Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rivros

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tíz éve elmúlt,hogy úgy gondoltam biztonsági őrként keresem meg a kenyérre  valót a családomnak és magamnak. Egy évtized alatt két felső kategóriás fővárosi irodaházban dolgoztam. Az első évek jól teltek.Elég jól lehetett keresni és előre is lehetett lépni a…..
Rivros 2013.07.08 12:57:41
Hali!

Nagyvonalakban salyát tapasztalat:
1 évvel ezelötti biztonsági őr pályafutásom (egyetem mellé kellet volna pénz).

1. A fizetésen majd 1 hónapot ültek, hogy kamatozzon a zsebükbe, és úgy vontak belőle 5-10 ezreket szemrebbenés nélkül, mint a huzat, csak nekünk felejtettek el szólni, aztán csodálkoztam mér csak annyit kapok.
2. A munkaruhát a fővállalkozótól béreltük, minden hónapban vontak érte pénzt, ezért cserébe, használt, ruhát kaptunk, némelyik darab olyan állapotban, hogy a pesti csöveseken szebb ruházat van. És cserére lehetőség egyálltalán nem volt.
3. A megbízó majd 1000 forintal többet fizetett óránként, mint amit mi megkaptunk, cserébe elvárta, hogy megfelelő megjelenésű, intelligens embereket alkalmazzon a cég.
Intelligens alkalmazottak: 2-en beszéltünk angolul, a többiek még mutogatva sem, illetve volt olyan kolléga, akinél az átlagos 8 éves általános iskolás kisgyerek is jobb helyesírással rendelkezik, de még külalakkal is.
4. Külön oktatás történt, mit kell mondani a munkaügyi ellenőrnek (nem sokban egyezett a valósággal).

Szóval szerintem, amíg a törvényi keret, a munkáltatói kultúra és a korupció jelen formája megvan, addig tuti, hogy a munkáltatók kihasználják azt, hogy minél többet nyerjenek, és ha valaki nem néz a körmükre, akkor folytatódni fog ez a pofátlan kizsákmányolás ezen a szinten. És munkavállaló mindig lesz, mert mindig van olyan, aki még elvállalja ennyiért, csak hogy éhen ne haljon.

Bónusz:
Kilépés napján a cég irodájában, HR-es csaj egy ügyvéd csajszinak:
- Az a h*lye nem a betanított dolgokat mondta a munkaügyi ellenőrnek, úgy hogy most eljárás folyik a cég ellen.
- Melyik ügyész?
- Xy. (férfi név)
- Az nem gond, elmegyek vele vacsorázni, és elsimítom a dolgot.
Rivros 2013.07.08 14:53:23
@órarugógerincű felpattanó:
Nos, igen, nem vagyok tökéletes. Sosem volt tökéletes a helyesírásom, ezt beismerem. Annak ellenére, hogy a kommentemet nem olvastam át, hanem rögtön postoltam, és maradt benne pár elírás, ha ti láttátok volna azokat a papírokat amiket én, egy szót sem szóltatok volna.

@monddazigazatmar:
A bónuszról pedig:
Már megkaptam a papírokat, és cigizni álltam meg a sarok másik oldalán, úgyhogy 90%, hogy nem tudták hogy ott vagyok. Másrészt, jobb lenne ha megtanulnál olvasott szöveget érteni, mert nem azt írtam, hogy az ügyvédcsajszi az ellenőr nevét ismeri, hanem az ügyészt. (Ha te nem így gondoltad, akkor meg olvasd át a saját írásod.)
Rivros 2013.07.08 16:43:42
@monddazigazatmar:
Nos, újabb bizonyíték, hogy szövegértésből te is megbuktál. Nah mind1, megpróbálom a szájbarágós módszert, bár tudod mit, szarok rá. Ne hidd el, képzeld csak városi legendának, úgyanúgy, mint ahogy a a nyomozók megállapítottuk, hogy nem történt trafikmutyi és ez csak az emberek képzeletében él. További kellemes életet, csak nehogy véletlen meglásd valaha az erdőt, amit addig a fa takar el előled.