Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anikó Lukács

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Az én senkiségem és az ő valakisége összeütközött…CSAPAT: BűvészKULCS: tükörJOGOK: Draco Malfoy karakteréért minden jog J.K. Rowlingot illeti, Kathriene, és a többi szereplő mind az én fejemből pattant ki,…..
Anikó Lukács 2014.02.16 23:57:48
Kedves Író!

Nem igazán tudom, mit is kéne gondolnom. Aludtam rá néhányat, de így sem lettem sokkal okosabb, szóval úgy döntöttem, nekiállok pontozni, mert már torlódnak a sztorik felfele.

1. Csapat: IGEN
Szerettem, hogy Draco modellként dolgozott, illett hozzá.

2. Kulcs: 5/5
Tudod, hogy miért? A jelenet miatt, mikor egymással szemben ültek. Nem is azért, hogy egyszerre mozdultak, hanem egyszerűen láttam őket magam előtt, ezüstbe és fehérbe öltözve, ahogy ragyog a bőrükön a holdfény, hidegen, üresen, tükröződve, olyan emberekként, amiknek semmijük nincs, csak reagálnak, egyszerű válaszok egyszerű vágyakra, és csak léteznek.
Elvégre a tükörnek még saját színe sincs igazából.

3. Karakterek: 2/5
Itt azért már bajban voltam, elvégre ez egy Malfoy kihívás, itt pedig csak Draco az, akire támaszkodni lehet, minden más OC.
Merien kedves karakter volt, Trapttal nem volt különösebb bajom. Elvoltak a saját kis dolgaikkal, meg én is az enyéimmel, így jól megfértünk egymás mellett.
De Kathriene... Még csak kifejezetten érzelmeket sem váltott ki belőlem. Meg sem akartam ütni, vagy ilyesmi. Egy hisztérika, egy semmirekellő, drogos céda, de... Mint a légy a pálinkában. Zavaró, mindig van egy bontatlan üveg. Olyan félredobható.
Draco meg... Nem Malfoy. Egyszerűen csak jött és puff, hogy ő szerelmes, nem tudtam hová tenni. Az egész karaktert nem tudtam hová tenni. Olyan tehetetlen volt, szerencsétlen és... nem is tudom. Nem bántam volna az egészet, ha megértem miért és hogyan jutott idáig, de nem értettem meg.

4. Cselekmény: 3/5
Pontosan azért, mert nem értettem Draco viselkedésének miértjét. Lehet, hogy azért, mert meg kellett csonkolnod a szószám miatt más javára, lehet, hogy nem is gondoltál rá, de... de annyira kellett volna!

5. Tetszés: 3/5
Még nem tudom, mit gondoljak róla. Bár azért ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy soha nem akarok drogozni.
Remélem a későbbiekben olvashatok még tőled, talán ennek egy kibővített változatát.

heloise
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ecce homoCSAPAT: MágusKULCS: MenetrendJOGOK: J. K. RowlingMŰFAJ: dráma, sötét, angstFIGYELMEZTETÉS(EK): kínzás, slash, nemi erőszak, káromkodás, szereplő halálaKORHATÁR: 18TARTALOM: Scorpius csak nevében Malfoy,…..
Anikó Lukács 2014.02.13 15:19:35
Kedves Író!

De fogsz te engem utálni a kritikámért...
Először is, hadd szögezzem le, hogy elismeréssel adózok neked. Abban biztos vagyok, hogy te így tervezted, így akartad megírni és biztos vagyok benne, hogy valakinek ez tetszik (látok ilyen véleményt pont itt felettem) - de az nem én vagyok. Nem egyszer akartam itt hagyni a francba, de megfogadtam, hogy az összeset levéleményezem.
Nézzük a pontokat.

