Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szende Szandi(nista)

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Honnan jön ez a hihetetlen mennyiségű, tömegű, alaktalan masszányi ostoba? Azok, akik pontosan "emlékeznek", milyen rettenetes üldöztetésben volt részük a "komenizmusban", akik kicsiny bibliával a hónuk alatt igyekeztek szaporán vasárnap állítólag a templomba, s akiknek az…..
Szende Szandi(nista) 2014.01.04 17:07:44
@Erzsébet Limpekné: A kisember is részesül a mostanság felvett hitelekből, csak nem az áldásaiból :)
Szende Szandi(nista) 2014.01.04 17:44:33
@vörösbor(de)minőségi: nagyon igaz a megállapításod :)
Szende Szandi(nista) 2014.01.04 19:39:26
@Pünkösti Sándorné: Attól tartok, nem értetted meg azt, amiről a fenti írás szól....Próbáld meg lassan elolvasni, és értelmezni, hátha akkor nem ilyen hozzászólást írsz :)
A minap olvastam egy cikket, ahol Casey Stonert géniusznak nevezeték, de megfelelő jelző lehet ez egy sportoló számára? Ezen elmélkedem. Nagyon sok világklasszis sportoló létezik, vagy létezett a világon. A jelenkorba csak pár nevet említve a legnagyobbak közül: Formula 1-ben…..
A Mclaren-Mercedes idén messze elmarad a várakozásoktól, és a korábbi szezonok sikereitől. Mi állhat ennek hátterében? A Mclaren F1-es csapatot Bruce Mclaren alapította meg. Első versenyzőjük maga az alapító volt.1966-ban Monte Carloban debütáltak.Hagyományos színük a…..
shorttrack The crying game 2013.04.10 20:01:00
                           A Forma 1 elcsökevényesedése nem egy rossz pillanat eredménye, mintegy 20 év alatt, fokról fokra silányodott a jelenlegi szintre. Ami, ha nem…..
Szende Szandi(nista) 2013.04.12 09:12:39
@/ yossarian /: Semmiképpen sem vitázni akarok, mert a cikk alapján semmi értelme. Hangzatos, ám szakmaiatlan lózungokról hiábavaló is lenne. Én véleményt írtam, mely lehet, hogy nem tetszik a poszt szerzőjének,de tiszteletben illik tartani, ha vállalta írásával a net nyilvánosságát, ám a reakcióból (vitakultúrában nem jegyzik???) egyértelműen arra lehet következtetni, hogy számára csak az egyetértő, dícsérő vélemény a vélemény.
Szende Szandi(nista) 2013.04.12 09:28:04
@/ yossarian /: Ezekkel a viszontválaszokkal saját magadról állítod ki a szegénységi bizonyítványt. Én magam már az első magyar közvetítést is láttam 10 évesen (ez 1976-ban volt, az Osztrák Nagydíj, Lapaj közvetítésével)és azóta folyamatos rajongója vagyok ennek a sportnak. Én most is megtalálom benne azt a szépséget, ami elcsal a Hungaroringra, Monzába, Silverstone-ba, vagy éppen Barcelonába, és ha nem a pályán nézem, akkor a TV elé ültet. Ha te nem találsz benne semmi jót, akkor javaslom, ne nézd, és főleg ne próbáld meg írományaiddal az F1 ázsióját rombolni, ami mellesleg nem fog sikerülni. Én pl a balettet nem szeretem, ezért nem is nézem, és főleg nem írkálok róla.
