Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pál Szerdahelyi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bornai Tibor Felhívás 2012.05.28 22:13:00
Kedves barátaim, testvérbátyáim és nővéreim, akik a hatvanas éveket csináltátok! Akikre úgy felnéztem! Akik miatt vagyok most az, aki vagyok. Ugye, emlékeztek még arra az időszakra? Öt-tíz évvel voltatok idősebbek nálam, és azt mondtátok, apáitok megbuktak a vizsgán. Két…..
Pál Szerdahelyi 2013.06.14 19:11:26
Kedves Tibor és a többiek!

Az általad említett generációhoz tartozom, ezért van némi rálátásom a korra, amit felvázoltál.
Akkoriban nemcsak "divat" volt lázadni, de némi perspektíva is mutatkozott a kitűzött célok elérésére. Az (el)ismert világban léteztek oly hatalmak, vagy félhatalmak, melyek ezek mellé állhattak. De a világ nagyon megváltozott.
Ma mi ellen lázadnál?
Egy csomó olyan dolog van, amiket meg kellene változtatni, ebben igazad van. Sajnos manapság szinte reménytelen ezek mellé állni.
Magyarországot általános utálat húzza le. Az EU csak a még (sajnos) meglévő hibákra reagál, és evvel "meghülyíti" honfitársainkat. De pokolba az EU-val, a passzátszelet nem onnan fújják.
Manapság az erkölcs, a megértés, a lojalitás, az igazság mind-mind a gazdasági (pénzügyi) érdekeknek van alárendelve.
A demokrácia és karakánság fellegvárát úgy hívják hogy: USA.
Sajnos a gazdaság fellegvára is arrafelé található, a világ második terrorista államában. Az első Izrael.
Igazság és demokrácia bajnoka? Hol az igazság, amikor a tengeren túlról olyanokat támogatnak főleg pénzzel, mint a köztörvényes Bajnai, a félhülye Gyurcsány és társaik.
Hol volt az igazság, amikor megtámadta és kivéreztette Irakot? Utólag csak kiderült, hogy semmi sem volt igaz a mondvacsinált okokból.
Ezen okokra hivatkozva megjátssza a világcsendőr szerepet.
És hol volt, amikor Közép Afrikában a hutu és tuszi törzsek irtották egymást emberek millióit pusztítva el? Ja, hogy az nem illett be a gazdasági érdekeikbe?
Sebaj, ez legyen a mások gondja.
Amikor a szerbek és az albánok gyilkolták egymást Koszovóban, akkor igen, az már az ő érdekszférájába tartozott. Ez az igazság igencsak egyoldalú megközelítése. Szelektív döntések!
Messze mentem az eredeti gondolataidtól, amikkel mélységesen egyetértek, csak félő, hogy manapság már nem jópofa dolog virágkoszorúval a fejeden békét hirdetni, esetleg egyenlőségért kiállni oly fegyverek elé, amik mögött ezek állnak.
Ha ez a világrend nem tud megváltozni, félelmeim szerint a most felnövő generációnak nem sok és nem fényes jövőt jósolok.

Ne legyen igazam!