1. Csapat: NEM
Nem, egyszerűen nem. És tudod, hogy miért?
Mert bárhol másutt dolgozhatott volna. Egy mugli hivatalban is ott lehetett volna, mert a mágiáját így sem, úgy sem használta semmire. Mert hogy megtalálják. Lauren meg mindegy, hogy boszorkány-e vagy sem, mert ilyen rohadékok mindenütt vannak. Egyszerűen nem éreztem a minisztérium jelentőségét... Nem volt fontos, hogy ott dolgozott. Mármint de, de ugyan így dolgozhatott volna egy mugli hivatalban, egyszerűen képtelen voltam hozzákötni.

2. Kulcsok: 2/5
Ha nem tudom, hogy a menetrend jutott a számodra, soha nem találom ki. Scorpius mentálisan beteg, szüksége van rá, de nem kapott elég figyelmet - jóllehet az ötlet jó lett volna és tetszett volna, hogy görcsösen ragaszkodik a napjában felvázolt eseményekhez... De csak kétszer megemlítetted, és kb le volt tudva az egész.

3. Karakterek: 3/5
Itt kértem segítséget a szervezőktől, ugyanis nem tudtam mit kezdeni az egésszel.
Scorpiussal dolgoztál, Laurennel dolgoztál és egy fél percig Dracóval - őmiatta kapod a pontot, de később kifejtem.
Az én meglátásom szerint minden nextgen fic gyakorlatilag original karakterekkel dolgozik. Nagyjából két sor utal rá a könyvben (egy fiú, aki hasonlít Dracóra és Draco büszke rá), így próbáltam ekként felfogni. Csak sehogy sem állt össze nekem a kép... Node pont ebben rejlik Scorpius baja, így elfogadtam.
Aztán Lauren. Igazi rohadék, végig neki szurkoltam gyakorlatilag (már amennyire lehet szurkolni neki), a vele kapcsolatos részek csúsztak le a legkönnyebben a torkomon.
Draco pedig... Azt hiszem, el tudom őt képzelni ilyennek. Szerettem azt a néhány percet, amíg vele foglalkoztál - azt hiszem, imádtam volna a sztorit, ha ez egy Draco/Lucius páros lett volna, sokkal inkább elhiszem.

4. Cselekmény: 5/5
Tudod mit akartál, tudod hogyan akartad, Scorpius pedig idomult a kezed alatt. Következetes voltál, minden felmerülő kérdésre kaptam választ, szóval ilyen szempontból teljesen jó novella ez.

5. Tetszés: 2/5
Csak azért kettő, mert látom a belefektetett nem kevés munkádat. Ezért tisztellek, csak nekem ne kelljen még egyszer végigolvasnom.
Azt hiszem ez főleg a fogalmazásmódod miatt van - ezt muszáj megemlítenem.
Mert alapvetően szeretek ehhez hasonló novellákat, könyveket, bármit olvasni és/vagy megnézni, mert érdekel az emberi elme minden szeglete (nem véletlen akarok majd pszichiátrián dolgozni egy ideig), érdekesnek és lenyűgözőnek találom (asszem ez undorítóan hangzott, bocsi)... De ez egyszerűen kiakasztott.
Sehogy nem tudtam beleélni magam Scorpius helyzetébe, pedig próbáltam.
Tudom, hogy az őhozzá hasonló emberek bármikor bekattannak és szétesik a világuk, de ez a gyerek, ez még akkor is barokkos körmondatokban és tökéletes metaforákkal illetve megválogatott kifejezésekkel gondolkodott, basszus!
Hiányzott ott nekem egy törés. Ahol látom, hogy szétesik benne valami, ahol megváltozik a személyisége, ahol kifordul magából és gyilkossá lesz.

Annyira sajnálom ezt, pedig igazán jó lehetett volna.

heloise
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A tudatlanság fogságábanCSAPAT: BűvészKULCS: menetrendJOGOK: J.K. Rowlingot és a WB-t illetik.MŰFAJ: slash, romantikus, akcióFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, erotikus tartalom (non slash)KORHATÁR: 18TARTALOM: Dracót a…..
Anikó Lukács 2014.02.10 21:34:32
Kedves Író!