Történt egy szép, havas februári délelőttön, hogy a Hallgatói Hálózat orcáján csúnyán elkenődött a „független egyetemista érdekképviselet" amúgy is elég gyatrán felmázolt sminkje. A Jobbegyenesen ugyan mi már egy ideje tépjük a szánkat, hogy itt bizony csúnya átverés…..
Szende Szandi(nista) 2013.02.12 11:58:43
@Vinnie Jones: Már miért lenne öncálú? És valóban, az államnak nem kötelessége a rossz tanulókat taníttatni. De itt nem erről van szó. Hány diák tanulmányi átlagával vagy tisztába, hogy ilyeneket írogatsz? Vagy lehet, hogy nem ehhez a poszthoz akartál hozzászólni? A diákok a jövő generációért is tüntetnek, és ahhoz a jogukhoz is ragaszkodnak, hogy amennyiben nincsenek az országban megfelelő munkakörülmények, és lehetőségek, senki se korlátozza őket abban a jogukban, hogy elmenjenek, mivel nem ők tehetnek arról, hogy az állam az igéretek ellenére nem, hogy nem teremt munkahelyte, de inkább megszüntet. Bele akarták őket kényszeríteni a diákhitelbe (sajnos sokan bele is ugrottak már eddig is)ami egy olyan társadalomban, ahol biztos a végzést követően a megélhetés, talán nem lenne probléma, de Magyarországon ez hatalmas kockázat, egy életút kezdetén álló ember számára.
Bekapcsoltam vasárnap este a tévét, erre futam helyett egy négyórás időjárás-jelentést láttam Kanadából. Meg azt, hogy Hamilton megint lerombolta magát.     A derék brit ezúttal a pályán tette mindezt, nem úgy mint az elmúlt hetekben, amikor nyilatkozatai sikerültek…..
táj-kert "Időkapszulák"... 2011.05.20 00:30:00
Az egyik legszebb pesti "időkapszula": a Péterffy-palota. A városokat járva gyakran találkozhatunk "ottfelejtett házakkal", amik egy korábbi, gyakran egészen más léptékű beépítés maradványai-egyfajta időkapszulák. Ez a helyzet legtöbb esetben akkor jött…..
Sebastian Vettel pole-ból rajtolva magabiztos győzelmet aratott a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, így a címvédő immár az Albert Parkot is kipipálhatja győzelmi listáján. - Vettel f1-es pályafutásának 11. futamgyőzelmét ünnepelte, melyet tíz különböző helyszínen…..
Szende Szandi(nista) 2011.03.30 13:34:49
@Szende Szandi(nista): akarom mindani (írni) 2010 :)
A 2011-es szezon kezdetével nem meglepő módon pilótafronton is megindult a pszichológiai hadviselés. Lewis Hamilton kissé megfricskázta az első világbajnoki címet bezsebelő Red Bull csapatot, és csípős humorral megjegyezte, hogy az osztrák alakulat csupán egy energiaital gyártó,…..
Daniele Audetto 68 évesen a Forma-1 egyik nagy öregje, de nem csak a kora miatt. Ő volt a Ferrari sportigazgatója 1976-ban, amikor oly simának nézett ki a bajnokság az olaszok számára, és micsoda rémálom lett belőle. Erről, Alonso "gyilkos ösztönéről" és és sok minden…..
Szende Szandi(nista) 2011.02.03 19:31:02
@Brigi \"B. A.\" főnöke:

