Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KutyMorgó

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelképpornó Majtényban, szlovák huszár, magyar magyar huszár, szlovák zászló, magyar zászló, szlovák koszorú, magyar koszorú, négynyelvű sírfelirat, mindenki megnyugodhat. Reméljük a főszereplő is: örök nyugalomra helyezték Szlovákiában Škultétyt. 182 évvel halála…..
KutyMorgó 2013.07.02 11:06:04
@Siri Keeton: jó, de ezzel nem mondassz nekem ellent. : )
KutyMorgó 2013.07.02 11:06:57
@ottomoll: akkor Hadikban tévedtem, bocs. de Skultétynek igencsak kellett tudni, ha színtót faluban nőtt fel.
KutyMorgó 2013.07.02 11:05:19
@Csehszlovák Kém: nem értem félre, te szídtad el félfeudálisként a Monarchiát régebbi posztodban.

nem pozitívumként írod, hogy nem volt nacionalista acsarkodás a XVIII. században?!?!? észnél vagy ember??!

„Retrospektív, tudománytalan érvelésed már egy általános iskolás megszólta volna a töriórámon!”

„Miképp előjel nélkül magyarázom el azt is nektek – a zseniális Szűcs Jenő alapmunkája alapján – miképp gondolkozhatott magáról a modern nemzeti mozgalmak előtt egy parasztember.”

figyelj, egyszerűen csak szajkózod a bebiflázott neomarxista kánont az állandóan elnyomott osztályokról és kisebbségekről. a nacionalistákkal ellentétben te trendiskedő-multikulti-nemzetközi vagy én meg mindkettőtökön _nemzetek felettiként_ túlléptem. a „társadalmi progresszióm” sokkal „trendibb”, mint a tied, bibibi...

Szűcs Jenő identitástanulmányát nekem meg nem kell magyaráznod, olvastam ilyet eleget és el is fogadom. (alattvaló/regionalítás/helyi földerúr/vallás/nyelv)

„A franciaországi társadalmi változásokat kiváltó korabeli pártpolitikai felosztást és mögöttes tartalmat teljesen hiábavaló összevetni, akár sugallmazás szerűen is a mai “balosokkal”. Akkor a társadalmi jogok kiszélesítése, a jobbágyfelszabadítások és a polgári eszme progresszív gondolatnak számítottak. Többek között a népfelség elve jutott érvényre, tudod, amivel manapság Magyarországon, pont az ezen az elven magát túlnyerő Fidesz visszaél. De ez nyilván ne zavarjon.”

A Fideszt had ne szarjam már le...
Pedig a francia forradalomban találták ki klasszikus liberalizmust, meg a nacionalizmust, meg a te drágalátos (neo)marxizmusod elődjét. szóval az polgárjogi „fejlődés” velejárója a XIX-XX. sz. összes ocsmány izmusa. (első gépesített népírtás: Vendée)
Ideológiáid egy kalapban vannak a betonfejű nacionalistákkal...

Jobbágyfelszabadítás?!?! Alig kaptak földet, ill. addig meg lehetett védeni őket az uzsorától. hát ez tényleg megint fejlődés...

„Békétlenséget a Kárpát-medencében a korabeli etnikai magyar elit szította azzal, h a több nemzetiség által is felvállalt és vele azonosult középkori és kora újkori hungarus eszmét minden áron elmagyarosította , és nem látta be, hogy a nemzetállami gondolat egy olyan országban, ahol a lakosság többsége nem magyar etnikumhoz tartozott, teljesen hiábavaló.”

A pánszláv uszítást és a cseh szabadkőművesek szarkavarását pl. ne hagyd ki. Nem lehet, hogy a három felföldi gimnáziumot azért kellett bezárni, mert ott az orosz titkosszolgálat által pénzelt pánszláv eszmék nyomultak, amik az ország területi egységét veszélyztették?

„A magyar elit I. világháború és balkán expanzió támogatása”

Akárcsak a magyar közvéleményé. Nem lehet, hogy az zavarta a magyar elitet, hogy pl. a királyi Szerbia (orosz támogatással) elég nyíltan propagálta már akkor a nemzetiségi területek elcsatolását a háború előestéjén és a magyar elit ezzel akart leszámolni, um. megelőzni, megleckéztetni a szerbeket?!?!

„A nacionalizmus 19. Századi progresszív, társadalmi egyenlőtlenségeket felszabadító ereje a II. vhb-val végképp a történelem szemétdombjára és a retrograde eszmék sorába került, így a mai nacionalisták okkal és joggal ócsárólhatók, bocsika :)”

ez nem igaz, a nacionalizmus még mindig mételyezi a lelkeket a Kárpát-medencében és a Balkánon.

amúgy a te(ti) újabb progresszív eszméitek mikor kerülnek a történelem szemétdombjára?
Százharminc évvel Uhorszkó (Hungária) megalapítása előtt, a 9. századból származó szláv feliratot találtak magyar régészek. A szlovákok számára is felbecsülhetetlen lelet a morvák hitének megerősítésére rendelt két szerzetes Cirill és Metód idejéből…..
KutyMorgó 2013.06.23 21:11:42
@Csehszlovák Kém: 1-2 rövid idejű helytartó uralkodása alatt voltunk csak vazallusok 1526-ig. Utána se volt Magyarország olyan csicska szerepben, mint pl. Bohémia.
KutyMorgó 2013.06.23 21:13:44
@Csehszlovák Kém: Most mikortól számít az „ezeréves” elnyomás? 907-es pozsonyi csatától, vagy az 1907-es Apponyi-törnyvénytől?