Nagyon aranyos, könnyed történetet hoztál ma (bár lehet, hogy ezt csak a mágusmenetrend miatt gondolom így utólag), de előre elmondhatom, hogy jól esett olvasni.

1. Csapat: IGEN
Nem tudom eldönteni, hogy kellő hangsúlyt fektettél-e rá, de nem vonhatom kétségbe azt, hogy Draco ott dolgozott, megismerte Jesse-t, akivel alakultak dolgai, volt szerepe a történtben.

2. Kulcsok: 3/5
Itt azért már nehezebb dolgom volt. Valahogy nem nagyon éreztem jelentősnek, hogy a lány nem tudja a menetrendet, ezért taxival járnak. Kihagyható mellékszálként funkcionált, de végül is ott volt... csak minek.

3. Karakterek: 4/5
Itt ugye alapvetően egy teljesen új Dracót hoztál, amit emlékezetvesztéssel magyaráztál - szerintem hitelesen, így itt kénytelen voltam Harry és Narcissa IC tulajdonságait nézni.
Szerettem őket. Harryt, amikor a keresésére indult, és tajtékzott, mikor rájött, hogy hazudtak neki. Narcissát, mikor újra találkozott a fiával - ilyen nekem ez az asszony! Aki feláldozza mindenét az egyetlen gyermekéért.
Jesse kedves kis karakter volt a maga irritáló, semmilyen nemében. A funkcióját betöltötte, különösebb bajom nem volt vele, elvoltam vele.
Draco meg... nem fűznék hozzá különösebb kommentárt, mert megmagyaráztad, miért viselkedik így.

4. Cselekmény: 3/5
Kissé kapkodónak tűnt nekem a hazajutás és a Nott-szál. Értem én, hogy halálfaló és csináljuk-ki-a-kis-árulót dolog munkálkodott a háttérben, de némi kifejtésre szorult volna még a dolog.
Meg az emlékek visszanyerése is PAFF megoldódott... Ha ez csak ennyi volt, Harry sokkal hamarabb megtehette volna.
Sőt, miért nem próbálta meg megtalálni a billoggal korábban? Hiszen Sirius halála után is próbálkozott a tükörrel, szerintem itt is próbálkozott volna.

5. Tetszés: 4/5
Kedves kis történet volt, amit élvezet volt olvasni.

heloise
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Gyógyuló sebekCSAPAT: BűvészKULCS: PortréJOGOK: Minden jog J.K. Rowlingot illet, én csak játszottam a szereplőivel JMŰFAJ: Kaland, DrámaKORHATÁR: 14TARTALOM: Mintha az, hogy három évre muglik közé száműzték, nem…..
Anikó Lukács 2014.02.09 03:00:37
Kedves Író!

Erre is aludtam végül egy napot (erősen közrejátszik, hogy ágyban, telefonról olvastam el), szóval lássuk, mire is jutottam végül.

1. Csapat: NEM
Sajnálom. Draco ugyan a muglik között élt, de nem illeszkedett be hozzájuk. Még ha lett volna egy-két jelenet közte és az alkalmazottai között, azt mondom, hogy igen, de így ülhetett volna a varázsvilág egy szobájában elég szesszel és a képpel.

2. Kulcs: 5/5
Ó, Abigail néni! Na ő egy csoda. Igazi, tipikus Malfoy lett, még akkor is, ha csak egy képkeretben tölti el a napjait.

3. Karakterek: 3/5
Adhatnék többet is, de nem fogok. Mégpedig Draco miatt: csak iszik és tesped, annyira... semmilyen. Van. Eltűri a dolgokat, mondván "majd vége lesz", mást pedig nem csinál.
Abigail néni viszont zseniális. Nagyon jókat szórakoztam rajta.
Hermione is bravúros lett, olyan igazán Hermionés, tudálékos, zsenális, nem is tudom, szerettem nagyon.
Percy pedig... Percy olyan a Weasleyk között, mint a macskám. Béke kell neki, elég kaja, fény meg meg kell vakargatni, ha igényli. Ennek a Percynek elhittem, hogy így viselkedik és egészen megkedveltem őt a feleségével együtt.

