Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macarone

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Jogi képviselőnk kicsit szaporábban veszi a levegőt a szükségesnél, ezért a posztban a szokásosnál gyakrabban fog feltűnni a böbe kifejezés. A böbe az egy olyan nő, aki pénzért tesz szolgálatokat férfiaknak, és érdekes ruhákban szokott járni az utcán.…..
Macarone 2013.07.24 17:17:00
@jotunder: nem azt mondtam, hogy uszít, hanem hogy a neki nem tetsző arcokkal olyan eszközökkel jár el, amiről még a birka szelídségű Fehér M. is, akinek fát lehetne vágni a hátán, és akkor is csak megkérdezné, hogy elég vízszintes-e, szóval még ő is a késői Kádár-kor húzásait emlegeti. Nyilván nem csak ez alapján a konkrét eset alapján. De ez csak egy példa arra, hogy a liberális élrtelmiség bármilyen területen (tudomány, művészet, politika) nagyon is keményen szelektál és a sajátját preferálja. Erről volt itt egy hosszabb hozzászólás is, amit azóta kitöröltél.
Mindegy, szívemből kívánom, hogy legyen vége az árokásásnak, mindkét oldalon.
Kikeltek magukból az internetes trollokra épített hecckampányokról sosem hallott netes széplelkek a 444.hu videóján, amin Orbán Ráhel és Sára önfeledten táncolnak két szimpatikus fiatalember által alkotott emberi szendvicsben. Valaki intézkedett, hogy eltávolítsák a videót a…..
Macarone 2013.07.15 23:50:08
@sárkányfő: És szerinted ebbe a helyzetbe mennyire csöppent bele, és mennyire választotta? Azt a lehetőséget, hogy az egésszel forduljon szembe, és lépjen ki belőle, még egy teljesen önzetlen szent se biztos, hogy meglépné. Nyilván nem kell majd sokat erőlködnie életében a pénz/karrier dolgában. Az, hogy milyen jellem, az ettől független, de ennyi alapján, ami eddig történt, ne ítélkezzünk már róla.
Macarone 2013.07.16 00:07:11
@sárkányfő: Az apjával fotózkodás a családi képeken, ahova nyilván nem saját magától állt oda, szvsz nem teszi örök közszereplővé, az se, hogy tájékoztató sátrat szervezett egy fesztiválon. Vagy mégis? Nem tudom... jóccakát.
Macarone 2013.07.16 00:09:02
@Kettes: értem, oké, de a lánya erről nem tehet!
Az egész ügy, amennyire rekonstruálni tudjuk, egy aránylag tipikus munkahelyi konfliktusból nőtt ki. Egy jó képességű és ambíciózus fiatalember, bizonyos Demeter Tamás úgy érezte, hogy munkahelyének — a Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai Intézetének — szakmai…..
Macarone 2013.07.03 13:21:39
@Vitéz Kőbányai Világos: bocs, de Erdélyi érvelése mennyiben alaposabb? Kb. azt írja, hogy rossz véleményem alakult ki róla, mert rossz véleményem alakult ki róla, hogy miért, azt ne kérdezze senki, titkos. De rossz véleményem alakult ki róla.

Mellesleg maga a nagy Immanuel Kant is tett ugyanolyan tartalmú kijelentést, mint Demeter, színjózanon, ettől persze baromság és illetlenség..
Macarone 2013.07.03 14:09:45
@Vitéz Kőbányai Világos: kérlek, előtted a pálya... amúgy Balassi munkásságát ritkán említik morálfilozófiai kurzusok keretében.

Erdélyi indoklása a pályázattal kapcsolatban korrekt, de a "rossz véleményét" nem alapozza meg semmivel, viszont sűrűn ismétli... ez épp az a fajta erőszakos (hatalmi pozícióból való) lenyomása a másik félnek, ami Demetert állítólag morális nullává teszi. Nem ezt az embert védem, nem tudok róla semmit..
Macarone 2013.07.03 14:51:41
@Vitéz Kőbányai Világos: ? nem azt mondtam, hogy ér, hanem hogy ezt mondta.

Az nyilvánvaló, hogy eléggé öö.. nem baráti légkör uralkodott azon a bizonyos estén. Hogy ebben kizárólag D. lenne a ludas, ezt nem tudni.

@acs63: elmondta, de ha egy másik embert, kollégát dehonesztálok, azért csakcsak megindoklom... jó, nem akarok nagyon belemenni, vegyük úgy, hogy nekem, a hülye kommentelőnek is van véleményem.
Demeter Tamás ifjú filozófus a pályázati „összbenyomásra” nulla pontot kapott a Bolyai ösztöndíj bíráló bizottságától. Demeter nem adta fel: kiposztolta az értesítést, majd az anonim értékelők magyarázatát a nulla pontra (Demeter morálisan…..
Macarone 2013.06.26 12:19:20
@közösperonos átszállás: ha már hirtelen ennyire bekomolyodunk, akkor hadd idézzem nagyon komolyan a XX. század (egyik) legnagyobb filozófusát arról, miért nem tudomány a filozófia:
"In der Tat, Philosophie ist nicht deshalb keine Wissenschaft, weil sie an das Ideal einer Wissenschaft nicht heranreichte, darunter zurückbleiben müsste, weil ihr das, was Wissenschaft als solche bestimmt, fehlte, sondern weil ihr das, was die Wissenschaft nur in einem Abgeleiteten Sinne hat, in einer ursprünglichen Weise zukommt. Philosophie ist keine Wissenschaft - nicht aus Mangel, sondern sie kann nicht Wissenschaft sein aus Überfluss, der dabei ein grundsatzlicher ist, nicht nur ein quantitativer."

A XX. század másik nagy filozófusának elfeledett üzenete: "a másiknak is lehet igaza."
Macarone 2013.06.26 15:03:39
@Wintermoots: jelentős filozófusok Kierkegaard-tól kezdve Nietzschén át Heideggerig (és még biztos sokan, akiket nem ismerek) elég nyomatékosan hangsúlyozták fenntartásaikat az akadémikus filozofálással szemben, a kritikájuk lényege az volt, hogy ez a fajta filozofálás elvesztette a voltaképpeni filozófiát és általában az embert (ezt a többi tudományra nézve is érvényesnek vélték, csak a filozófiát annyiban érinti fájdalmasabban, hogy egyik "tárgya" az ember). Bizonyára ellentmondásos módon, ez a helyzet ma is fennáll.
A filozófiában elég kevés dolog bizonyítható. Érvelni, gondolatmenetet végigvinni, koherenciát vizsgálni, ellentmondani persze lehet, de pontozni nekem nem tűnik túl szerencsésnek. Jó, bizonyára szükség van rá, értelme szvsz nincsen sok.
Macarone 2013.06.26 17:41:58
@jotunder: ??? olvasad az említett szerzőket?? jártál valaha filozófia tanszék közelében? Egyáltalán nem a filozófia lényegét magyarázom, hanem az intézményes filozófia és a valódi filozófia közti távolság tényét említem meg, ami ma ugyanúgy megvan, mint 50/100/150 éve, amikor ezek a szerzők leírták a problémát. Ez nem nem olyasvalami, aminek a megértéséhez zseninek kell lenni...

@Wintermoots: a modern ember valamiért szeret arra hivatkozni, hogy ebben is meg abban is meghaladtuk a régi filozófusokat, ezzel óvatosabb lennék, inkább le vagyunk maradva tőlük, az egész filozofálás sokkal sterilebb és lélektelenebb lett, mint 50 vagy 100 vagy akár 500 éve volt.