Regisztráció Blogot indítok
Adatok
budaim

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világszenzáció: hazakerültek a Seuso-kincsek cím fogadott a Magyar Nemzet honlapján, amit mostanában azért olvasgatok, hogy megértsem a barátaim és a családtagjaim látásmódját. A cikkből kiderül, hogy visszaszereztük, hogy hazakerültek, és hogy szenzáció. Egy kommentelő…..
4,5 kilométeren keresztül száguldott lefelé a kormányon ülve Norvégia egyik látványosabb szerpentinén Eskil Ronningsbakken. A kerékpáros a rengeteg hajtűkanyar között néha elérte a 80 kilométer per órás sebességet is. A Trollstigen (trollok ösvénye) 10 százalékos lejtő,…..
Szász Károly (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) levélben kérte a Kúriát, hogy jól gondolja át a devizahitelesek kontra bankok közötti perelgetések végkimenetelét, hiszen egy negatív tendenciának komoly és beláthatatlan társadalmi és gazdasági következményei…..
budaim 2013.06.19 09:55:33
@mahet:
"A hitelt felvevő 60%-ban hibás" Ezt sokallom...

Én is hiteles vagyok, de még tudom fizetni. A szerződés kötésnél az egyik oldalon pénzügyi szakemberek ültek, a másikon nem. A bank elbírálta a hitelképességemet, mint szakértő. Több banknál jártam, mindegyiknél ua. az eredmény. Ha a bank "sportszerűtlen" lett volna, akkor a PSZÁF a körmükrenéz, tehát megbízhatok bennük... :o)

Megnéztem az előző 10 évben az árfolyamváltozásokat, kiszámoltam a várható bevételeimet, végül akkora törlesztőt választottam, amit 50% emelkedéssel is bírni fogok. Imádom azokat, akik így utólag megmondják, hogy tudnom kellett volna a várható válságról, amiről senki sem tudott, vagy legalábbis nem beszélt. Megkérdezném tőlük, hogy úgy 4 év múlva mi várható a világban...

Amiben "hibás" vagyok: előre költekeztem... Ha a hitelem futamidejéig a törlesztőrészleteimet félreteszem, akkor egyszercsak felújíthattam volna a panel lakást. Költségben ugyanott vagyok (na jó, nem teljesen...), de már MOST a rendbetett lakásban nőhet fel a két csemetém.

Szóval én nem hiszem, hogy a felelősség java engem terhel.
(Még annyit, hogy a párom közgazdász, én informatikus vagyok, tehát picivel a nyóc általános felett...)
budaim 2013.06.19 10:58:51
@mahet:
Nekem pont az arányok "fájnak". Azon kívül persze, hogy nem veszek fel hitelt, nem tudom, mit kellett volna jobban csinálnom. Ezért bántó számomra, hogy mindenki idiótázza a hiteleseket.
Amúgy ha senki nem vesz fel hitelt, mert "okos", akkor miből élnek a bankok?? :o)
budaim 2013.06.19 17:44:41
@tonypek:
A "szegény" menjen albérletbe...
Külföldön lehet, hogy jó megoldás, de itthon nem...
Az albérlet és a hitel törlesztés összemérhető. Míg aktív vagy, szinte mindegy. Viszont nyugdíjból az albérlet+rezsi+megélhetés már nem jön ki. Jó, ha a rezsi+megélhetés működik. Ezért "más érzés" a saját lakás.