4. Cselekmény: 3/5
Olyan érzésem volt, mintha nagyon sok mindent nagyon rövid idő alatt és nagyon kis helyre akartál volna összezsúfolni. Hermione megkeresése, a portré története, Percy önvádaskodása, a tárgyalás, a büntetés... Hiányérzetem maradt utána, mintha nem lett volna minden elmondva.

5. Tetszés: 4/5
Mindennek ellenére én szerettem olvasni, bár ennek valószínű Hermione és Abigail néni az okai. Azért remélem a későbbiek során olvashatok tőled majd mást is!

heloise
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! CÍM: A kerítésen túlCSAPAT: MágusKULCS: kerítésJOGOK: A Harry Potter könyvek világa J. K. Rowling tulajdona, a jogokat csak ő és az általa meghatalmazott társaságok birtokolják. Nekem semmilyen anyagi hasznom nem…..
Anikó Lukács 2014.02.09 02:53:03
Kedves Író!

Kettőt aludtam erre a történetre, de még mindig nem nagyon jutok magamban dűlőre vele kapcsolatban. Lássuk azért, mi lett az elmélkedésből!

1. Csapat: IGEN
Ezen túl sok mindent bonyolítani nem lehet. Mágusok között dolgozott, szerette, amit csinált, megfelelt.

2. Kulcsok: 2/5
Sajnálom, tényleg. Ez a kerítés... Elég nagy klisé a fanfictörténelemben a zárjunk-be-embereket-és-összejönnek dolog. Ez még nem is lett volna akkora baj, ha tényleg hangsúlyos. De lehetett volna egy ajtó, lehetett volna egy puszta kellős közepe sárkánylesen, lehetett volna bármi más! Luna ténykedését sem értem nagyon, bár lehet, hogy a sikítozó OOC miatt van.

3. Karakterek: 2/5
Igazából nem szabad elfelejtenem, hogy ez tulajdonképpen ez egy Malfoyokról szóló kihívás, ezért a hangsúly rajtuk van. Elnéztem volna a Charlie karaktere adta logikátlanságot, Luna teljesen kicsavart viselkedését a könyvbeli Lunához képest, de ez a fiú nekem nem volt Draco. Hacsak nem egy feminin Draco, vagy egy hisztisHarryDraco, vagy én már nem is tudom, mik jutottak eszembe róla.
Charlie pedig a másik fő karakter. Értem én, hogy múltbéli veszteség, és végül is neki nincs felépített karaktere, ezért bármi lehet... Ezért inkább nem is fűznék hozzá túl sok kommentárt.

4. Cselekmény: 3/5
Nem tudom, mit érzek ezzel kapcsolatban. Mintha összecsapott lenne, egyszerűen fájt olvasnom... Nem különösebben OTPm a Charlie/Draco, de elolvasom, ha az utamba akad. Itt viszont az a szexjelenet egyszerűen bántotta a szemem (nem vagyok prűd, hiszen szerveztem pwp kihívást) - annyira nem illett oda! A végét meg mintha lecsaptad volna...

5. Tetszés: 2/5
Sajnálom. A véleményem nem valami pozitív, de hazudni nem szeretnék. Viszont nagyon jó történet lehet belőle, ha több időt szánsz majd rá!

heloise
Malfoy Kihívás Mágusok PORTRÉi 2014.02.08 19:00:00
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: A portréCSAPAT: MágusKULCS: portréJOGOK: Minden jog JK.Rowling tulajdona.MŰFAJ: akció-kalandFIGYELMEZTETÉS: enyhe OOCKORHATÁR: 12TARTALOM: Egy Malfoy, egy Potter és némi sötét varázslat.Kattintsatok ide, és…..
Anikó Lukács 2014.02.09 02:43:57
Kedves Író!