"Ki a f*szom az a Méhes Károly, és miért fordít értelmetlen mondatokat?"

Ez lenne az összes véleményed erről a cikkről? Ez önmagáért beszél, ilyen stílusban nem szokás "nyelvészkedni"!

A pólus kifejezéshez egy szinoním szótár használatát javasolnám, mint leggyorsabb megoldást, nem szeretnék ide bemásolni szavakat, de ott megtalálod azt, amit most még értelmetlennek gondolsz.

És ami a legfontosabb, nem csupán fordította a cikket, ő maga készítette az interjút, bár ezt az előbb is írtam, de ezek szerint ez a tény másodjára is elkerülte a figyelmedet.
Szende Szandi(nista) 2011.02.03 20:22:33
.@Brigi \"B. A.\" főnöke:

Első, építő jellegű hozzászólásnak egyáltalán nem nevezhető kommentedben még így fogalmaztál: "és miért fordít értelmetlen mondatokat?" Ezért tartottam fontosnak tisztázni, hogy ez nem szimpla fordítás, éppen ezért "releváns" a dolog.

A pólusnak ezen kívül is számtalan értelmezése van, és mint ahogy a Grand Prix is meghonosodott sok társával együtt a magyar nyelvben, annak ellenére, hogy van tipikusan magyar megfelelője, vagy a bokszutca is némiképpen f1-es (és autósportos) szakszónak számít(és még sorolhatnám), ugyan ez a helyzet a pólussal is.
De még egyszer mondom (írom), ha esetleg magyartalan is a kifejezés a te megítélésed szerint, semmit sem von le az írás tartalmi értékéből, amiről te szót sem ejtettél
Szende Szandi(nista) 2011.02.03 20:42:41
@Brigi \"B. A.\" főnöke: Eljutni???... Sehová, ...csak arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, ha már mindenképpen nyelvészkedni akarsz, azt semmiképpen se ebben a stílusban tedd, ha már a tartalom nem érdekel. (az ilyen finomkodó nyelvőrködés semmiképpen sem összeegyeztető, azzal az alpári stílussal, ahogy azt előadtad)
A többi felvetésre nem reagálnék, mert akkor reggelig itt levelezgethetnénk. Kellemes estét...
Sebastian Vettel győzelme és Mark Webber második helye révén a Red Bull Racing megnyerte a konstruktőrök világbajnokságát a Brazil Nagydíjon. Alonso harmadik lett, ezzel vb-éllovasként fordulhat a szezonzáró futamra, míg Hamilton gyakorlatilag kiesett az esélyesek…..
A Red Bull Racing már világbajnok csapatként utazik Abu Dzabiba, miután Sebatian Vettel magabiztos győzelmet aratott a Brazil Nagydíjon, míg csapattársát Mark Webbert, a második helyen intette le a kockás zászló. A két Red Bullra egész idő alatt senki nem jelentett veszélyt, a…..
Az FIA korábbi elnöke, Max Mosley úgy véli, ha Fernando Alonso lesz az idei világbajnok, hét, vagy annál kevesebb ponttal, úgy az jelentősen csökkentheti, a világbajnoki cím értékét. Az angol szakember azokra a plusz pontokra utalt, amit a spanyol pilóta a Német Nagydíjon,…..
Szende Szandi(nista) 2010.10.30 11:26:09
@Sünmami: Más az, ha a szezon végén a csapattárs magától dönt úgy, hogy támogatja az esélyest, és más az, ha a szezon közepén a csapat utasítja arra, hogy engedje megelőzni magát. A forma-1-ben van csapat és egyéni világbajnoki cím, az egyéni cím az egyéni teljesítményt hivatott értékelni. Nem nagyon kedvelem Mosleyt, de ebben egyet kell vele értenem...
Szende Szandi(nista) 2010.10.30 17:55:21
@Sünmami: Én azt mondom, ha ez így lenne, illetve úgy ahogy azt a Ferrari szeretné, egyáltalán nem lenne értéke az egyéni világbajnoki címnek, míg a csapat világbajnoki cím felértékelődne. Ez viszont azt eredményezné, hogy nagyon sok szurkoló elfordulna a Forma-1-től, mert azok vannak kevesebben, akik elsősorban csapatnak, és nem pilótának szurkolnak.
Az első Koreai Nagydíj történelmire sikeredett, hiszen az időkorlátozás bevezetése óta ez volt a Formula-1 leghosszabb versenye (2:48.20.810),  sőt ha ezt a szabályt nem vesszük figyelembe, akkor is egészen 1960-ig kell visszatekintenünk ahhoz, hogy ennél hosszabb futamot…..
Szende Szandi(nista) 2010.10.26 13:09:42
