Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyszó Mintszáz

36 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meghekkelték az Index.hu szavazását, melyben arról kérdezték meg olvasóikat, hogy szerintük ki nyerné meg a miniszterelnök-jelölti vitát, ha Orbán végül mégis belemenne ebbe a vita-hisztériába. Az index cikke szerint, melyben lerántották a leplet a hekkelésről, az derül ki,…..
Úgy látszik, a baloldali összefogás kormányváltó tákolmánynak nem megy ez a videó-készítés: szerintük alig több, mint másfél millióan lakunk már itthon. Csúnyán belebuktak a legújabb kampányvideójukba. A mandiner.hu hívta fel a figyelmet arra az "apró tévedésre", mely…..
Ha valaki nem ismeri Molnár F. Árpád munkásságát, bár nem hiszem, hogy van ilyen, az a www.echelon8.org címen megnézheti. A korábban a baloldalt cincáló, ma már Gyurcsánnyal kedélyesen beszélgető Molnár F. Árpád munkásságánál azonban - eddigi ismereteim szerint - aligha…..
Belátható közelségbe került az április 6.-i országgyűlési képviselő-választás, mindössze hat hét, és döntünk: merre tovább? Bár azon a vasárnapon egy fülkébe vonulunk, hogy szuper titkosan behúzzuk azt a bizonyos ikszet valamely jelöltre, illetve pártra, most azt néztem…..
Orbán Viktor pár hónapja azt mondta, 2014-ben jön el az a küzdelem, és reményei szerint az a győzelem, ami végső csapás lehet a jelenlegi, posztállampárti baloldalra. Ha jobban tetszik: "ez a harc lesz a végső", amire Orbán a rendszerváltás óta vár. A baloldal jelenlegi állapota…..
Nem együttműködési megállapodást kötött, azaz nem nyitotta újra az MSZP-vel kötött megállapodást Bajnai szerint az Együtt - a Korszakváltók Pártja - Párbeszéd Magyarországért Párt Választási Szövetség, amikor a rendszerváltáskor még fideszes, majd az SZDSZ-ben…..
Hegedüs Péter, az FKgP elnöke, a párt honlapján számol be arról, mi történt a közte, illetve Ángyán József volt fideszes országgyűlési képviselő között zajló találkozón. A beszámolóból megtudhattuk, az ex-államtitkár nem is először mondott nemet a kisgazdák hívó…..
Gyanúsan sok videó látott napvilágot az elmúlt időszakban. Zuglóból Papcsákot kompromittáló, Bajáról szavazatvásárlós. Az utóbbiról azonban kiderülni látszik, hogy hamis. Ezt a rendőrség állapította meg. A rendőrség szakértelmét és függetlenségét pedig nem lehet…..
Ma tartja kongresszusát a felemás megújuláson átesett, kormányváltásra készülő (vagy nem?) MSZP. Az országos listáról egy-két "mamut" kiesik, azonban nem mindenki - Botka László szegedi polgármester a lista második helyét kapja, és bár életkora nem indokolná, pártbéli…..
Hegedüs Péterrel, a Független Kisgazdapárt elnökével tárgyalt Ángyán József. Hogy miről? Azt a héten megtudhatjuk, az FKgP megújult honlapjáról. Vajon a megújult kisgazdák igazolhatják le a korábban már az LMP-vel és a Jobbikkal is hírbe hozott Ángyán Józsefet, a…..
A baloldali kultúra legújabb megtestesítőjének józan pillanatai is vannak. Egy lakás konyhájában készült felvételen beszámol arról, hogy mindenki tudott mindenről azon az ominózus szobordöntésen! Még a "bazmegelős" zenét is egyeztették a szervezőkkel. (Az ELÉG…..
Kónya "Bohóc" Péter, az általa vezetett Szolidaritás, és Bajnai Gordon is beállt a werberi kampánygépezetbe: Vadai "velejéigrohadtorbán" Ágnes után a hungarocell Orbán-szobor döntéssel, az Együtt 2014 is a gyűlöletet választotta kampányeszközéül. Bár a politikai messiás…..
Mindenki győzött Baján. A kormánypártok mandátumot, az ellenzéki összeborulás nem tudom, mit. Tapasztalatot. Vagyis szerintük a bajai bukás a jövő évi országgyűlési választások előszele. Naná, hogy nem. Nézzük, ha átültetjük a Political Capital által készített…..
Egyszó Mintszáz 2013.09.27 13:05:23
@Republic Forever!: Ha nem csak a képet nézted, hanem el is olvastad a szöveget, akkor olvashattad, hogy azt a kalkulátor automatikusan számolta ki, a koordinált jelöltállításról szóló megállapodás értelmében. Ezt pedig a kalkulátor úgy számolja, hogy a százalékos eredményt nem csak a listára számolja, hanem az egyéni körzetekre is, azaz az MSZP-E14 egyéni körzeteknek írta a 41%-ot is, nem csak a listás szavazatoknak.
