Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andras Legler

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Körülbelül egy hónapja szó esett már a vakondról, a múlt héten pedig a szép gyepekről írtam, a két téma pedig kiad egy harmadikat, a vakond elleni védekezés mikéntjének kérdését. A klasszikus rajzfilm okán a vakondnak elég jó a PR-ja, kedves kis állatkának tartják sokan,…..
Andras Legler 2013.06.21 15:26:15
Aki szereti a kertjét, annak a giliszta barátja, nem ellensége. A barátokat, segítőket pedig szeretjük és nem írtjuk.
Kicsit kíméletesebb megoldás is van, de nem old meg mindent. Sok idő eltelik, amire sikerül számottevő eredményt elérni. Szerintem a féregirtás akkor szükséges, ha már régen művelt, elhanyagolt területen szeretnénk kertészkedni.
Az elmúlt pár évtizedben talán 2 alkalommal használtam féregirtót. Kíméletlen, mert megöli a gilisztákat is. Műtrágyázott, növényvédőzött zöldségeket lehet venni bárhol. Ha már saját magadnak termelsz, inkább humuszt tegyél a földbe műtrágya helyett. A különbség az ízében és a tápértékében van.
Lesben állni a vakond és földikutya ellen nem éppen kedvelt és olcsó időtöltés. Bár megboldogult Édesanyám hajnalonként megtette és sikerrel is járt több esetben.
Egy módszert megismertetek, nem is kerül sokba, talán valamit segít a kertbarátoknak.
Kb 2 méter hosszú vascsövek, félcolos, 3/4 colos, de megfelel használt modern seprűnyél is. Lényeg, hogy üreges legyen a belseje. ürügy egy sörözésre is!
Hozzávalók még: néhány dobozos sör, kólás fémdoboz.
Kivágod a felnyitott részénél, hogy a perm megmaradjon. Leszúrod a vascsövet, vagy az üreges seprűnyelet, és ráhelyezed a sörös dobozt. Hátránya, hogy kell hozzá légmozgás is. Kb 10-15 négyzetméterre ad némi védelmet, de szélcsendben nem működik.
Gondolkodom a továbbfejlesztésen is. Összekötném a csöveket egy zsinórral és valami mechanikával mozgatnám. Gondoltam kis elektromotorra, de jobban járnánk valami más megoldással.
Sok sikert és türelmet a megvalósításához!

Ne feledd! Az elefánt megölése a szúnyogirtással kezdődik!