Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bellagamba

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hete sokaknak (beleértve engem is) nagyon tetszett Roland bulgáriai történetének első része (ide kattintva olvashatja el, aki kihagyta volna), akkori ígéretemhez híven ma következzék a folytatás, melyben lakást keresünk, kiderül, hogy a bolgárok nem kifejezetten munkamániás…..
Bellagamba 2014.01.23 13:52:36
@TheHungarian: Bocsanat, csak tegnap olvastam a valaszod.. Pavlikeniben semmi sincs.. kiraktak minket oda 4 honapra szakmai gyakorlatra bolgar tudas nelkul.. jo volt, volt kupon minden heten! :)
Tarnovo tenyleg szep, oda mindenkeppen! Jartunk meg Plevenben, Gabrovoban, a Shipka-szorosnal, az Etera skanzenben, lattuk a Dryalno monostort.. ezek voltak autozhato tavolsagon belul a kornyeken. Jo kis orszag! :)
Érdekes kérdés, hogy vajon mi a jobb: ha az álláskeresés során magadtól kell rájönnöd arra, hogy hiába felelsz meg (szerinted legalábbis) a feltételeknek, a nyíltan meg nem jelölt kritériumok miatt esélyed sincs, vagy ha rögtön az elején kiderül, hogy (diszkrimináció ide vagy…..
Bellagamba 2014.01.13 23:08:19
@Barátusz [UKCaLCM]: pontosan. Are you eligible to work in the US without permit? Vagy soha nem dokumentálhatjuk le, ha az illető megemlíti, hogy kismama, stb.

haha, az amerikaiak nagyon illedelmesek. Valószínűleg az interjú folyna tovább, mintha mi sem történt volna, és másnap kapnám a panaszlevelet, esetleg perrel való fenyegetést, amely a főnököm főnökének a főnökének lett címezve az interjú végezte után öt perccel. Nem úsznám meg :)
Bellagamba 2014.01.15 12:55:59
@Argentina Idegenvezetés: Koszonom a kiegeszitest, es egyetertek a leirtakkal. Annyit fuznek hozza, hogy tavol alljon tolem az argentinokat kritizalni, a magyar-argentin-amerikai HR tapasztalatok fenyeben viszont rendkivul erdekes volt latni, hogy itt milyen a hozzaallas, a moral, es mint altalaban, a sok-sok elmeny kozott volt jo es kevesbe jo tapasztalat is. Es minden jo, ha jo a vege, ugye :)

Szivesen olvasnek en is toled is, eddig csak ket argentinas cikkem arvatlankodik a blogon, pedig mindketten tudjuk, hogy ez az orszag ennel ezerszer tobb es gazdagabb! :)
Bellagamba 2014.01.16 13:34:52
@Fekete Pestis: valoban nem akkora "truváj", főleg, amikor az interjúztató már az első öt percben el tudja dönteni, hogy a jelölt vajon beleillik-e a cég kultúrájába, illetve mennyire lesz lojális.. természetesen a kommunikációs és általad említett egyéb alap képességeken felül. Azért fontos, hogy a kérdések sosem zártak, mint ez az "én jó vezető lennék-e". Tény, hogy van, aki jól interjúzik, és van, aki nem. Kérdés, hogy valakit csak azért visszautasít az interjúztató, mert bár remek lenne a pozícióba és a cégbe is illeszkedne, de egyszerűen rosszul interjúzik? Vagy azért veszi fel, mert brillírozik interjún, és jól adja el magát. Érdekes kérdések, és azért a tendencia azt mutatja, hogy a nagyobb cégek egyre több időt fordítanak a jelölt előzetes megismerésére, mert a végén ez jön ki olcsóbban. Az pedig már nem marhaság kérdése ott, ahova évente 2 - 3 000 új munkaerőt vesznek fel :)
A 900. poszt felé közeledve már azt gondoltam, kevés dolog tud meglepni, ám szerencsére tévedtem. A mai poszt szerzője, Roland ugyanis több szempontból is meglepetést okozott: egyrészt azzal, hogy története arról szól, hogyan és miért került Bulgáriába és miért pont oda,…..
Mai utunk Dél-Amerika Itáliájába, a macsó férfiak, a csodás steakek és a Maradona-kultusz földjére vezet, ahol a munkaadók nyíltan diszkriminálják az álláskeresőket, az utcán pedig szemrebbenés nélkül szemetelnek az emberek. Irány tehát Buenos Aires, útikalauzunk, Mariann…..
Bellagamba 2013.06.19 13:36:59
@doggfather: hehe, megpróbálok majd teljes letargiából írni, de a következményekért nem vállalok felelősséget :) viszont gondolkozom majd egy "dolgos hétköznapos" íráson.

@zopilote: most utálni fogsz, de sem én, sem a közvetlen környezetem nem matézik. szoktam látni embereket az utcán szürcsölni a teát, de szerintem vidéken ez sokkal elterjedtebb.
Bellagamba 2013.06.20 00:14:02
@Éhes_ló: köszönöm :) remélem, hogy tényleg nem találkozom államcsőddel. Minden viszonyítás kérdése. Az IMF szerint államcsőd közeli a helyzet, az argentin kormány pedig tojik rá, hogy mit mond az IMF..

@zopilote: az argentinok kétségtelenül napbarnítottabbak, de ennyire sarkallatosan még nem tudnék fogalmazni velük kapcsolatban, mint a kedves mama. Gondolom erre rátehetett egy lapáttal valami rossz tapasztalat is :)
Bellagamba 2014.01.13 23:43:45
@Argentina Idegenvezetés: Én pedig a kérdést nem értem :)
Egy ország, ahol az elmúlt tíz évben mindig évi 5 százalék fölött nőtt a gazdaság (igen, a világválság ellenére!), egy ország, amely földrészén sok területen a második legjobb mutatókkal rendelkezik, ahová folyamatosan térnek vissza az elmúlt évtizedek határátkelői –…..
Határátkelő Hétvégi klubsarok 2013.08.10 06:10:00
Tart a nyár, a legtöbben különböző vízpartokon süttetik magukat a nappal (kivéve, ha esik az eső), úgyhogy kicsit marad még a Klubsarok intézménye. Ma három történetet osztok meg veletek még a kezdeti időkből - ezek azért kerülnek fel ide, mert a tavalyi költözésnél nem…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Bellagamba 2013.07.31 13:49:58