Emiatt is torz képet mutat a kalkulátor. (a közvélemény-kutatók szerint ugyanis az egyéni körzetekben jóval nagyobb arányban fog nyerni a Fidesz, mint a 47%)
Németország választott. Magyarország pedig próbálja értelmezni, hogy a németek miért úgy szavaztak, ahogy. Sőt, még azt is elkövetjük, hogy a jövő évi hazai választások eredményét próbáljuk meg levezetni belőle. Tény, hogy vannak európai trendek, de biztos, hogy a német…..
Egyszó Mintszáz 2013.09.24 18:57:04
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ezt a párhuzamot abból a szempontból vontam, hogy az MSZP a szoci diktatúra állampártjának utódpártja, mint a Balpárt a volt keletnémet komcsi utódpárt. De amúgy igazad van.
Hová tűnt Szili Katalin? Tehetnénk fel a kérdést, hiszen az egykori szocialista házelnök, köztársasági elnökjelölt, új pártjával, a Szociális Unióval nem kopogtat Mesterházyék, főleg nem Bajnaiék ajtaján, hogy helyet kérjen magának, és pártjának. De nem tehetjük fel a…..
Egyszó Mintszáz 2013.09.11 15:25:55
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Helyi civil szervezetekkel szöveteznek... :) A maradék nyolcvan helyre majd "helyi" szociálisokat ültetnek. :)
De egyébként meg mintha nem lenne mindegy... Legyen meg a 27 egyéni induló, és megvan a lista. (És egyébként meg mintha ez sem lenne mindegy...)
Nem a jövőévi választás tétje nagy, hogy lesz-e megváltó kormányváltás, vagy az apokalipszis folytatódik a patás Orbán vezetésével, hanem a balliberális horda étvágya nagy. Sokat loptak, de mind felélték, és egy új generáció bankszámláit kell(ene) hizlalni. Ha a…..
Szívemnek kedves, és a gondolkodásmódom visszaigazolása, hogy felmerült a kérdés (nálamnál nagyobbakban is): hogyan kormányozna az összbaloldali horda, ha már a közös választási indulás feltételeiben és módjában sem képes megegyezni, és őszintének lenni…..
Ritka, hogy ilyen nagy formátumú közéleti szereplők csapnak össze, de cikkünk nyomán ez is összejött. A Demokratikus Koalíció szegedi választókerületi elnöke, Csóti Zsombor kéri számon az SZTE EHÖK elnökét, Török Márkot a gólyatábori lájkoltatás…..
Minap egy társasággal egy borozó teraszán beszélgettünk. Egyszerű, földi halandók voltak, mint én. Nem politológusok, nem szociológusok, de még csak nem is filozófusok, vagy éppen politikusok. Természetesen a politika is a beszélgetésünk középpontjába sodródott, mint…..
Amióta elindítottam blogomat, igyekszem teret adni rajta keresztül olyanoknak, akikről keveset hallani a médiában. Ezúttal dr. Fenyvessy Zoltánt, az egykor szebb napokat megélő Magyar Igazság és Élet Pártjának (MIÉP) elnökét kérdeztem terveiről, véleményéről. Endrésik Zsolt…..
Mi az érdekes abban, hogy két fiatal egybekel? Azon kívül, hogy ma már - sajnos - egyre kevesebben döntenek úgy, hogy aláírják a "csak egy papírt". Hát az, hogy a miniszterelnök az örömapa. Ismét Orbán Ráhel a média középpontjában. Szegény Ráhel éppen kiheverte azt a…..
Bajnai Gordon előző heti veresegyházi fórumán jártam. Kíváncsi voltam arra, hogy a volt miniszterelnök milyen közönség előtt, milyen mondandóval készült – hogy készül „megmenteni hazánkat a Fidesztől”.  És természetesen – mint elfogulatlan kívülálló− az is…..
A mai napon találkoztam a legnagyobb közösségi oldalon egy hirdetéssel. Azzal, ami a képen látható. A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), Bokros Lajos pártja a jobboldal igazi pártjaként hirdeti magát, és azt, hogy Orbán bukni fog. Az nem derül ki, hogy vajon a bajszos bácsi…..
Egyszó Mintszáz 2013.07.27 07:43:39
@Szalmonella: A jobboldaliság nem egyenlő a liberalizmussal.
Úgy tűnik, egyre nagyobb tömegek számára világos, hogy a Fideszt le kell váltani, és hogy ez csak ellenzéki összefogással lehetséges.  Abban is konszenzus van, hogy ennek az a módja, hogy minden választási kerületben csak egy demokratikus ellenzéki jelölt indul a Fidesszel és…..