Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krszt

25 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...and now for something completely different :) SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION Harmadik emeleti, kertre néző, világos, két hálószobás, 78 m2-es lakásunk kiadó. Belsőépítésszel megtervezett, modern felszereltségű, meleg hangulatú otthon extra kényelmi megoldásokkal.A lakás része egy amerikai…..
Az előző posztomra látszólag teljesen jogosan az a kérdés jött, hogy mi a faszért nem költözünk haza. Azért látszólag, mert az a poszt kiemelt két nehéz helyzetet a jelen életemből, de hallgatott az örömteliekről. Így is maratoni lett az írás, de tök jogos felvetés, hogy ez így egyoldalú. Tehát a…..
krszt 2016.10.06 21:47:31
@akrosztikon: ha érdekel, olvasd el a korábbi posztokat, abból kiderül, hogy a szar itt is büdös. De az pl tetszik, hogy itt az emberek tudnak örülni egymás apró sikereinek ;)
krszt 2016.10.06 21:49:53
@Tom66: ez a te leegyszerűsítő értelmezésed, ennél én sokkal árnyaltabban fogalmaztam. A gyökértelenség nem menő, hanem szomorú, de valamit valamiért. Mondom, még pozitív az egyenleg :)
krszt 2016.10.07 00:35:50
@A Tyne folyó déli partja: köszi a biztatást :) különbözőek vagyunk, nekem még nem közhely pl, hogy úgy tapasztalom, jobb a közhangulat, meg az oktatási rendszer, mint otthon. Viszont az érdekel, hogy a Tyne folyó déli partján mit jelent a zöldségesnő szájából a "love".
A világ leglustább blogja az enyém, ez már tuti. A „legfrissebb bejegyzéseim” 2015. 05. 30-ra datálódik. Mivel azonban nemrégiben otthon jártam (Budapesten), és ugyan 19 találkozót nyomtam le 3 nap alatt, amelyeken 28 baráttal, ismerőssel, újdonsült ismerőssel találkoztam, jópáran mégis kimaradtak…..
Félálomban lévő blogomon semmi nem utal arra az elektromos viharra, ami április óta zajlik körülöttünk. Eddig. Londonba költözésünk előtt 3 hónappal Eszter barátnőm kitalálta, hogy írjunk együtt egy pályázatot egy alapítványnak, akik nagyszerűen fejlesztenek sérült…..
ELŐZMÉNYEK „Shall we make a rocket?” – kiáltott fel Dani (4,5) vasárnap délelőtt. Addigra már elöl volt az összes festék, az újrahasznosítható flakonok és kartonok, és a festés-nyirbálás-gyurmázás szentháromságán is túl voltunk.  HOZZÁVALÓK Jó, mondtam, akkor itt…..
Reggelente, amint bérelt Barclays-bringámmal vigyorogva keresztül suhanok a közlekedési dugókban araszoló autótengeren, mindig ugyanaz jut eszembe: mint kés a vajba. Az új munkahelyem 8 perc tekerésre van tőlünk, e ténnyel pár kollégát már sikerült kiakasztanom, remélem, ez nem…..
El lehet innen menni A gyárban 2014.12.05 01:13:44
Meséltem már, hogy egy hónapja 9-től 6-ig melózok egy irodában? És hogy a srácaim már középiskolások? Hja, "repül az idő..." De tényleg, sikerült a legutóbbi, sose tanult szakmámban munkát találnom: 4 hónap eredménytelen álláskeresés után ősszel a pasim a kezébe vette a…..
Ritmikus zihálást hallok, egészen közel a hátam mögött. Az egyik barátom az, ugyanabba a kötélbe kapaszkodik, mint én és együtt húzunk valami iszonyat nehéz dolgot. Hatan vagyunk. Kb. egy éve indultunk el egy sűrű erdőben. Mintha egy túlélős játékba csöppentünk volna, az…..
A tablet Ez még a téliszünet előtti napokban történt. Megyek be délután a srácokért, először az ovi-részhez Daniért. Két óvónő egymás szavába vágva meséli nekem, hogy Marci nevét kisorsolták, és hogy nyert valamit. Többször visszakérdezek, nem értek mindent pontosan.…..
azaz morzsa-műfajban próbálkozom, hátha így gyakrabban posztolok, az ismerőseim legnagyobb örömére (haha)   A halasVan egy fülöp-szigeteki utcai halárus a közelünkben, a North End Road-on (tök büszke voltam, hogy kitaláltam a származását). Épp a pulttal szemben melegedett a…..
A módosult tudatállapot egyfajta éber álommal jár, amiben a szerhasználó kreatív gondolkodása, szabad asszociációs készsége felerősödik, „ihletett állapotba” kerül, és munkamániássá válik. Egyéntől függően a szociabilitás is erősödhet. Mindezt nulla pennyért. A…..
