Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gergely Zámbó

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lassú és nehézkes kezdés és a gyomorrúgással felérő középső részek (lásd: nemi erőszak, gyerekgyilkosság és társai) után nemcsak filmvászonra illő látványvilággal nyűgözte le nézőit a Trónok harca 5. évadának vége, de olyan cliffhangereket kaptunk az arcunkba, hogy…..
Gergely Zámbó 2015.06.17 12:42:08
Nekem tetszik hogy a könyvben jól ki van fejtve minden szál. Persze ki lehetne hagyni részeket, szereplőket, de akkor pont az egész lényege veszne el, a sok ármánykodas, a mögöttük rejlő apró ok-okozati összefüggések. Mert mitől lenne érdekes Varys, ha nem lenne valami terve azzal hogy mit miért csinált eddig? Miért érdekli egy Essosról jött eunuchot annyira a hét királyság békéje? Vagy egyszerűbb példa, ha a könyv nem lenne ennyire részletes, szerteágazó, akkor hívhatnánk a Targaryan-eket akár Kovácsnak is, hisz csak egy családnév. De ha olvassuk, kiderül hogy miért különlegesek, kik azok a Valyr-ok, a sárkányurak, és mit is vittek véghez. A sorozat természetesen nem lehet ilyen részletes, hisz se játékidő nincs elég, illetve a csak sorozatnézők igényeit is ki kell szolgálni, ők nem hiszem hogy felkapnák a fejüket egy Blackfyre vagy Velarion család említése révén. Én mind kettő verziót élvezem, és szerintem erről szól az egész, ad 50 perc kikapcsolódást, profi szinten előadva, illetve ha valaki akarja, jobban is beleáshatja magát a dolgokba. Olyan ez, mint egy Bud Spencer film, ne várjunk többet tőle mint ami, de ha szeretjük akkor élvezzük és kész. Vagy a marvel filmjei, szuperhős filmek, sok cgi-vel, de ezért csinálják! Ha csak nyavajgunk miaatuk attól még nem fog Madáchi szontekre emelkedni. Ha nem szeretjük, ne nézzük/olvassuk, de a felesleges fröcsögésnek az ilyen, témával foglalkozó comment lehetőségeknél semmi értelme... Nem akarok senkit megbántani, de ha csak utálkozni akarunk, akkor elöbb nézzünk magunkba, hogy tudnánk-e ilyet létrehozni. Én tuti nem, ezért csak szimplán élvezettel fogyasztom a műveket.
A Pekingi Katonai Körzet 2. Tüzérezredének hadgyakorlata az észak-kínai sivatag belsejében június 24-én. Fotók: tp.chinamil.com.cn..