Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kepviselet

40 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén több szabályon is enyhítettek, de még mindig nagyon sok szabályra kell figyelni a lakásfelújításnál. Súlyos bírságokkal és helyreállítási költségekkel is számolniuk kell azoknak a lakástulajdonosoknak, akik a szükséges engedélyek beszerzése nélkül végeztetik el a különféle felújítási…..
Magánszemélyek, társasházak, és lakásszövetkezetek igényelhetik, minimum 10%-os önerővel, többek között fűtési rendszerek korszerűsítésére, szigetelésre, nyílászárók cseréjére, valamint megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések…..
Olvasói levél. A történet röviden: A közgyűlésen lemondott a közös képviselő és a számvizsgáló bizottság, mégis maradtak a pozíciójukban...
Budapest Főváros Közgyűlése a főváros városképét meghatározó több lakásos társasházas és lakásszövetkezeti lakóépületek állagmegóvását elősegítő munkákat támogatni kívánja. E célra Budapest Főváros Önkormányzata a 2016. évi költségvetéséről szóló 6/2016. (III.3) Főv. Kgy. rendeletben szereplő 165…..
  A magyarországi lakások az uniós átlagnál tizedével több energiát fogyasztanak négyzetméterenként. A sor hátuljánál nagyobb baj, hogy bár a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy mit és hogyan kellene szigetelni, de kiszámítható, átlátható és folyamatos…..
A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet módosítása1. § A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet 3. §-a a következő k) ponttal egészül ki:(A Szabályzatnak tartalmaznia kell:)„k) a készítője nevét…..
A pályázat céljaA társasház/lakásszövetkezetek szűkebb környezetének minőségi javítása, szépítése, rendezettebbé tétele, a közösségi élet kialakításának, fenntartásának támogatása, a lakóépületek és a lakók biztonságát szolgáló fejlesztések támogatása, és ezeken keresztül a közösségi kezdeményezések…..
Budapest V. kerület közigazgatási területén lévő társasházi és szövetkezeti épületek részére vissza nem térítendő támogatás elnyerésére kiírt pályázat. Beadási határidő: 2015. május 26. Támogatott munkák a támogatási rendelet 3 §. (1) bekezdés a), b), c) és d)…..
A pályázat keretében ingyenesen biztosítanak növényeket. Családiházak és erkélyek címenként maximum 25 db palántára (vagy 4 cserép muskátlira, vagy kb. 2 fmsövényre), társasházak lépcsőházanként maximum 150 db palántára (vagy 5 fm sövényre, vagy 25 cserépmuskátlira)…..
Megjelent az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramjának pályázati kiírása. Az alprogramra azon gazdasági szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek gazdálkodási formájuk szerint társasháznak vagy lakásszövetkezetnek minősülnek. A pályázat keretében a…..
A pályázatok beküldési határideje: 2014. június 30. 3 kategóriában 9 lakóközösséget díjaznak. Összesen 7,8 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető. A pályázat célja A társasház/lakásszövetkezetek szűkebb környezetének minőségi javítása,…..
Pályázati felhívás a XI. kerületi lakóházak felújításának pénzügyi támogatására. Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzat Polgármestere az államháztartáson kívüli források (támogatások) átadásának, átvételének rendjéről szóló Budapest Főváros XI.…..
Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelet 9. melléklet 15. „Társasházi kamerarendszer” során biztosított 7 485…..
Társasház által igényelhető felújítási hitelfelvétel támogatásához a Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2005. (VI.1.) Kt. Rendelete alapján.   A pályázaton való részvétel feltételei: Támogatás annak a társasháznak nyújtható,…..
Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat 2014. évi épület felújítási pályázata A 2014. évi pályázatra kizárólag azok az épületek pályázhatnak, ahol a közös tulajdonú utcai homlokzatának, valamint tető- és bádogos szerkezetének felújítását, kémény tetősík…..
A társasházi külön tulajdonban álló ingatlan megsemmisülésének ténye a közös tulajdoni hányadokban a törvény erejénél fogva nem eredményez változást - mondta ki a Kúria elvi jelentőségű ügyben hozott határozatában. A társasházi külön tulajdonban álló…..
2014. február 18. napjától hatályba lépett módosítások:   A társasház szerveinek törvényességi felügyelete 27/A. §29 (2) A törvényességi felügyeletet gyakorló jegyző hivatalból ellenőrzi, hogy a társasház (1) A társasház működésének, a társasház szerveinek és e…..
2. § (1) A társasházakról szóló 2003. évi CXXXIII. törvény (a továbbiakban: Tt.) a következő 27/A. §-sal egészül ki: „27/A. § A társasház szerveinek, e szervek működésének törvényességi felügyeletét a jegyző az egyesülési jogról, a közhasznú jogállasról,…..
Minden hónap 15-ig a következő hirdetménynek kell kikerülnie a társasházak hirdetőfalára: HIRDETMÉNY a közös tulajdonú épületrészeket érintő közüzemi szolgáltatások díja, valamint a külön tulajdonon belül nem mérhető közüzemi szolgáltatások díja vonatkozásában…..
ÉPÍTÉSZETI  ÉRTÉKVÉDELMI  TÁMOGATÁS  2013. A pályázatokat 2014. január 15-ig kell postán beküldeni a Főpolgármesteri Hivatal Városépítési Főosztályának címezve. A Támogatás célja olyan munkák elvégzésének a segítése, amelyek az épületnek olyan…..
A házirend az SzMSz részét képezi. A házirend mindenkire kiterjed, aki állandó vagy ideiglenes jelleggel használja az épületet. (Tehát a bérlőkre, haszonélvezőkre is érvényes.) Jellemző kérdések: A közös területek használata. Zajjal járó tevékenységek időbeni…..
Pályázat benyújtásának határideje: 2013.10.11. A Pályázat tervezett eredményhirdetése: 2013. október vége Kik pályázhatnak Budapest közigazgatási határán belül található társasházak, lakásszövetkezetek, amelyek az alábbi feltételeknek megfelelnek: Pályázattal…..
A FŐTÁV Zrt. nyereményjátékot szervez az alábbiakban meghatározott feltételekkel. 1.  Budapest közigazgatási határán belül található, távhővel ellátott panelépületek lakástulajdonosainak jelentkezését várják. 2. A játék a facebook-on egy, kifejezetten erre a…..
Egyre gyakrabban felmerülő kérés kamerarendszer kiépítése a társasházban, vagy legalábbis a lehetőség felmérése. Sokan nem is gondolják, hogy ez nem olyan egyszerű kérdéskör, hogy csak felszerelünk egy-két kamerát, és kész. A társasházi törvény pontosan megfogalmazza a…..
Kiíró: Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. Pályázat címe: „OTTHONUNK BIZTONSÁGÁÉRT 2013” Pályázat célja: Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata megbízásából a Zuglói Közbiztonsági non-profit Kft. társasházi kameraprogramot hirdet, amely lehetőséget…..