Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr Blue

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt gondolod, hogy az összes Bud Spencer - Terence Hill filmet láttad már? A vakáció a gengszterrel és a Hannibál megvolt? Pedig mindkét színész játszott benne, igaz, akkor még Carlo Pedersoli és Mario Girotti néven, és korántsem főszerepet. Az 50-es években forgatott filmek készítésekor…..
Mr Blue 2013.12.25 14:28:07
Röviden a válasz: hozzájutottak és megszerették az ízét. Hosszabban: a 19. század második felében történt a  nagy sörügyi áttörés. Mint minden, persze ez is összefügg a vasút terjedésével. Tradicionálisan népünk ugyanis inkább borissza volt, mintsem sörfogyasztó. A…..
Mr Blue 2013.12.24 16:20:15
@enba: ez neked komment? tro-lol!
Ma a rendszeres olvasók számára már ismerős vendégblogger jegyzi a posztot: Pásztor László. ..
Magyarellenes provokációra készül a Jobbik, november 6-án Komárnoba vonul be Vona bohóc legújabb jelmezében. Kapkodjuk a fejünket, a Jobbik kampánya repülőstartot vett, nemrég bemutatták új választási kampányfilmüket, amelyben rózsaszín pulóveres fiatalok karolgatják…..
Mr Blue 2013.11.02 19:31:12
@Csehszlovák Kém: de hát akkor tedd őket nevetségessé őket! Legyél kifinomult, legyél humoros! Mert most csak a tükörképe, a negatívja vagy mindannak az otrombaságnak és primitívségnek, amit annyira megvetsz. Sőt, még rosszabb vagy, mert tovább szítod az amúgy is káros indulatokat. Ez nem megoldás, barátom, ez csak provokáció, olaj a tűzre, semmi több.

Én megértem, ha egy szlovákot felháborít a magyar széljobb ilyen-olyen megnyilvánulása, de ezzel a hangnemmel az életben nem fogsz párbeszédet, valódi gondolkodást elindítani, csak még mélyebbre ásod a gödröt, amiben mi mindannyian, szlovákok, románok, szerbek, magyarok stb. beástuk magunkat.

Gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet. Épp olyan rossz vagy, mint a Jobbik, meg a Fidesz.
A harmincas évek végén jelent meg a Révainál egy sorozat, Magyar Kisebbségi Városkönyvek címmel. Egy olyan világot mutatott be, ami akkor még nagyon is élő volt, hiszen a határokat csak másfél évtizede húzták fel, százezer számra éltek a maradék országban olyanok, akik…..
Mr Blue 2013.10.30 13:00:57
@tauglich: Tényleg, viszont Konstantinápollyal bukott az ország is! Hah! Magyarország - Bizánc 8-0.
Mit nektek, szlovákok. Ennyike.
„Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán.” (Schiffer András) „Ha rögeszméjüket megérintik, dührohamot kapnak” – írta Hamvas Béla az ateisták viszonyáról az istenhithez. Ma leírhatná ezt sok minden…..
Ha nyár, akkor tábor, legalábbis amíg az ember gyerek. De mi a helyzet akkor, ha mondjuk a Balaton partja helyett az észak-koreai Wonsanban található nemzetközi táborba kínálnak nyaralást – szinte ingyen? A diktatúra egyik kiemelt jelentőségű létesítményéről és programjáról…..
Mr Blue 2013.07.19 20:03:14
Az 1929-ben New Yorkban született - és jelenleg is ott alkotó - autodidakta fényképész 18 évesen kezdett el dolgozni a Look divatmagazinnak, ahol először a postai osztályon, majd később személyi titkárként alkalmazták. 1951-től a Mayfair magazin művészeti igazgatója lett, reklám- és divatfotói olyan…..
A magyar kormány újratermeli a sértett, neurotikus, szomszédaival megbékélni képtelen, együttműködésre nem hajlandó új generációk egész sorát. Három éve ünnepeljük hivatalosan a Nemzeti Összetartozás Napját. A hivatalos elképzelések szerint egy hiánypótló…..
Mr Blue 2013.06.18 18:38:28
Én végigjártam számos olyan szellemi fejlődlési szintet életem eddigi 33 évében, amelyek itt megjelennek.

Amikor először találkoztam Trianonnal, felfoghatatlan volt a számomra. Gyűlöltem a szomszédainkat, gyűlöltem a szocializmus történelemfelfogását ("ne sértsük meg a környező baráti országok érzéseit")

Voltaképpen a történelmi érdeklődésem is abból fakadt, hogy nem értettem, mi történt az országunkkal. Nem az iskola vagy a politika termelte ki a "lúzer" történelemszhemléletemet, hanem a saját érdeklődésem és a magyar nyelvű történelmi anyagok.

Aztán elkezdtem idegen nyelveket tanulni és azt is elkezdtem felfogni, hogy tárgyilagos véleményalkotáshoz meg kell ismerni a másik fél véleményét is. Nem szabad elfogadni csont nélkül mindent, amit a magyar történelemoktatás mond. És fordítva: nem szabad ész nélkül mindent elutasítani, ami különbözik a mi felfogásunktól.

Trianon igaszságtalanságának (amúgy sztem megkérdőjelezhetetlen) ténye sajnos mindent felülír Mo-n már a békeszerződés óta: mivel nem volt fair, ami történt, ezért eszünkbe sem jut azon gondolkodni, mennyire lehetett igazságtalan, ami előtte volt, milyen lehetett nemzetiséginek lenni, hogyan lehetett nemzetiségi nyelven ügyeket intézni az országban és a többi.

A történelmi Mo. egy olyan államalakulat volt, amelyet a Habsburgok tartottak egyben. Nem a magyarok, hanem az elnyomóink, az osztrákok. Ha nincsenek a Habsburgok, akkor a történelmmi Mo. megszűnésének dátuma 1526 lenne, nem 1920. Az osztrák birodalmon belüli zárvány voltunk, és noha fel sem fogtuk, de épp a szabadságunk hiánya tartotta fenn nagy-Mo. illúzióját.

Fogalmam sincs, hogy lehetne ezen túllépni. Sztem a magyar nézőpont megrekdet a kamaszos tagadásnál. amin én már egy ideje túlléptem.

Látókör kellene nekünk, a szomszédaink megismerése, az előítéletek elvetése, nyelveken tanulás, saját véleményalkotás, önálló gondolkodás.

De ha a gyerekeink készen kapják a Horthy-korszak érvrendszerét, ha nem tanulunk a környező népek nemzeti ébredéséről, ha nem toleráljuk, hogy ők másképp látták és látják a világot, és bizony akárhogy is fáj, az elcsatolt területeken TÖBBSÉGBEN voltak, akkor bizony tényleg lúzerek maradunk mindörökre.