Whooo, sorban akartam pontozni (ígérem, visszamegyek a többiekhez is), de ezt is elolvastam, és juj.
Az első olyan mágussztori, ami a fejfájásom, késői időpont, hiszti, hideg, minden egyéb problémám mellett úgy lekötött, hogy még a bejövő üzeneteim sem érdekeltek.

Volt valami iszonyatosan ismerős a történetedben... Nem tudom micsoda, mintha deja vum lett volna, no mindegy, csak gondoltam megemlítem.
Lássuk azokat a pontokat!

1. Csapat: IGEN
Ó, hát ez mintapéldája a varázslók közti munkavégzésnek. Körbe kéne mutogatni, hogy na, ezt így kell csinálni!

2. Kulcsok: 5/5
Gyönyörű, komolyan. Legalább annyira tetszik, mint a bűvész/kerítés, pedig attól is le voltam nyűgözve!
Ez a két történet az, ahol a kulcs nagybetűs KULCS.
Középpontba helyezted, ez generálta a bonyodalmat, ez egy olyan felhasználás volt, amit egyszerűen nem lehetett volna mással helyettesíteni.

3. Karakterek: 5/5
Muszáj megemlítenem, hogy kiakasztotta a cukiságdetektorom az elején az aprónép/Draco jelenet. Komolyan, nagyon édes volt!
Féltem az elején az "OOC" megjelölés miatt, nem is voltam abban biztos, hogy el akarom olvasni. A legutóbbi ilyen történetet még le sem pontoztam...
De ez nem volt az.
Draco olyan volt, mintha a fanficmennyországból sétált volna ki sármosan és lehengerlően, Harry olyan édes Harry volt, mint ahogy mindig elképzelem, Hermione a bajkeverő, hát meghalok tőlük lassan. Lestrange is jó mellékszereplő volt, és a többiek is, áh egyszerűen jó, és kész.

4. Cselekmény: 5/5
Szimplán lebilincselő, olvastatja magát, egyszerűen jó volt előtte ülni és falni a betűket.

5. Tetszés: 5/5
Egy élmény volt! Köszönöm.

heloise
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk a mai történethez! Cím: KörbezárvaCsapat: BűvészKulcs: kerítésJogok: Az alapvilágot és szereplőket tekintve minden jog Rowlingé, mint ahogy az egy nagyszerű történetfolyam kitalálóját megilleti. Én pusztán kölcsönöztem őket a…..
Anikó Lukács 2014.02.06 17:43:41
Kedves Író!

Még csak nyomoznak a mi kedvenc Dracónknál ezek a jól sikerült úriemberek, de már elkezdem írni a kritikát, nehogy kifelejtsek valamit. Mert már most elöljáróban el tudom mondani, hogy ez valami zseniális!
Az imént fulladtam meg félig a müzlimben tőle. (Jepp, reggeli ilyenkor, a vizsgaidőszak nem kedvez a bioritmusomnak.)

Semmi gond, már a monitort is leköptem, annyira vihogok. Ha lelököm a tálat, gond egy szál sem, a macskám néha más fajbeli jószágnak érzi magát, úgyis megeszi... Elhatároztam, hogy végigpontozom ezt a kihívást, és milyen nagyon jól tettem!

1. Csapat: IGEN
Kész, ezen nincs mit ragoznom. Dracót úgy hajították ki, hogy csak úgy nyekkent, őrá meg még a nap is jobban süt hirtelen. Imádom, hogy nem rekedt meg egy helyen, hanem ha már lehetősége nyílt rá, körbejárta a helyeket, amik után érdeklődött, mindent megnézett, amihez kedve szottyant, kimerítette a dolgozzunk mugliknak tervezetet.

