Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.Mozaiq

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Trónok harca legutóbbi epizódja, a harmadik évad kilencedik része olyan mértékű felháborodást váltott ki a nézők körében, amire régóta (na jó, 2011 óta) nem volt példa. A sorozat alapjául szolgáló regényeket író George R.R. Martin neve egy napra a gyökérség nemzetközi…..
Mr.Mozaiq 2013.06.18 00:24:43
Na elolvastam a kommentek jó részét. Előre mondom szerettem a sorozatot, az sem zavart hogy több számomra is szimpatikus szereplőnek annyi. Ezen túl tudom magam tenni...DE! Számomra is felháborító ami (inkább ahogy!) a sorozatban történt. Nehezen tudom megemészteni, még akkor is ha itt némelyeknek ez nem jelent különösebb gondot, sőt még ki is röhögik, szánalmasnak találják azokat az embereket akiket ez megviselt. Nos, szerintem pedig azok az emberek szánalmasak akik már olvasták a könyvet és sznob módon lealacsonyítóan kritizálják a másik oldalt, ahogy ezt -rosencrantzhu- kommentelő is írta. Sok fantasy könyvet olvastam tudom mennyire más az ha hanghatás alatt filmes effectek alatt történik egy erőszakos cselekmény vagy az amikor azt te elolvasod... van különbség! és most ezt azoknak mondom akik olvasták a könyvet és okoskodnak: - Nem gondoljátok hogy ti is hasonlóképpen reagáltatok volna egy ilyen brutális embertelen jelenetre mint mindenki más, aki nem olvasta?! Itt rögtön NEO 07 kommentje:
"Hmm. Nagyjából átfutva a kommenteket, eléggé megdöbbentő, hogy itt mennyien lihegnek az ÖNCÉLÚ ERŐSZAKÉRT... Igen, régen így volt, öldökölték egymást, sajnos, de mára sikerült úgy ahogy demokráciát, KÚLTÚRÁT teremteni - de a jelek szerint hiába, ha sokaknak tetszik, mi több, visszakívánnák a középkori módit...
..Csak azt nem értem, hogy erőszak-fétisesek miért nem mennek helyi háborúkba. Ja, hogy ott meg lehet halni? Mégis jobb karosszékből fizetni az ilyen kitalált hülye, sekélyes történetekért? " -- én egyet értek vele.

Végül csak még csak annyit: szerintem a legtöbb embernél NEM azzal van a gond hogy meghalt egy 1-2 főszereplő,hanem az ahogy. Brutális embertelen, és van akinek ez tetszik... ez a visszataszító,meg az hogy valakit részeken keresztül kínoznak kikötözve, elengedik, aztán meztelen nők másznak rá végül újra megkínozzák és levágják szerencsétlen f***át. Vagy azt hogy nagy totálban mutatják ahogy egy terhes nőből gyakorlatilag kivágják a gyermekét! És nekem ne magyarázza meg senki hogy milyen ostoba vagyok mert ez csak film.Igen ezt mindenki tudja, de talán azért nézzük mert beleéljük magunkat, és talán mert hasonló a középkorhoz, épp ezért lesújtó is... hogy ma már tudjuk hogy ilyenek megtörténtek. Mindezek tükrében mondom azt hogy akinek ez tetszik azt csak sajnálni tudom.
A kritikámat csak azoknak az olvasóknak szántam akik egyenesen védték a könyvírót egy ilyen évad után,sőt... nem pedig az összes TH olvasónak!