra alatt és akkor kapsz annyit,viszont ha nem sikerül akkor megkapod a felét:) Gondolom mondanom sem kell hogy ezt teljesíteni ,nos nem nagyon lehet ezt a kvótát:) Megírhattad volna hogy az esetek többségébe nem árt ha van jogsid targoncára (nem rakodó) ,szuper edzett vagy ,és kiválóan beszéled a nyelvet hiszen a pick by voice rendszerben villámgyorsan kell megértened a számokat, hiszen szinte tizedmásodperceid vannak egy termékre:)
Én amúgy Németországba dolgoztam még egy 3 hónapig:) Már akkor gyanús volt az egész amikor a szerb/ukrán főnök és csapat mint a maffiózók úgy néztek ki ,és úgy bámultak mintha bármikor ok nélkül agyonverhetnének de hát kellett a pénz:) Én egy hülye tapasztalatlan barátommal mentem i aki váltig állította hogy a haverja ezzel szed össze havi 1600 eurot amit én természetesen nem hittem el,de aztán engedtem a kényszerítésnek és útra keltem:) Aztán persze hamar rájöttem a lényegre hogy ha az élelmiszerraktárba össze rakok óránként ilyen 300 colli /göngyöleges / megrendeléseket a hangyászra (Ameise )(így nevezik a komissiózós targoncát )akkor ,tehát ha egy nap összerakok ha szerencsém van 25-30 tonnát ,tehát összeállítottam ,becsomagolom, kinyomtatom csomaglevelet és ezért ők majd fizetnek nekme 1600 -t:) Hát mondanom se kell hogy 20 magyarral kezdtünk 4 maradtunk egy hét után:) Soha nem felejtem el hogy az egyik munkatárs az egy fiatal német gyerek volt akit a német munkaügy küldött ki ,és ahogy egy egyik polcról szedte le a samponokat leszakadt a raklap és egy csomó szétszakadt és kifolyt . Mire elnéztem már ott termett az egyik nagydarab főnök és üvöltve kérdezte :
-Te voltál?
Mert nem válaszoltam belenézett a tervembe ,és mivel nem látta a termék raktári kódját ,odament a német sráchoz aztán persze rájött hogy ő volt és agyba főbe kezdte ütni ,verni. Amúgy már azért is megsajnáltam őket amikor kezdtek mert senki nem beszélt velük németül és műszakkezdéskor csak álltak ott ketten magányosan:) Hiszen senki más nem volt német rajtuk kivül:)
Ami elég érdekes volt hogy a magreb arabok megkérdezték hogy arábiai melyik részéből jöttünk:) Gondolom mondanom se kell hogy még csak nem is hallottak Magyarországról:) De amúgy a német átlag ember se nagyon ismer minket ,teszem hozzá a korrektség m iatt.
Nemrég egy fiú barátom arról mesélt, hogy nagyjából két hónapja “kavar” egy lánnyal, ahogy ő fogalmazott. Érdekes volt számomra, hogy bár ez a srác egy éves ismeretségünk alatt sok lánnyal “kavart”, egyiküket sem nevezte nevén, hanem a könnyebb beazonosíthatóság érdekében valamilyen jelzővel…..
A Facebook, a Twitter és a Google is bejelentette, hogy olyan intézkedéseket fognak bevezetni Németországban, melyek segítségével 24 órán belül törölni tudják majd a gyűlöletkeltő bejegyzéseket és kommenteket. Németországban a menekültválság okozta konfliktusok során újra…..
Pangea Az orosz kereszt 2015.11.22 19:27:33
A 20. század utolsó évtizedében  a "nagy Oroszország" megdöbbentő és addigi története során példátlan (vagyis természetes okokra visszavezethető) demográfiai válsággal nézett szembe, amely sehogyan sem illeszkedett a világszerte viszonylag jól értelmezhető demográfiai…..
Iván_a_muzsik 2015.11.23 20:16:40
NA megtaláltam a releváns videot :
www.youtube.com/watch?v=IkDXHwn-Zvo
hihetetlen hogy ennyi idő után nem vették le a szerencsétlen emberen gúnyolódó videókat...
Egyébként az általad belinkelt yt videónál is megtalálható a kommenteknél...
Iván_a_muzsik 2015.11.23 23:05:35
@lezlidzsi84: Szerintem a videó hitelt érdemlő , és elégé meggyőző ,ha nem tetted volna nézd meg. Amúgy kisegítő munkák miért ne lennének egy bányába ,akár?
Mi élni szeretünk. Ti ölni szerettek. Mi békében akarunk létezni. Ti háborút akartok. Mi az alkotást díjazzuk. Ti a pusztítást. Mi a szabadságban élünk. Ti az alávetettségben. Mi este éttermekbe járunk, koncertekre, bárokba − vagy templomba, szabadba, önképzőkörbe…..
A hír a finnországi alapjövedelem-kísérletről végigfutott a sajtón, és rengeteg helyes információ is megjelent, most mégis gyorsan összefoglalnám a helyzetet, tennék néhány észrevételt, és elgondolkodnék hangosan a honi diskurzus természetéről. Nem szándékozom itt…..
Sok tévhit él a munkavállalás és gyermekvállalás kapcsolatáról a magyar társadalomban. A tisztánlátáshoz, fejlődéshez és előrejutáshoz fontos ezeket cáfolni. Az alábbiakban öt széles körben elterjedt tévhitet cáfolunk meg. Az Együtt és a Váradi András Alapítvány…..
November 8-án mutatja be az HBO az Aranyélet című, saját gyártású sorozatát, ami ugyan egy finn minta alapján készült, de valójában sokkal több benne a magyar elem, mint az északi. Sokszor foglalkoztunk már az Aranyélettel az Indexen, Krigler Gábor showrunner nálunk jelentette be…..
Olvasónk egy hajózási cégnél Hr-es, arra buzdít mindenkit, hogy a beletörődés helyett merjenek lépni és belevágni valami újba.  Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon aszegenyekvagyunk@gmail.com címre !!   Az alábbi témákban várjuk a…..
- Kik az észbontók?- Egy olyan társadalmi csoport, akik azt hiszik, hogy rendelkeznek műveltséggel, ámde dehogy. Na ilyen kérdésekre és válaszokra lehet számítani hamarosan a Viasat3-on, ahová visszatér az Észbontók című vetélkedő, csupa olyan műkörmössel és kigyúrt…..