Rajongok ezért a sztoritért, nem tehetek róla.

2. Kulcs: 5/5
Nem tudom, mit kéne ezen ragoznom. Szerettem, hogy Draco építkezési vállalkozó lett, hogy pont kerítéssel bízta meg és pont Harry - pláne imádtam az átvitt értelmét is, kész, pont, slussz. Raknék csillagot is, ha számítana valamit.

3. Karakterek: 5/5
Nagyon sokat nevettem Dracón. Egy szarkasztikus kis seggfej volt az elején, de iszonyúan szeretni való. Teddy cuki, Harry pedig Harry. Én csak dicsérni tudom őket. Kész.

4. Cselekmény: 5/5
Nem tudlak hová magasztalni lassan. Lehet, hogy én vagyok elfogult, de nekem különösen kedves, hogy Draco/Harry történet lett belőle. Manapság kevés a jó, hosszabb hangvételű történet belőle, ez pedig elég finom darab.
Az különösen tetszett benne, hogy hiába a hosszú idő, nem éreztem elkapkodottnak semmit. Nekem minden összepasszolt, mint a sunyi kis kirakósok: nem volt hiányzó rész. Minden felmerülő kérdésemre választ kaptam, egyszerűen élvezet volt olvasni.

5. Tetszés: 5/5
Szinte dorombolok, ne viccelj! Simogatom a kis buksid ezért a sztoriért, bárki légy is. Akarok tőled több ilyet olvasni. Légyszi!

heloise
Kedves Olvasók!Jó szórakozást kívánunk a mai történethez:CÍM: Ami a legfontosabbCSAPAT: MágusKULCS: köpenyJOGOK: Minden jog J. K. Rowlingé, nekem anyagi hasznom nem származik belőle.MŰFAJ: novellaFIGYELMEZTETÉS: nincsKORHATÁR: 12 évTARTALOM: Az Azkaban mindenkit megváltoztat.…..
Anikó Lukács 2014.02.06 16:53:43
Kedves Író!

Nem nagyon tudom, most mit gondoljak, inkább nekilátok a pontoknak, ott pedig kifejtem a mondanivalóm.

1. Csapat: NEM
Sajnálom, tényleg. Itt Narcissa Csipkerózsika-álmán, Draco hisztis duzzogásán és Hermione nyifogásán volt a hangsúly, nem azon, hogy Lucius most közhasznú munkát végez a varázstársadalomban.

2. Kulcs: 2/5
Nem lesznek ezek szép pontok, úgy érzem... De sajnálom. Köpeny volt, köpeny ment. Megtartotta. És? Egyrészt nem hiszem el, hogy Lucius csak úgy csettintésre így csinál. Persze, börtönév, de mivel én nem tudok meg erről az időszakról semmit, nem jön át a tartsuk-meg-a-köpenyt dolog.

3. Karakterek: 2/5
Szerintem édesanyám hamarosan csuklani fog... De megindoklom, miért pontozlak ennyire alacsonyan.
Kezdjük a legkisebb bajommal: Hermione és Draco nem ilyenek. Hermione céltudatos nő, elég temperamentumos is ráadásnak. Az, hogy ápolónak tanult... Hamarabb hiszem el neki azt, hogy orvos, de legyen. Végül is szép, emberközeli szakma, elhiszem, hogy Hermionénak van hivatástudata. De hogy került oda? Miért pont ő? Egy sárvérű (amit következetesen muglinak írsz, és nem jöttem rá, hogy miért, de lehet, hogy én vagyok egyszerű lélek) lány, akit Draco szívből gyűlölt, na majd pont ő lesz? Ugyan.
Draco meg egyedül a szülei miatt állt át a Nagyúr oldalára a végső ütközetben. Legalábbis én így gondolom, hiszen Dumbledore-t sem akarta megölni, a táltostüzet sem akarta, nem akart ő semmit, csak kimaradni az egészből. Itt meg hisztizik, duzzog meg picsog, mert hogy az apja milyen rossz ember. Ugyan, ő sem különb nála - az anyját pedig soha nem hagyná így! Narcissa az ő támasza volt, és énszerintem Draco soha, de soha nem hagyná cserben őt.
Aztán Narcissa. Ha nem családanya, hanem egy tizenhárom éves első szerelmes bakfis lenne, értékelném. Egy ideig még elmegy ez az érzelmes hangvétel tőle, mert szerintem tényleg nem olyan, mint az átlag-Malfoy, de ez már sok volt.
Na meg Lucius... csak értük éli túl a börtönt, ők számára a legfontosabbak a világon... Értem én, hogy tanult az esetből, de ide _kellett_ volna az az egy év, ami megmagyarázza a karakterbeli különbségeket. Mert itt most van egy számomra csapongó Lucius, aki egyszer így, másszor úgy van, én meg próbáljam összelegózni a dolgokat.

