Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovesipeter

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan sok helyen foglalkoztak már azzal, hogy mi is az állam, honnan jön a legitimációja, mik a határai, hogyan épül fel, milyen típusai vannak, mik a minimum követelményei egy demokráciának. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy politológiai szempontból jó időben élünk, mivel mindezen…..
kovesipeter 2018.12.14 13:09:58
@B55: tiszelem a véleményed, akkor is, ha nekem túl erőszakosnak tünik. A hatalmi ágakat mindig a jelenhez kell igazítani, és nem görrög és francia használhatatlanná vált elveek alapján, amit a mai világ már meghaladott. Ezért szofisztikátabban kell a hatalmi ágakat is kezelni. A Média tehát megbuktathat, de nem hatalmi tényező? Érdekes felfogás. Más: nem olvastál figyelmesen. Én nem a monnetáris politikáról beszéltem, hanem a monatáris rendszerről. A monatársi politika pedig nem keverendő össze a fiskális politikával. A monatáris politika sehol a világon nem tartozik kormányzati hatáskör alá. Az Alap és a Felépítmény tekintetében is megváltozott a világ. Az Alap nem egyedül a gazdasági rendszer, hanem a monetáris rendszer és a gazdasági rendszer kettőséből áll. Különös tekintettel a magánpénzrendsze és a közpénzrendsze közötti különbség miatt. A többiban igazad van - szerintem!

dszerről.
Itt van ez a Buda-Cash botrány, amit a sajtó szépen megrágott és körül elemzett. Számtalan önjelölt szakértő és megmondóember mondott véleményt, miközben beigazolódott a legnagyobb félelmem, miszerint a felügyelettel egybeolvasztott MNB képtelen megfelelően kezelni egy hasonló…..
kovesipeter 2015.03.01 16:14:49
@Bernard 01: Az a baj, hogy az ilyen hozzászólások veszik el a tisztességes szakemberek kedvét attól, hogy segítsen a hozzánem értőknek. Egy szakmai kérdésbe balliberálisokról beszélni egyértelműen jelzi számomra, hogy nem mint hozzáértő, hanem mint politikai drukker közeleti meg a kérdést. Pedig pont ez a baj, hogy a kompeteciát nem pótlhatja a poltikai ügybuzgalom. Az MNB felügyeleti tevékenység jól jelzi a kontraszeleció meglétét. A butácska és képzetlen fönök, aki nem vezető típus, jellemzően nem magánál okosabbat fog felvenni maga alá, mert abból úgy gondolja, hogy baja lenne, hanem még butábbat. A szakértelmet nem pótolja tehát a politikai szimpátia. De mivel az egyész FIDESZ rendszer a bennfentesek szerint erre épül fel fel, nincs min csodálkozni. Ezzel én azért nem értek egyet, hiszen valamilyen eredményt azért az ország elért. A szomorú azonban az, hogy még így is jobbak , mit az említett bal- és liberális kormányok kormányo. Milyen kánaán lenne ebben az országban, ha nem politikai, hanem szakértelem alapján történne a kiválasztási és működési folyamat.
  Egyre több bank igyekszik kihasználni az új forinthitelek - devizahitelekhez képest - alacsonyabb kamatszintjét arra, hogy az elgyötört devizahitel-adósokat átcsábítsák a forinthiteleikhez. A még megmaradt maroknyi, értékes(íthető), vagyis fizetőképes adósokon marakodnak…..
kovesipeter 2014.04.23 19:45:58
@Attila64:
Ha így lenne, akkor a bankok változó kamatozású hiteleket hirdetnének nem pedig fix kamatozásut. Vagy tévedek?
Kösi
  Mitől működik a lakáspiac, és miért nem működik jelenleg Magyarországon? Néhány egyszerű és evidens ok, amitől kevesebbet ér a lakásod, mint szeretnéd. Évek óta (a válság kirobbanásától lassan már 5 év is eltelt) csak pislogunk és kesergünk azon, hogy újabb és…..
kovesipeter 2013.07.05 18:59:51
Sajnos a megítélésem szerint a cikk összességében nem jó. Látszik, hogy az ingatlanszakmához valamit ért, de nem látja jól tapasztalat és tudás hiányában a piac pénzgyi oldalát. Sőt, alapvetően fordítva látja a dolgokat. Lásd: a gazdaság növekedés az alap és ezt követi hitelezés növekedése.

"A gazdaság teljesítményének javulása az alapja a bérek és a jövedelmek általános növekedésének is. Ahhoz, hogy a jövő lakásvásárlói nyugodtan vonjanak be külső forrást a lakásvásárlásukhoz, és higgyenek a befektetésük értékállóságában, kimondottan hasznos, ha konjunktúra van a gazdaságban. Ez az egyik motorja az első pontnak is, a hitelezésnek, ami mind az építéseket, mind a tranzakciók számát, mind az árakat komolyan befolyásolja. Tehát az egészségesen működő lakáspiacon a hitel, illetve a hitelezés működésének feltételei, mind a keresleti, mind a kínálati oldalon alapvető szükségletek." Viszont,ha ez a mondat igaz, akkor nem igaz az előző!A gazdaság legkisebb növekedése is a hitelektől, azaz a pénzmennyiség növekedésétől függ. És nem fordítva tehát. Bemutatott egyentlen ábrát is, hogy csökkent a gazdaságban a pénzmennyiség 2006 óta? Ha a bankok nem hitelezenek, a gazdaság pangani kezd. A kereslet és a kinálat teljesen megborul, mert ez a mechnizmus is a pénzmennyiség szabályosának van alárendelve.Azért nincs kereslet,mert nincs pénz a gazdaságban, ha nincs pénz az árak eltérnek az értéktől. Lefele.
És akkor az a tanács, hogy vegyünk mindent jó birka módjára tudomásul? Bár valóban szükség volt, azaz továbbra is szükség van, illeteve lenne a megfelelő helyzetelemzésre - de csak megfelelően képzett közgazdásztól, mert különben csak hülyítés lesz belöle. A cél tehát helyes volt, az eredmény sajnos nagyon hiányos és gyenge.Sajnálom, de ha nem szólt volna egy szót sem, akkor talán mindenki jobban járt volna.
Az elmúlt hónapokban a baloldal a félelem köré építette a kommunikációját. Ez a kampány egy olyan országot vizionált, ahol az emberek nem merik felvállalni politikai beállítottságukat, nem mernek elmenni szavazni. Az ellenzéki lépéseket azonban félbeszakította a…..
kovesipeter 2013.06.22 11:08:52
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem kellene senkit elmebajosnak hívni, ha valaki nem ért Veled egyet. Gondolom, fordítot esetben ezt rögtön értenéd is. Hiteles emberek állításainak nézz utána és látni fogod, hogy a tények sosem a HIT kérdései. Ha valamiben nem vagy "otthon", mert van ilyen, akkor ne tegyél olyan kijelentéseket, amelyek csúnyán és nagyon üthetnek vissza.