@Sünmami: Teljesen egyet értek Veled. Én már a szezon közepén is vitáztam erről a Száguldó cirkusz blogon. Soha sem voltam Schumi fan, de most (illetve majd ismét jövőre) drukkolok neki, hogy meglegyen a nyolcadik. Egy ilyen páros, mint Ross Brawn és Schumi bármire képes lehet. Brawn nyilatkozta is, hogy tavaly az állandó anyagi gondok miatt nem volt lehetőségük az idei autó fejlesztésére. Idén azt hiszem ezzel nem volt gond, majd jövőre kiderül. A szezon pedig még 2 futamból áll, bármi megtörténhet, bár a Red Bullnak nagyon komolyan el kell gondolkodnia a támogatáson. Mondom én, aki a Ferrari év közi viselkedését meglehetősen undorítónak tartottam, de ez már a végjáték, dönteni kell, ha nem akarják eldobni a címet.
A Red Bull Racing úgy érkezett Dél-Koreába, hogy vezette mind a konstruktőri, mind az egyéni pontversenyt. A kvalifikáción hozták a szokásos idei formájukat, és Sebastian Vettel, Mark Webber sorrendben megszerezték az első két rajtkockát, ám a hosszúra nyúlt esős futamon…..
Szende Szandi(nista) 2010.10.24 16:27:03
@Sünmami: Nincs veszve szerintem semmi, négyen vannak még versenyben. Így, hogy ennyire a végére marad a "döntő" legalább a szurkolók is részesülnek valamennyire abból az adrenalin fröccsből, amit a pilóták minden alkalommal átélnek :))
Fernando Alonso nyerte az eső és a safety car-periódusok miatt példátlanul hosszúra nyúlt Koreai Nagydíjat. A Ferrari spanyolja a verseny nagy részét Sebastian Vettel mögött, a második helyen töltötte, de amikor 9 körrel a befutó előtt a vezető Red Bull-Renault motorja…..
A harmadik helyről rajtoló Fernando Alonso szerezte meg az első Koreai Nagydíj legfényesebb trófeáját, miután Mark Webber egy kicsúszás-, Sebastian Vettel pedig motor-meghibásodás miatt nullázott Jeongamban. A kétszeres világbajnok ezzel az eredménnyel átvette a vezetést a…..
Bernie Ecclestone október 28-án ünnepli 80. születésnapját. Ebből az alkalomból a Red Bull Racing csapata egy különleges járgánnyal lepte meg a FOM vezért.Íme:A reakció sem maradt el : ..
Bár a világbajnoki címért küzdő öt versenyző közül Lewis Hamilton tette meg a legkevesebb kört a mindenki számára egyformán ismeretlen koreai aszfaltcsíkon, ennek ellenére ő bizonyult a "legjobb tanulónak" a versenyhétvége első gyakorlásán.Magyar idő szerint hajnal…..
Szende Szandi(nista) 2010.10.22 08:16:01
@Sünmami: Ha a Mekik odaérnének, nagyon komoly lenne a végjáték, bár azt hiszem , így sincs okunk panaszra az idén. Az új pálya tartogathat meglepetéseket :) Jó szurkolást, még ha nem is egynek drukkolunk :)
A Formula-1-es csapatok már megérkeztek a Koreai Nagydíj helyszínére, és néhány versenyző, többek közt a Ferrari két pilótája Fernando Alonso és Felipe Massa, már rója a köröket, egyelőre még csak biciklivel.Felipe Massa az 1-es kanyarnálFernando Alonso a rajt-cél…..
A FOM vezére, a Formula1 kereskedelmi jogainak birtokosa, és úgy általában a száguldó cirkusz tejhatalmú ura, október végén 80. születésnapjára készül. Az évforduló kapcsán a formula1.com exkluzív interjút készített Ecclestone-nal. Az interjúról természetesen elkésett,…..
Mint azt láthattuk, a szakadó eső miatt a szuzukai szombati időmérő elmaradt, így azt vasárnap, néhány órával a futam előtt kellett megtartani.Miután a Japán Nagydíj hétvégéjén a mezőny megtapasztalta milyen egy rövidített versenyhétvége, két top csapat vezetője is úgy…..
Szende Szandi(nista) 2010.10.16 18:20:08
@Sünmami: Egyet értek, ráadásul nem hiszem, hogy a két napos versenyekkel érezhető lenne a költségcsökkenés. Ráadásul a Hungaroringen (és gondolom más pályákon is) a pénteki napnak is meg van a hangulata, a csütörtöki boxutca látogatás után. Kár lenne ezt elvenni a szurkolóktól.
Száraz időben kezdődött a szuzukai hétvége, de a meteorológusok nagy valószínűséggel jósolnak esőt szombatra és a verseny napjára is.  A Virginnél újra edzéslehetőséget kapott a belga Jérome d'Ambrosio, a Lotusnál és a Force Indiánál azonban most nem jutottak szóhoz a…..