4. Cselekmény: 3/5
Ha leszámítom a fentebb említett hiányosságokat, nem volt vele különös bajom.

5. Tetszés: 2/5
Én sajnálom... Ez a történet nem nekem lett kitalálva. A megfogalmazás, a cselekmény, a karakterek nem nekem valóak. Ennek ellenére örülök, hogy olvashattam!

heloise
Kedves Olvasók! Jó szórakozást kívánunk az első történethez: CÍM: A sors fintoraCSAPAT: BűvészKULCS: KöpenyJOGOK: RowlingéMŰFAJ: dráma (vagy valami ilyesmi)FIGYELMEZTETÉSEK: AU, OOCKORHATÁR: 16TARTALOM: Mihez kezd egy varázsló, ha mindent elveszít? Mihez kezd, ha ő Lucius…..
Anikó Lukács 2014.02.06 16:15:15
Kedves Író!

1. Csapat: IGEN
Nekem nem volt bajom a mágia-megmaradós résszel. Lucius csalódott a varázsvilágban, lett egy mugli társa, ott találta meg a helyét. Szerettem, hogy Lucius tényleg bűvész lett - úgy, hogy elhittem neki! Igen, annak a karakternek, amelyik Harry sebhelyét tapogatta és Hermionét szidalmazta a sárvérűsége miatt.

2. Kulcsok: 5/5
Remélem a szövegértelmezésem nem csapnivaló - ezért szerintem csodálatos, ahogy Walter egy hajléktalan ifjúnak adja a saját köpenyét, aki napok óta éhezik és fagyoskodik. Ez volt a vele szembeni első emberi gesztus, amióta elvesztette a varázserejét és az utcára került - az különösen kedves volt, hogy megtartotta, bár kicsit szentimentális.

3. Karakterek: 5/5
Nagyon szépen fejlődött Lucius karaktere a történet alatt, hogyan lett egy nagyreményű aranyvérűből sikeres bűvész. Abraxas csak úgy volt, szerintem a legtöbben így képzeljük el Lucius apját (én mindenképpen), nekem megállta a helyét. Az öccse, akinek nem jut eszembe a neve (de imádom, hogy Draco a második neve és ugye tudjuk, hogy a poronty is az lesz), családban marad: csak úgy volt, kellemes, a sztorihoz kellett. Nade Walter...! Na, őt imádtam.

4. Cselekmény: 4/5
No, itt azért annyira nem voltam megbékülve a dologgal. De igazából szerintem csak azért, mert a végét olyan... elcsapottnak, kurta-furcsának éreztem. Tökéletesen kifejtett, logikai buckáktól mentes történetet kaptunk, de nekem onnan hiányzott még valami. Talán Lucius hitének megrendülése volt kevés, talán az utolsó bűvésztrükk, nem tudom... Valami.

5. Tetszés: 5/5
Ha az összes történet ilyen lesz, boldog pontozó leszek ám.

További sok sikert!
heloise