A sógorom felhívott a napokban és olyan ügyesen meginterjúvolt a családról, hogy legszívesebben rögtön leírtam volna a válaszaimat és azonnal posztoltam volna ide. De mondjuk, hogy ezt csináltam. „- Isti? Milyen az új munkahely? - Háát... nem az az álommeló. De most már az a…..
El lehet innen menni Kivándorlás 2014.01.20 00:49:11
Szűkebb hazám, Újlipótváros Facebook-csoportjában egy kivándorlásról szóló kérdés 166 hozzászólást produkált, és nem egysorosakat. Miközben a falumbeliek erről beszélgettek, én egy londoni kávézóban egy francia es egy belga anyukával épp az angliai életről cseverésztem…..
Összegezve az elmúlt másfél hónapot: őszi szünet, látogatók, új ovi, gyerekkönyv-ajánló, új meló. Túl vagyunk az első iskolaszüneten. Az angol sulikban 3 szemeszter van: őszi, tavaszi és nyári. A téliről - jogos önkritikával - lemondtak; itt nincs tél (lásd még a magyar…..
Hát kérem, ezerrel dübörög a beilleszkedés: apa, anya dolgozik, gyerekek intézményesítve, ezt se reméltem még 2 hónappal ezelőtt. Az úgy volt, hogy a nyári szabadságok végetértével minden intézménybe visszaköltözött az élet. Így lett a nagynak sulija, ezt már…..
Olvasó, ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Rohadt hosszú lesz. Amíg még tart az emlékezet, hadd örökítsem meg az utókor (családi memoár), de akár a jelenkori l’art pour l’art vagy teljesen gyakorlatias okokból érdeklődők számára a kivándorlásunk igaz…..
Tudtam. Már akkor tudtam, hogy nyerő szériában vagyok, amikor megtaláltam a vadiúj dögös szandálom eltűntnek nyilvánított és ezért kellőképpen meggyászolt pótsarkait, na, hol? a gyógyszeresdobozban. A hét úgy indult, hogy több hetes helyben járás (nem, rengeteg…..
A hétvégéinket családtestületileg A Városban töltjük. Ilyenkor elfelejtjük minden bajunkat, nyűgünket, örülünk, hogy együtt vagyunk. Az úticél mindig egy új park, ami egyben játszótér is, "olyanba menjünk, ahol még sohase voltunk", zengik a srácok, és mi vigyorogva…..
El lehet innen menni 2 és 1/2 hét 2013.08.16 21:04:07
Időből van most a legkevesebb, nemhogy blogot írni, de tudom, ha nem ragadom meg ezeket a napokat, heteket, ha addig várok, míg „minden elrendeződik” (cirka 1 évre saccolom), akkor már hiába írok a kezdetekről, hol lesz az már? Úgyhogy itt egy gyorsjelentés az az…..
Marci ma elsorolta, milyen angol szavakat ismer: go-go-go!, Ligthning McQueen, Mater, Frank, searching for UFOs, another world (utóbbi kettő egy goa-album és arról egy szám), push me please. Ezen a ponton hozzátette, hogy az angolok mindig nagyon udvariasak és folyton azt mondják, hogy…..
El lehet innen menni 39 2013.08.06 03:44:20
39 éves vagyok. Új életet kezdek. Számba vettem, vajon mit csináltak a szüleim éppen ennyi idősen. Az édesapám 39 évesen ment ki, mit ad Isten, Londonba. Az anyám 39 évesen költözött Pestről Pécsre. Ééérdekes, ahogy egy gyerekkori jóbarátnőm szokta volt mondani...
England, we are coming! (Nem vagyok fából: a gyerekek beszállókártyájának kinyomtatása torokszorító volt.) búcsú a forintoktól nagyon elszánt kivándorlók magyar boys menni London avagy a magyarok kolbászától ments meg, Uram, minket Ön dönt: iszik vagy…..
A barátommal mindketten régóta vágytunk külföldön élni. Én 4-5 évet, ő végleg. A terveink találkoztak, eltelt sok év, abból az utolsó négyet ő egy nemzetközi suliban tanulva töltötte, én meg szültem két gyereket. Nem, nem járt semmilyen suliba, itthonról tanult,…..
Elköszöntem a családomtól. Egy hétig nyaraltak náluk vidéken a gyerekek, és amikor értük mentem, elköszöntem az anyámtól és a három testvéremtől (23, 18 és 16 évesek). Nem vagyunk nagy kommunikátorok, én és a tesóim. Soha nem beszéltünk arról, hogy hogyan vagyunk…..
El lehet innen menni Kalandra fel! 2013.06.29 11:42:50
Az első bejegyzést az élnivágyásnak, az életörömnek, a zsibongásnak dedikálom. A kiköltözésünk a célegyenesbe fordult - bár még nincs bérelt lakásunk odakint, de az itthonira talán már van bérlő, az autó eladása jó kezekben van, és ezután a poszt utan próbacsomagolásba…..